De Oude Meesters van OZW3

 
Arjan
Arjan
Middenvelder

Tsja…. geen profiel. Hier heeft iemand of geen opdracht gekregen of hier is iemand wel erg lui geweest. Met deze mentaliteit kom je niet ver in de voetballerij!

Arjan (Pukkie)
Arjan (Pukkie)
Aanvaller

Waarom speel jij bij OZW?
Ik was eigenlijk al een poosje op zoek naar een leuke club in Groningen.Toen Lars mij al die prachtige verhalen over OZW vertelde was ik eigenlijk direct verkocht! Vanaf het eerste moment heb ik mij hartstikke welkom gevoeld. Heerlijk gemoedelijk maar zodra het eerste fluitje gaat is iedereen bloedfanatiek! Prachtig!

Wat is er zo uniek aan OZW?
De gemoedelijkheid en ook het onderlinge respect. Er lopen een aantal écht goede voetballers rond bij OZW maar die respecteren ook de ‘mindere goden’.

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Niet. Ik begin die hoop trouwens ook wel een beetje te verliezen.

Waar liggen jouw roots?
Ik heb mijn hele leven gevoetbald bij SC Bant. In het gelijknamige dorpje in de Noordoostpolder ben ik ook geborgen en getogen. Toen ik voor werk in Groningen kwam wonen ben ik zelfs nog een aantal jaar elke zaterdag terug gereden voor de wedstrijden. Maar dat was eigenlijk geen doen. Ook heb ik trouwens nog een paar jaar in de zaal gevoetbald in Leek.

Wat is je bijnaam en waarom?
Pukkie. Toen ik als jonkie bij de senioren kwam was er nog een Arjan, dus moest er maar een bijnaam worden bedacht voor mij. Mijn kuif was toen nogal groot, dus werd Plukkie geopperd. Op de één of andere manier is dat toen Pukkie geworden. Een waardeloze bijnaam natuurlijk. Meer iets voor een hond ook. Ik had dan ook stiekem de hoop dat ‘ie nee mee zou ‘transfereren’ 🙂 

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Dan kies ik toch voor mijn debuut in het eerste elftal van SC Bant. Er waren wat blessures in de selectie dus mocht ik als 15 jarige meedoen. Ik scoorde 1 keer en gaf 2 assist.

Wat zijn je hobby’s naast het voetbal?
Ik heb het geluk dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Als designer ontwerp ik websites en apps en dat heb ik eigenlijk nog geen seconde als werk ervaren. Daarnaast natuurlijk tijd doorbrengen met mijn prachtige gezinnetje, een beetje klussen in en om het huis en met vrienden een biertje drinken!

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
N.v.t.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Rick was me net voor, maar ook ik kies voor Jari Litmanen. Prachtige voetballer en sympathieke gozer. Ik heb zelfs nog geprobeerd mijn zoontje naar hem te vernoemen maar dat kreeg ik er thuis niet door.

Waar erger jij je aan in het veld?
Vooral aan mezelf eigenlijk. Gemiste kansen, mislukte acties, noem maar op!

Waar heb jij veel respect voor op het voetbalveld?
Spelers die op oudere leeftijd nog fit zijn en lekker kunnen ballen. Bij OZW hebben we daar nogal een aantal van! O, en spelers die graag wissel staan. Of vlaggen..

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Tja, ik ben aanvaller dus er gaat eigenlijk niets boven met maken van een doelpunt.

Met welke bekende voetballer vergelijk jij jezelf?
Ik heb het nog nooit iemand horen zeggen, maar zelf denk ik aan Bergkamp.

Wat is jouw Cruyfiaanse lijfspreuk?
‘Voetbal is simpel, maar simpel voetballen is moeilijk’

Waarin wordt jij onderschat?
Mijn ingooi mag er best wezen.

Wat is jouw slechtste voetbaleigenschap?
Ik heb een hekel aan meeverdedigen dus dat schiet er dan nog wel eens bij in.. En soms loop ik een beetje te zeuren (sorry TJ 😉

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Wat vrij weinig mensen weten is dat ik verrekte goede nachoschotel in huis heb. Geïnteresseerden kunnen zich melden.

Wat wil je verder nog kwijt?
Nope.

Rick
Rick
Middenvelder

Wat is je bijnaam en waarom?
Niet echt meer een bijnaam. Iets wat de mannen mogen gaan verzinnen om Rik en mij uit elkaar te gaan halen in het veld.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Promotie/ degradatie voor behoud van de 3e klasse met Angelslo. Ik mocht de winnende maken waardoor wij in de 3e klasse bleven.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Ik ben begonnen bij KSC en heb na een buitenlands avontuur nog 5 jaren bij Sc Angelslo mogen voetballen

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Ontdekt moet nog komen, maar ik was 5 jaren jong toen ik bij de F- pupillen van KSC mocht meedoen.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Het geven van een assist of een heerlijke pass, maar vooral de glimlach van de mensen die het spelletje spelen.

Met welke bekende voetballer vergelijk jij jezelf?
Jari Litmanen, heerlijke techniek, overzicht en ook nog scorend vermogen. (Wie weet leer ik het ook nog eens).

Heb je nog ambities?
Kampioen worden met de Boy’s van OZW.

Waarin wordt jij overschat?
Mijn fitheid, moet zelf ook wennen aan het feit dat ik geen tiener meer ben qua lichaam.

Wat is er zo uniek aan OZW?
Een grote familie! Ik heb een warm welkom gekregen en wil iedereen daar voor bedanken.

Wat is jou slechtste voetbaleigenschap?
Ik kan niet tegen mijn verlies.

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Dat ik me niet druk maak in het veld over externe zaken. Dat het geen zin heeft om je frustratie af te geven op een scheidsrechter, grensrechter of tegenstander. Op voetbalgebied kunnen mijn teamgenoten leren van kleine aanwijzingen over positie kiezen, druk zetten of andere voetbal inhoudelijke aspecten.

Wat zijn je hobby’s naast het voetbal?
Hardlopen, tennis, mountainbiken. Mag daarnaast graag reizen, koken (lekker eten) en bordspellen spelen.

Wat is de belangrijkste voetballes?
Plezier staat voorop, als dat er niet meer is kun jij er beter mee stoppen!

Wat is jouw Cruyfiaanse lijfspreuk?
“Winnen doen je met z’n allen”

Martijn
Martijn
Aanvaller

Wat is je bijnaam en waarom
Ik heb er vele van (in mijn middelbare schooltijd) ”Famous” tot bij het zaalvoetbal “Tinola” (de neef van Ginola) maar bij OZW is dat Bram. Dat schijnt toen handig te zijn geweest omdat er nog een Martijn rondliep maar kan ook zo maar iets met mijn professie te maken hebben.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Vanaf de jongste jeugd bij mede West-End bewoner Lycurgus. Prachtige familieclub met een aan OZW-grenzende mentaliteit. Ik voel me na een jaar of 20 lid te zijn geweest ook nog steeds een klein beetje Lycurgiaan. Daarna een blauwe maandag bij GRC. In de zaal al 24 jaar bij ZVV De Slingerij dat dit jaar (2019) net als OZW een lustrum viert.

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Eigenlijk ben ik nooit echt ontdekt. Wel heb ik mezelf herontdekt. Na de jeugd gestopt met keepen en lekker in de spits gaan voetballen. Als ik dat nou eens een paar jaar eerder had gedaan. Tsja.

 Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Forward uit waarin ik 4 keer scoorde maar ook mijn eerste doelpunt van OZW (assist Heug-dank nog!) uit bij Borgercompagnie zal ik nooit vergeten. Ook al omdat de keeper van de thuisclub het bij een 6-0 achterstand welletjes vond en zijn doel uitliep.

Als stand-in keep was dat Kwiek uit. Bij aankomst was de jeugdige tegenstander al aan het warminguppen (met pionnen enzo) en een aantal van ons was aardig brak. Het werd against all odds 2-0 voor ons waarbij ik de gekste ballen pakte en ook nog een bal uit de kruising plukte als Raoul Hoekstra in zijn goede tijden.

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Je moet op het juiste moment ‘gaan’. Dan pas breek je door. Maar dat heeft niet iedereen door (gelukkig). 

Waarom speel jij bij OZW?
Omdat het toen nog 2e ook wel eens kampioen wilde worden. Aanvankelijk welzijnswerk dus maar al snel een liefde voor het leven. En omdat ik geen weerstand meer kon bieden aan de verhalen die ik jarenlang van Blaauwtje had gehoord.

Heb je nog ambities?
Iedere zondag (en soms zelfs op woensdag) weer. Zonder ambitie geen voetbal. Of het allemaal realistisch is laat ik in het midden. Maar soms verrast een mens zichzelf -en zijn team- en als dat dan ook nog wordt vastgelegd door Nico dan is dat onbetaalbaar. Ook hoop ik tot mijn pensioen en daarna door te voetballen.

Met welke bekende voetballer vergelijk jij jezelf?
Dat is lastig. Tox vergelijkt me wel met Milko dus dat hoef ik dan niet meer te doen. Ik rook alleen niet en maak iets meer meters dus ja waar kom je dan uit. Misschien een kruising van Milko en Eric Nevland?

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Dat is een lastige. De combinatie van mens en voetballer brengt mij bij nr. 14. Hoewel ook niet altijd makkelijk, heeft hij voor het voetbal maar zeker maatschappelijk heel veel voor ons Oranje landje betekend. Bekender dan KLM. Moet je nagaan.Dichter bij huis kies ik voor Marcel van Keulen. Spits in het eerste kampioensjaar en tegenwoordig back, centrale verdediger, rechtshalf of op 10. Hij kan op alle posities uit de voeten en zonder gedram of huilie, huilie.. Respect!

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Dat moet je denk ik aan die andere spelers vragen. Ik heb wel een idee maar zet mensen graag aan tot nadenken.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Eigenlijk van bijna alles. Blind gehol van een back, de keeper die zijn handschoenen is vergeten, een grensrechter die 20 meter voor de laatste man staat te vlaggen, het ontbreken van een waterzak maar vooral van mooi combinatiespel waardoor je -met een keer raken-via vier stations de spits in stelling krijgt die beheerst afrond. Het allermooist? De steekpass op de winnende..

Wat is er zo uniek aan OZW?
Dat (vermeende) status, waar je weg komt, leeftijd en voetbalkunde totaal onbelangrijk zijn en iedereen op een prachtige familiaire manier met elkaar omgaat. Passie voor voetbal, mensen en het leven.

Waar liggen jouw roots?
In stad, Padepoel, Vinkhuizen, Selwerd. In die volgorde wonen, voetbal en school.

Waarin wordt jij overschat?
Ik heb het gevoel dat ik bij OZW op waarde (wat die dan ook is) wordt geschat. Misschien in mijn voetbalintelligentie maar daar kan ik natuurlijk ook niets aan doen.

Hoe houd jij je lichaam zo fit?
Het is een kwestie van scherp van geest blijven. Dan kan je veel. Duels uit de weg gaan wil ook wel eens helpen. En natuurlijk veel spinnen en bodybalance.

Wat wil je verder nog kwijt?
Dat voetbal veel meer is dan een spelletje alleen. Het is de belangrijkste bijzaak in het leven volgens velen en daar sluit ik me volledig bij aan. Daarnaast hoop ik dat OZW als zelfstandige vereniging de 100 haalt. Vijfentachtig is prachtig maar honderd is koninklijk!

Miskend talent
Rik
Rik
Middenvelder

Tsja…. geen profiel. Hier heeft iemand of geen opdracht gekregen of hier is iemand wel erg lui geweest. Met deze mentaliteit kom je niet ver in de voetballerij!

Jan T.
Jan T.
Middenvelder

Wat is je bijnaam en waarom
Tebbie, gewoon omdat het lekker kort is.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
FC Lewenborg, VV Omlandia, Amicitia VMC, SV Lycurgus, DIO Groningen, GRC Groningen en VV Gieterveen.

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
6 jarige leeftijd.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
De wedstrijd met OZW 2 tegen Annen 2 om promotie naar de reserve eerste klasse .

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Omdat ik altijd plezier in het spelletje heb gehad en gehouden .

Waarom speel jij bij OZW?
Martijn (Bram) vd Veen vroeg me een keer mee te trainen, na die eerste training was ik direct verkocht.

Heb je nog ambities?
Nog een kampioenschap met OZW 3.

Waar erger jij je aan in het veld?
Rokende mensen langs het veld.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Dennis Bergkamp, omdat hij alleen maar mooie goals leek te kunnen maken.

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Doorzetten.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Een lange bal op de “stropdas”.

Wat is er zo uniek aan OZW?
De warmte van de mensen.

Waar liggen jouw roots?
In de Indische Buurt.

Waarin wordt jij overschat?
Conditie.

Hoe houd jij je lichaam zo fit?
Dat is deels aangeboren en deels veel voetballen en af en toe hardlopen.

Wat wil je verder nog kwijt?
Nico is een held.

Aanvoerder
Wouter
Wouter
Verdediger

Wat is je bijnaam en waarom
Mister OZW. Tja, waarom….

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
DVV Delft, Achilles Assen en VAKO.

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Toen ik 7 was door dhr.Hut samen met mijn oudere broer Kees. Herontdekt op mijn 18e door oud-Spartaan en vader van Marcel en Wilco, Willem van Buuren. En op mijn 29e door Anne Bultstra, mijn aardigste en meest inspirerende trainer.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Als toeschouwer bij de kampioenswedstrijd tegen Annen. Onvergetelijk wat een mooi feest was dat. Mede door de aanwezigheid van bijna alle leden en hun vrouwen en kinderen. Als speler een jaar of wat geleden tegen Forward. Ik scoorde 3x en een oplettende toeschouwer schreef er een lovende column over.

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Ik ben nooit echt doorgebroken. Ik hield niet van schreeuwende trainers en teveel van allerlei andere mooie en afleidende zaken.

Wat zijn je hobby’s naast het voetballen?
Lezen, proza en poezie. Muziek, vooral Americana. Klussen bij mijn dochters. Reizen en de bergen in met de camper.

Waar heb jij respect voor?
Voor de scheidsrechters.

Waar erger jij je aan in het veld?
Gebrek aan inzet. En aan voetballers die er echt helemaal niks van konden. Ik noem geen namen.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Willem van Hanegem. Kracht, techniek en overzicht.

Heb je nog ambities met OZW?
De club in stand houden, met de positieve sfeer die we hebben en die we moeten koesteren. Want daardoor blijven de leden en blijven er leden instromen. Het OZW-boek binnenkort afronden. En over enige tijd de club “gezond” overdragen aan een volgende voorzitter.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Van mooi combinatievoetbal en van winnen en van een mooie OZW-goal.

Wat is er zo uniek aan OZW?
Al bijna 85 jaar twee seniorelftallen, met ballotage. Niemand is anoniem. Het plezier. De randverschijnselen: de feesten, de trainingskampen, de oude OZW-ers, de vergaderingen. Het shirt.

Wat kunnen andere spelers van je leren?
Rust in het spel. Simpel spelen. Vrije man zoeken. Sportiviteit.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?
Ik zoen mijn tas en pak mijn lief. Of andersom. Banaantje en kop koffie. Niet te zwaar eten!.

Hoe houd jij je lichaam zo fit?
Blijven trainen en dagelijks actief bewegen en niet roken en niet te zwaar worden.

Wat wil je verder nog kwijt?
OZW in mijn hart.

Hedzer
Hedzer
Verdediger

Wat is je bijnaam en waarom
Ik ben me niet bewust van een bijnaam, maar wellicht dat ik achter mijn rug om diverse heb….

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Drachtster Boys.

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Ik heb er alles aan gedaan om er voor te zorgen dat ik nog steeds het meest onontdekte talent van de Nederlandse velden ben.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Tegen Gronitas een jaar of 10 geleden, waar we bij rust met 4-0 achter stonden mede dankzij één van mijn mooiste doelpunten bij OZW (maar ik heb er ook niet zo veel gemaakt), maar dus wel in het verkeerde doel. Ondanks een volledig ongeloof van de technische staf dat het ooit nog iets zou worden, gingen we er vol voor in de tweede helft en zelfs met Pedro op goal waar hij zelfs nog beter was dan op de linksback (Ja, echt!) wisten we dankzij een ongekende teamspirit er toch nog 5-4 van te maken. De feestvreugde was ongekend, wellicht nog wel wat groter dan bij menig kampioenschap.

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Ik liep net wat harder.

Waarom speel jij bij OZW?
Omdat ik ooit bij een afscheidsetentje als stagiaire zo’n 15 (?) jaar geleden bij de vrouw van mister OZW me door die grijze krullenbol gezegd werd dat het goed zou zijn als ik eens kwam trainen bij OZW, aangezien ik zei dat ik op zich wel weer eens wilde voetballen, maar het wel vooral om het plezier moet gaan.

Heb je nog ambities?
Nog een jaar of dertig á veertig met veel plezier voetballen.

Waar erger jij je aan in het veld?
Met andere dingen bezig zijn dan het spel wat zich op dat moment afspeelt en de kop laten hangen.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Petter Hansson. Natuurlijk niet de beste speler ooit, maar onverzettelijk, altijd volle inzet en een ongelofelijke voetbalintelligentie, waardoor hij als verdediger altijd wist waar hij moest staan en welke bal hij moest geven. Hij kon het spel lezen als geen ander en kon een team echt op sleeptouw nemen.

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Hoe slecht of goed het ook gaat of je ook bent, je kan je altijd in ieder geval ten volle inzetten voor iedere wedstrijd!

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Op karakter een wedstrijd eigenlijk onverdiend winnen door een grote (team)inzet.

Wat is er zo uniek aan OZW?
Een voetbalclub, waar je mag zijn wie je bent en daarom geaccepteerd wordt, altijd welkom bent, veel plezier op en af het veld beleefd wordt en toch ook nog heel behoorlijk gevoetbald wordt.

Waar liggen jouw roots?
Ik ben natuurlijk een oprjochte Fries. Geboren en getogen in Drachten..

Waarin wordt jij overschat?
Het duurt even voordat ik op gang ben.

Hoe houd jij je lichaam zo fit?
Bekijk die foto nog een keer zou ik zeggen.

Mocht je weggekocht worden bij OZW, bij welke club zou je dan graag willen spelen?
Ik ben de penningmeester, dus op zich ben ik voor mooie inkomsten, maar aangezien ik weet dat we het niet beslist nodig hebben, zou ik voor geen goud ergens anders willen spelen.

Scheids
Andre
Andre
Keeper

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Ik ben nooit ontdekt.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Groninger boys ( vanaf mijn 6 tot 14), Dio groningen (14 t/m19),en daarna als senior bij lycugus, velocitas.

Wat zijn je hobby’s naast het voetbal
Motorrijden en de motorsport volgen?.

Wat is de belangrijkste voetballes
Nooit voor het uit doel langs uit verdedigingen.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Neeskens geen poespas speler.

Waar erger jij je aan in het veld?
Aan het roepen van bepaalde ziektes naar tegenstanders.

Wat is jouw Cruyfiaanse lijfspreuk?
Je bent OZW-er of niet.

Met welke bekende voetballer vergelijk jij jezelf?
Bergkamp, ook al heb ik zijn techniek niet. Het blijft leuk om het te proberen.

Welke club/tegenstander vond je het leukst om tegen te spelen en waarom?
Club uit de provincie zijn altijd leuk.

Wat is er zo uniek aan OZW?
De omgang met elkaar en de familiere sfeer binnen de club ( zie de foto in de kantine).

Wat kunnen andere spelers van je leren?
Op tijd aanwezig zijn!

Jan
Jan
Aanvaller

Wat was je eerste transfer?

Ik denk dat ik een jaar of 7 was. Ik speelde bij v.v. De Vogels. Al mijn vriendjes speelden bij Velocitas en ik wilde daar ook naartoe. Mijn vader heeft, na veel gedram van mijn kant, met tegenzin hemel en aarde bewogen om het jeugdbestuur ervan te overtuigen dat ik halverwege het seizoen de overstap mocht maken.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?

Een redelijke clubloper was ik. Ik heb gespeeld bij De Vogels, Velocitas, Groninger Boys, GRC en ook nog in het lelijkste tenue van Groningen, namelijk dat van Gronitas. Af en toe ook nog op de zaterdagmiddag bij Lycurgus, op spelerspassen van afwezige spelers. Nu heb ik mijn rust gevonden bij OZW. Dat zullen mijn teamgenoten ongetwijfeld beamen.

Wat is je bijnaam en waarom?

Fafa. Op mijn eerste uitje met OZW3 warenwe in Hamburg en bezochten we een wedstrijd van St. Pauli. De sterspeler die middag was een ‘donkere parel’ genaamd Fafa Picault. Hij scoorde 2x in de slotfase en besliste daarmee de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Na de wedstrijd zaten we in de business lounge aan het bier en de bockworst toen ik dacht Fafa te zien binnenkomen. Ik dook op hem af om ons met hem te laten vereeuwigen. Mijn teamgenoten hadden direct al door dat het een andere ‘donkere parel’ betrof maar lieten mij op afstand lachend heerlijk bungelen. For the record wil ik zeggen dat ik Fafa later nog wel heb opgespoord en dat we de foto nog steeds hebben.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?

Lewenborg uit, in het seizoen 2017-2018. Mijn eerste hattrick voor OZW, wat ook direct wel eens mijn laatste zou kunnen zijn. Die koester ik. En ik wil er niets van horen dat die keeper van Lewenborg geen echte keeper was.

Waarom speel jij bij OZW?

Via Bram en Jan Tebbens ben ik binnengekomen. Ik had al veel roemruchte verhalen gehoord over de typische OZW sfeer en kameraadschap. Geen woord aan gelogen.

Wat is de belangrijkste voetballes?

Zuinig zijn op je lichaam, dan kun je met voetbal heel oud worden. Ik ben vroeg gestopt met roken, laat de alcohol natuurlijk staan en ga op tijd mijn bed in. En een trainingsbeest ben ik, ook heel belangrijk om te blijven presteren.

Wie is je favoriete voetballer aller tijden en waarom?

Milko Djurovski. Geniaal maar toch vrij leuk, behalve als hij de geest kreeg. Dat zijn teamgenoten allemaal een stapje harder voor hem wilden lopen vind ik heel bijzonder. Ik herken mezelf wel een beetje in hem. Niet zozeer in dat luie en dat geniale (dat laatste wel een beetje natuurlijk) maar we dragen allebei een panty, dat doet toch iets.
Ik heb hem nog eens behoed voor een slepende achillespeesblessure. Hij woonde bij ons in de wijk Laanhuizen en deed boodschappen bij de Nieuwe Weme waar wij ook altijd winkelden. Mijn moeder zou hem eens zo met het winkelkarretje op de hakken rijden, maar ik greep bijtijds in.

Waar erger jij je aan in het veld?

Gezeik op tegenstanders, de scheidsrechter en – misschien nog wel het meest – op je medespelers. Ik zeur ook wel es, maar dat is altijd als reactie op een ander. Ik begin nooit, dat weet iedereen ook. Ik kan alleen niet tegen al die prikkels, dat is mijn zwakke punt.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?

Mezelf. In alle opzichten. Ik zie het spelletje he.

Mocht je weggekocht worden bij OZW, bij welke club zou je dan graag willen spelen?

OZW is mijn laatste club en ik hoop er nog vele jaren te spelen. Zi lang de hamstrings het houden.

Positioneel de sterkste
Lars
Lars
Middenvelder - Coach

Wat is je bijnaam en waarom?
Turbo. Omdat ik vroeger wél snel was en mijn moeder dat graag kenbaar maakte langs de lijn.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Vanaf de jeugd tot het 1e bij ONR op het veld en in de zaal. Na een verhuizing naar Amersfoort volgden Terschuurse Boys (veld) en Amersfoortse Boys (zaal).

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Haren thuis. 0-2 achter en toch 4-2 winnen. Kon gelukkig bijdragen met een assist en een gemiste open kans toen de wedstrijd gespeeld was.

Waarom speel jij bij OZW?
Omdat TJ (jeugdvriend van mijn zwager) me na terugkomst in Groningen na een lange reis vertelde dat ze met zo halverwege het seizoen goed konden gebruiken.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Zinedine Zidane. Qua techniek en balans heeft ie wel wat van mijn spel. Maar dan op iets lager niveau.

Waar erger jij je aan in het veld?
Gasten die vanaf minuut één met schuim op de bek de scheids helemaal verrot schelden. Terwijl ze zelf geen bal kunnen raken!

Waar heb jij veel respect voor op het voetbalveld?
De arbitrage. En middenstip. Wat moet die zich eenzaam voelen.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Een slokje water, iets te dikke verzorgers die het veld in moeten rennen en ballen die dankzij de cornervlag binnen blijven.

Welke club/tegenstander vond je het leukst om tegen te spelen en waarom?
Haren. Twee wedstrijden kort achter elkaar gespeeld, aan elkaar gewaagd, beide kanten veel combinaties en jeugdige ploeg.

Wat is jouw Cruyfiaanse lijfspreuk?
Als je de bal niet hebt, ligt ie waarschijnlijk nog in het ballenhok.

Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd?
In foetushouding onder de kleedkamerbankjes.

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Spellen sowieso gezien de spelfouten in de vragenlijst. En vooruit denken. Bal neerleggen voor degene die overzicht heeft bijvoorbeeld.

Wat wil je verder nog kwijt?
Ik wil mijn moeder bedanken. Maar dat heb ik ook al gedaan door mijn eerste OZW-goal te maken in haar bijzijn op Moederdag.

De Schrijver
Marcel
Marcel
Middenvelder

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Ik ben op mijn 5e bij G.V.A.V. Rapiditas begonnen. Mijn moeder is mijn ontdekker.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Ik heb op papier bij G.V.A.V. Rapiditas gespeeld. Stiekem ook een paar jaar bij DIO Groningen.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Een van de wedstrijden tegen Helpman in het seizoen 2016-2017. Helpman stond 1e en wij 2e en we moesten winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. Ik scoorde een strafschop en schoot een bal vanaf de middenlijn over de keeper. Verder maakte TJ een geweldige goal uit een voorzet van mij. We werden dat seizoen uiteindelijk kampioen.

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Dankzij mijn mooie blauwe ogen.

Wie is je favoriete voetballer aller tijden en waarom?
Per linie zijn dat de volgende spelers. Als keeper van der Sar, omdat hij echt de 1e aanvaller was op het veld. Als verdediger Stam, meedogenloos en een goede voetballer. Als middenvelder kies ik voor Paul Scholes, een heerser op het middenveld, die scoorde, assists gaf en altijd aanspeelbaar was. Als aanvaller ga ik voor Messi, hij kan alles.

Waar erger jij je aan in het veld?
Lang gras en kromme lijnen. Verder aan gebrek aan respect voor scheidsrechter, teamgenoten en tegenstanders.

Waar heb jij veel respect voor op het voetbalveld?
Scheidsrechters, die staan daar ook vrijwillig op een zondagochtend in weer en wind. En keepers, dat zijn de gekken van de sport. Wie gaat er nou voor zijn lol als een soort schietschijf tussen de palen staan?

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Dat een lange bal op zijn tijd ook prima kan zijn.

Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd?
Goed ontbijt, douchen, poepen, tas inpakken, vrouw een kus geven of meerdere kusjes en dan als een malle op de fiets. Want je moet een half uur voor de wedstrijd in de kleedkamer zijn. 😉

Wat is jouw slechtste voetbaleigenschap?
Ik kon vroeger niet tegen mijn verlies, maar dat is nu niet meer zo. Kon vroeger ook wel respectloos zijn tegenover scheidsrechter en tegenstanders, maar dat was in mijn G.V.A.V. tijdperk.

Hoe houd jij je lichaam zo fit?
Een biertje hier en een biertje daar, tussen het gezond eten en sporten door uiteraard.

Mocht je weggekocht worden bij OZW, bij welke club zou je dan graag willen spelen?
Ik blijf bij OZW en ergens anders wil ik niet spelen.

Nico
Nico
Team Manager

Waar liggen jouw roots?
Die liggen in Helpman, ik ben een Helpernees. De Huidige kak noemt zichzelf een Helpernaar….dat is uitschot en komt van buiten.

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Men zoekt nog steeds heb ik vernomen.

Wat is je bijnaam en waarom
Leidert….omdat ik dat gewoon ben. Sinds kort ook Mino (Raiola) ivm het ronselen van spelers…ik vind het beide prachtige namen.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Oranje Nassau en Gronitas.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Als actief voetballer heb ik bij Gronitas een kampioenschap mogen meemaken. Dat was erg tof. Als leider zijn we een paar jaar geleden voor het eerst in de historie met het 3e kampioen geworden. Resultaat van jaren lang door selecteren…prachtig.

Wat zijn je hobby’s naast het voetbal?
Ik kijk graag Basketbal en verder ben ik te druk voor hobby’s.

Waarom speel jij bij OZW?
Vanwege de vriendschappen en familiare sfeer.

Heb je nog ambities?
Kampioen worden met het 3e toch wel.

Waar erger jij je aan in het veld?
Aan negatief gedrag, heeft altijd invloed op het team.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Er zijn veel speciale spelers. Vroeger vond ik Gary Brooke altijd een geweldige speler omdat deze bij FcGroningen speelde.

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Gogme!

Welke club/tegenstander vond je het leukst om tegen te spelen en waarom?
Niks in het bijzonder, elke tegenstander heeft wel iets. Studententeams weet je nooit wat je kan verwachten, 2e teams die erg fanatiek zijn of vriendenteams die voor echt voor het plezier spelen..

Wat is er zo uniek aan OZW?
Iedereen respecteert elkaar zoals hij is.

Wat is de belangrijkste voetbal les?
Nooit, maar dan ook nooit opgeven.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Aan de inzet van teamgenoten en ook aan acties die worden gemaakt, goed of slecht. Maar ook de humor tijdens het spel.

Wat wil je verder nog kwijt?
Dat OZW in Mn hart zit en dan ik mijn teamgenoten echt toffe gasten vind…van de gezelligheid rond de wedstrijden, de teamuitjes, de bieravondjes….prachtig gewoon. Verder zou ik wel een keer met de dochter van de voorzitter een beschuitje willen eten.

Pieter Klaas
Pieter Klaas
Middenvelder

Wat is je bijnaam en waarom?
PK, lekker kort.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
V.V. Onstwedderboys en G.V. Groen Geel.

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Door OZW pas 2 jaar geleden.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
v.v. Onstwedderboys – FC Groningen.

Waarom speel jij bij OZW?
Martijn (Bram) vd Veen vroeg me een keer mee te spelen tijdens een wedstrijd. Hij kwam zelf pas de tweede helft opdagen (zware nacht gehad). Vervolgens had Nico snel het papierwerk in orde gemaakt voor een contract voor het leven.

Heb je nog ambities?
Een bekerstunt en nog een keer kampioen worden met OZW3.

Waar erger jij je aan in het veld?
Lijnrechters die vlaggetjesdag houden. En onsportief gedrag.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Zinédine Zidane. Weergaloze techniek, overzicht en passing.

Wat is de belangrijkste voetbal les?
Nooit opgeven.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Een mooie teamgoal.

Wat is er zo uniek aan OZW?
De vriendschappelijke sfeer die er altijd hangt.

Waarin wordt jij overschat?
Koppen, dat kan ik echt niet.

Hoe houd jij je lichaam zo fit?
Veel sporten en bewegen.

Jeroen
Jeroen
Verdediger

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Nou ik ben nu 32. Het zal vast niet meer gebeuren.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Ik heb van mijn 5de tot en met mijn 22ste bij Peize gespeeld. Daarna nog een jaartje bij Gorecht in Haren.

Waarom speel jij bij OZW?
Ik ben er gekomen via Wim en Erik B. omdat ik het spelletje mistte en zij hier al voetbalden.  

Waar erger jij je aan in het veld?
Dat al die voetballers op gekleurde voetbalschoenen lopen. Verschrikkelijk! Nog erger vind ik die voetballers die bij elk duwtje op de grond liggen. Ze lijken net van die acteurs. Tot slot erger ik me kapot aan die ongegeneerde ijdelheid van die profvoetballers. Ze kijken soms meer naar zichzelf op het grote scherm in het stadion dan naar de bal.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Misschien niet de beste voetballer allertijden, maar ik vind Daniele de Rossi wel een mooie speler. Verder vond ik Roy Keane en Paul Scholes een mooi duo. Als het maar spelers zijn die hard werken en niet al teveel bezig zijn met hun uiterlijk.

Met welke bekende voetballer vergelijk jij jezelf?
Ik vond dat ik vroeger wel een beetje op Mark van Bommel leek. Nu zou het meer Jan Vertonghen zijn ofzo.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Een stevig kopduel.

Wat is jouw slechtste voetbaleigenschap?
Ik heb weleens wat commentaar op de scheidsrechter. Is niet altijd terecht. Soms overigens wel.

Welke club/tegenstander vond je het leukst om tegen te spelen en waarom?
De wedstrijd met Peize tegen Roden was altijd een goede derby. Dit jaar vond ik de wedstrijden tegen Haren wel leuk.

Wat is er zo uniek aan OZW?
Behalve het aantal teams is de mentaliteit van de club behoorlijk uniek denk ik. Fairplay en gemoedelijkheid zijn erg belangrijk. Ik vind dat mooi.. voetbal is ook maar een spelletje dat je niet al te serieus moet nemen.

Hoe hou jij je lichaam zo fit?
Fietsen en heel af en toe trainen.

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Misschien iets over geschiedenis? Dat is mijn vak tenslotte. Qua voetbal denk ik niet zo heel erg veel.

Mocht je weggekocht worden bij OZW, bij welke club zou je dan graag willen spelen?
Tottenham Hotspur lijkt mij wel wat. Het nieuwe White Hart Lane is denk ik best mooi.

Wat is jouw Cruyfiaanse lijfspreuk?
Als je een probleem hebt, kijk dan altijd naar het probleem dat je niet hebt. Dit lijkt mij voor ons wel van toepassing.

Wim
Wim
Aanvaller

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Op 6-jarige leeftijd.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
VV Peize.

Wat is je bijnaam en waarom?
Wimpie, omdat Wim te kort is denk ik.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Rolder Boys uit, waar ik vanaf de middenlijn wist te scoren.

Waarom speel jij bij OZW?
Nico zocht nog een topscoorder voor het 3e.

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Kwestie van plezier hebben in het spelletje.

Wat is de belangrijkste voetbal les?
Meer scoren dan de tegenstander.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Ronaldhino, hij is altijd zo lekker gewoon gebleven.

Waar erger jij je aan in het veld?
Mensen die denken dat ze Ronaldhino zijn, die mensen mogen de schoenen van Ranaldhino nog niet eens poetsen zo slecht.

Waar heb jij veel respect voor op het voetbalveld?
Mensen die genieten van het spelletje en niet lopen te zeiken.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Een mooie actie van iemand of een mooi doelpunt.

Heb je nog ambities?
Zo lang mogelijk kunnen blijven voetballen.

Wat is jouw Cruyfiaanse lijfspreuk?
Trainen is voor talentlozen.

Waarin wordt jij onderschat?
Spelinzicht, ik geef nooit een verkeerde bal maar de rest begrijpt mij gewoon niet.

Waarin wordt jij overschat?
Dat ik een longinhoud heb van een paard, elke keer weer die diepe bal.

Wat is jouw slechtste voetbaleigenschap?
Dat ik soms een hakje doe terwijl binnenkant voet toch wat makkelijker was geweest.

Wat is er zo uniek aan OZW?
De kleinschaligheid van de club waardoor iedereen elkaar kent.

Mocht je weggekocht worden bij OZW, bij welke club zou je dan graag willen spelen?
FC Groningen, die kunnen nog wel een goeie spits gebruiken.

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Niet zeiken maar voetballen en lol hebben in het spelletje.

Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd?
Lekker rustig ontbijten met een kopje koffie en lekker op de fiets naar het voetbalveld, zo ingewikkeld hoeft het allemaal niet.

Hoe hou jij je lichaam zo fit?
Elke woensdag trainen, zondagochtend een wedstrijdje en daarnaast lekker op de racefiets.

Erik B.
Erik B.
Verdediger

Wat is je bijnaam en waarom?
Volgens mij heb ik die niet….

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
VV peize

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Op een leeftijd van 7 jaar.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Dat is toch wel met OZW 3, de wedstrijd tegen en bij Bedum. Een diepte bal krijgen net buiten de 16, geen medespelers te bekennen, slalommen langs de verdedigers van Bedum en scoren.

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Het spelletje is het belangrijkste. Plezier erin hebben en houden.

Waarom speel jij bij OZW?
Nico was op zoek naar goede voetballers😉

Heb je nog ambities?
Een kampioenschap met OZW 3.

Waar erger jij je aan in het veld?
Een onsportieve tegenstander!

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Carles Puyol, ontzettend goede en sportieve verdediger.

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Het plezier in het spelletje

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Een verschrikkelijk moeilijk pass er gemakkelijk uit laten zien

Wat is er zo uniek aan OZW?
De mensen en de kleine club. Iedereen kent elkaar.

Waarin wordt jij overschat?
Word ik overschat?

Hoe houd jij je lichaam zo fit?
Voetbaltraining, fitness met het werk, hardlopen met de vriendin en racefietsen.

Wat wil je verder nog kwijt?
Nico bedankt voor het scouten.

Leen
Leen
Verdediger

Wat is je bijnaam en waarom
Vroeger had ik de bijnaam Lena, vanwege de lengte van mijn haar. Nu hoor ik regelmatig “Uitschuif Leen” genoemd. Het lukt me redelijk vaak om nog net tussen de bal en de tegenstander te komen.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Robur et Velocitas, Wagenborgse Boys. Voor meerdere organisaties bedrijfsvoetbal gespeeld.

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Op mijn negende en kreeg dispensatie om al op mijn negende te beginnen met voetballen. Helaas door andere interesses heb ik niet helemaal aan de verwachtingen kunnen voldoen. Van mijn 18e tot mijn 30e niet in clubverband gevoetbald.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Geen idee. Vele mooie wedstrijden meegemaakt. Maar vorig jaar mijn eerste wedstrijd na meer dan tien jaar niet meer gevoetbald te hebben was voor mij wel heel speciaal.

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Geen idee. Zijn de anderen niet doorgebroken dan?

Waarom speel jij bij OZW?
Ik speelde niet onverdienstelijk met de huidige voorzitter en tevens buurman samen in een bedrijfsteam. Hij heeft mij gevraagd en na een eerste kennismaking was het voor me duidelijk dat ik lid wilde worden van deze club.

Heb je nog ambities?
Zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen.

Waar erger jij je aan in het veld?
Kousen over de knieën.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Johan Neeskens. Zijn enorme inzet en de eerlijke en harde wijze waarop hij voetbalde.

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Mijn bijdrage is niet meer van dien aard dat anderen daar van kunnen leren. Eerder anders om. Je bent nooit oud genoeg om te leren.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Scherp op karakter maar met een goede opbouw.

Waar liggen jouw roots?
Gelderland, Apeldoorn.

Waarin wordt jij overschat?
Mijn inbreng tijdens de ALV.

Hoe houd jij je lichaam zo fit?
Dat weet ik ook niet. Door te blijven sporten. En een sprankeltje geluk.

Mocht je weggekocht worden bij OZW, bij welke club zou je dan graag willen spelen?
Voor geen goud speel ik nog voor een andere club.

Uitschuifbeen
Tjerk Jan
Tjerk Jan
Aanvaller

Wat is je bijnaam en waarom?
TJ, uitgesproken als Teejay. Ik geloof dat Nico hier mee gestart is en dan is er geen houden meer aan.

Bij welke clubs het je nog meer gespeeld?
VV Ezinge, Gronitas en Potetos (zaal).

Op welke leeftijd werd jij ondekt?
Dat zal rond mijn 8e geweest zijn. Vanaf mijn 16e tot mijn 25e heb ik een sabbatical opgenomen, wegens andere prioriteiten. Soms merk ik wel wat van dit hiaat.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Tegen VV Helpman in het kampioensjaar twee jaar geleden. We speelden als nummer 2 tegen de koploper en wonnen een gelijkwaardige wedstrijd met 3-1 door hard te werken en ons hoofd koel te houden in dit nogal verhitte duel.

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Eigenlijk ben ik nooit doorgebroken. Thomas had Nico verzekerd dat ik goed zou zijn voor 20 tot 25 goals per seizoen. Dit heb ik nog niet waar kunnen maken, maar tot mijn verbazing mag ik het steeds weer proberen. Dit jaar lijkt het voor het eerst sinds mijn komst naar OZW te kunnen gaan lukken.

Waarom speel jij bij OZW?
Dankzij de loze beloftes van Thomas en dus via Nico. Het is nog al een incestueus verhaal. Thomas is getrouwd met mijn zus. De zus van Thomas is weer de partner van Nico. En Nico.. Die heeft geen zus. Daarom ben ik maar naar OZW gegaan.

Heb je nog ambities?
Vooral lekker, blessure loos blijven voetballen. Wellicht nog een keer de Koos Duim trofee winnen, al weet ik dat ik de speech van Wim nooit zou kunnen evenaren.

Waar erger jij je aan in het veld?
Grensrechters die oneerlijk vlaggen.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Carles Puyol. Hij was onverzettelijk, maar vooral een echte leider op het veld. Daar zijn mooie filmpjes van op Youtube. Ik kan nog op bepaalde vlakken nog iets van hem leren zeg maar.

Wat kunnen anders spelers van jou leren?
Wisselvallig zijn, discussiëren met Bram in het veld, trainen op woensdag, op het laatste moment dingen regelen voor de activiteitencommissie en een huilie huilie moment zo uitvoeren dat je toch niet gewisseld wordt.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Een goede teamprestatie. Wanneer iedereen zijn taak uitvoert, hard werkt en voor elkaar staat.

Wat is er zo uniek aan OZW?
Dat iedereen elkaar kent en iedereen met elkaar begaan is, hoe verschillend de pluimage binnen OZW ook is. Een compliment aan het bestuur dat er altijd voor zorgt dat iedereen gehoord en gezien wordt.

Waar liggen jouw roots?
In Feerwerd. Een klein dorpje in het Westerkwartier.

Waarin word je overschat?
Koppen 🙂

Hoe houd jij je lichaam zo fit?
Ik train vrijwel iedere woensdag en beweeg daarnaast ook met regelmaat.  Aangezien ik extreem lang ben, wil ik de breedte binnen de normale proporties houden.

Wat wil je verder nog kwijt?
Ik hoop nog lang bij OZW te kunnen voetballen. Het is een unieke club, met super leuke mensen.

Erik D.
Erik D.
Verdediger

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Toen ik net 5 werd. Ik kon naar Barcelona, Ajax, en Telstar maar heb voor FC Borger gekozen.

Waar liggen jouw roots?
De langste tijd bij VV Noordwolde gespeeld als linksback in het eerste in de 4e en 3e klasse. Daarvoor in de jeugd bij Be Quick en een paar jaar bij de senioren in lagere elftallen.

Wat is je bijnaam en waarom?
Darling, je mag raden hoe ze daar op gekomen zijn.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Dit is mn derde jaar bij OZW. Ik heb volgens mij nog geen enkele wedstrijd de 90 minuten volgemaakt. Maar de minuten die ik wel heb gemaakt zijn me stuk voor stuk dierbaar

Waarom speel jij bij OZW?
OZW is een fantastische club waarin iedereen elkaar gelijk behandeld en iedereen puur uit liefde voor het spel en de goede sfeer graag bij wil zijn. Dat vind je eigenlijk nergens anders.

Wat zijn je hobby’s naast het voetbal?
Ik breng veel tijd door met mijn vrouw en twee kinderen. Hou enorm van vliegvissen, kamperen en werken. En eerlijk is eerlijk, op stap gaan en een feestje bouwen hoort er zeker bij.

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Puur talent. Je moet soms bescheiden zijn, maar in mijn geval lijkt me dat niet nodig

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Ik kon gigantisch genieten van Marco van Basten. Elegant en doeltreffend.

Waar erger jij je aan in het veld?
Negatieve coaching, aanstellers en schelden op de scheidsrechter

Waar heb jij veel respect voor op het voetbalveld?
Spelers die authentiek zijn en karakter tonen als het tegenzit. Het liefst gecombineerd met voetbalintelligentie.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Het lekkerste van het voetballen is als je kunt brengen wat je van jezelf verwacht. Voelen dat je je tegenstander de baas bent en risico’s in je eigen passing leggen.

Met welke bekende voetballer vergelijk jij jezelf?
Alle vergelijkingen gaan mank. Maar als ik vanuit achter speel zou Daley Blind het meest in de buurt komen.

Wat is jouw Cruyfiaanse lijfspreuk?
Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven.

Waarin wordt jij onderschat?
Ok oog heel traag, en dat ben ik ook. Maar er wordt nog wel eens onderschat hoe traag het werkelijk is. Echt heel traag hoor.

Wat is jouw slechtste voetbaleigenschap?
passeren, koppen, sprinten, slidings, passing, scoren. Maar ik ben wel heel goed in hakjes.

Wat is er zo uniek aan OZW?
Gelijkgestemden die een potje willen voetballen met ongeveer hetzelfde nivo en ambities. Vindt dat maar eens ergens anders.

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Niet met de scheidsrechter bezig zijn, hard werken tijdens de wedstrijd en positief opbouwend coachen.

Wat wil je verder nog kwijt?
6 kilo.

Koert
Koert
Verdediger

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Dit moet nog….. misschien volgend jaar

Wat is je bijnaam en waarom?
Koerdistan (na uitzending Afghanistan) en Roy Donders (met lang haar lijk ik kennelijk op hem).

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Hellas v.c. (blauwborgje) en v.v. de Vogels (stadspark)

Waarom speel jij bij OZW?
Sportief, vriendschap, gezelligheid, saamhorigheid.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Robben is een Groninger!!

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Ik ben sterk.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
De tegenstander helemaal uit de wedstrijd verdedigen

Heb je nog ambities?
Meer scoren

Welke club/tegenstander vond je het leukst om tegen te spelen en waarom?
VVK, daar ken ik wel wat jongens van.

Wat is er zo uniek aan OZW?
It’s a way of life

Hoe hou jij je lichaam zo fit?
Veel bier en trainen op woensdag

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Geef nooit op!

Dick
Dick
Technische staf

Tsja…. geen profiel. Hier heeft iemand of geen opdracht gekregen of hier is iemand wel erg lui geweest. Met deze mentaliteit kom je niet ver in de voetballerij!

Peter
Peter
Sabbatical

Tsja…. geen profiel. Hier heeft iemand of geen opdracht gekregen of hier is iemand wel erg lui geweest. Met deze mentaliteit kom je niet ver in de voetballerij!

Richard
Richard
Middenvelder

Tsja…. geen profiel. Hier heeft iemand of geen opdracht gekregen of hier is iemand wel erg lui geweest. Met deze mentaliteit kom je niet ver in de voetballerij!

Thomas
Thomas
Sabbatical

Tsja…. geen profiel. Hier heeft iemand of geen opdracht gekregen of hier is iemand wel erg lui geweest. Met deze mentaliteit kom je niet ver in de voetballerij!

Jermaine
Jermaine
Keeper

Tsja…. geen profiel. Hier heeft iemand of geen opdracht gekregen of hier is iemand wel erg lui geweest. Met deze mentaliteit kom je niet ver in de voetballerij!

 

Sponsoren van OZW