Staan we er nog goed voor? OZW 3 – TLC 3
november 19, 2018
De topper van de 4e klasse – G (zondag)
november 11, 2018

OZW 2 – ZNC 2 (Sint Maarten)

 

OZW 2 - ZNC 2

11 November 2018

Degradatieduel in de tweede klasse: de verliezer van vandaag blijft op 3 punten en moet vrezen om het bijkans al gedegradeerde GVAV (-2) te vergezellen aan het einde van het seizoen. OZW is zich hier terdege van bewust en dus staan er 16 topfitte spelers aan de kant - die afgelopen woensdag ALLEMAAL getraind hebben! - en vallen de tevens wedstrijd fitte Arjan Heugens, Aldert Zijl en aanvoerder Henk Blaauw nota bene af… Zij moeten samen met de nog immer tobbende (vanwege blessure of vanwege de FC, dat blijft onduidelijk) Gerrie van Lingen plaatsnemen op de tribune. Mentaal is hij trouwens nog nooit zo sterk geweest, beweert van Lingen in de skybox.

Luxeproblemen dus voor het veteranenteam. Op één positie na dan, want keeper Edwin Dieterich is de enige écht geblesseerde speler en revalideert thuis (of in het Hitachi Capital Gerrymandering Mobility Stadium – ook dat blijft onduidelijk). Onder de lat wordt hij vandaag in ieder geval vervangen door Peter Helder. Helder ziet vanaf de aftrap een jong, fit en gretig ZNC zijn kant opkomen. Al na een minuut of tien begint het OZW-bolwerk scheurtjes te vertonen en snijden de Zuidbroekers er doorheen. Na een kwartier valt de verdiende 0-1. Arjan Blaauw is getergd, je ziet het al aan de manier waarop hij zijn tempoversnelling op eigen helft inzet en de bal meegeeft op rechts. Hier wordt Jan ten Brinke aangespeeld, die zet afgemeten voor op het hoofd van… juist ja, Blaauwtje zelf! Die torent boven de ZNC verdediging uit en kopt onberispelijk naar de grond én binnen: 1-1.

Deze goal zou als Red Bull moeten werken op OZW, maar toch is het de Combinatie uit Zuidbroek/Noordbroek die de gastheren opnieuw vastzet op eigen helft. Nadat OZW al twee keer goed is weg gekomen met ballen op lat en paal, kan Helder een schot in de 38e minuut eerst nog knap keren, maar is dan kansloos op de rebound: 1-2.

 
 
IMG_2801
 
 

Na de pauze wordt met eerst 4 verse krachten en later nog Toxie gepoogd om het tij te keren. Al vrij snel komt Jasper Riddersma handig voor zijn man en wordt onreglementair afgestopt. Uit de vrij trap belandt de bal uiteindelijk bij Marcel Roode die diagonaal en verwoestend uithaalt: 2-2.
Dit zetje in de rug kunnen de oude meesters goed gebruiken. Blaauwtje verzamelt zijn secondanten op het middenveld dicht om zich heen en onder leiding van Lesmond Prinsen (“zitten blijven”, “ZITTEN BLIJVEN!!”, “naar binnen…”, “NAAR BINNEN!!”) en Golden Boy zelf wordt het bolwerk uit de eerste helft weer opgericht. ZNC komt er moeilijk doorheen.

In de 70e minuut ontsnapt Riddersma nogmaals en wordt opnieuw geveld… in het zestienmetergebied. Blaauw benut de strafschop (zie GIF op de site) en zet OZW op voorsprong: 3-2. Paul van Duuren is goed ingevallen en krijgt na een heerlijke aanval de kans om de match in het slot te gooien: hij mikt net naast. Dus nog even traditioneel billen knijpen de laatste minuten: een vrije schop van 19 meter gaat dwars door de OZW muur, maar Helder kijkt hem naast. Vlak daarvoor heeft hij nog twee keer doortastend ingegrepen en wordt dus door Errol uitgeroepen tot “man of the match”. Heerlijke en broodnodige punten voor OZW-2. Bij deze hulde aan de Z-side, die de hoop nooit had opgegeven en massaal stond te zingen in weer, wind en regen!

De redactie.