Forward 4 – OZW 3
april 8, 2018
OZW 2 – Helpman 2
oktober 15, 2017

Stadspark 3 – OZW 3

 

Stadspark 3 - OZW 3

26 november 2017

OZW 3 wil dit jaar naar boven kijken. De dik verdiende drie punten van Bedum-uit bleken verdwenen met een flinke neergang op de ranglijst tot gevolg. Bedum is ermee gestopt. Verloren punten, gestolen punten, gemiste punten? Je probeert toch houvast te vinden op je pad naar boven. Je wordt er op een of ander manier toch gretiger van als dit grote onrecht je ten deel valt. Die punten moeten terug. Dat kan zondag want Stadspark staat helemaal onderaan.

 

Hoe mooi is het dan al die strakke koppies in de kleedkamer te zien. Scherpe blik, de wil om te winnen. OZW ten voeten uit. Elkaar steunen waar het kan want dit OWZ 3 is kwetsbaar in de breedte. De waslijst van geblesseerden en afwezigen was lang. Maar dan. Als de nood het hoogt is staan de mannen van OZW op, binnen en buiten de lijnen. Er zijn een groot aantal coryfeeën gespot, prachtig. Bedankt mannen.

Ook binnen de lijnen van het stadsparkse kunstgras de nodige (oude) bekenden zien schitteren. In de basis Thomas, Paul en gastspeler Marcel (geleend van een andere cultclub). Op de bank Tox, Adje, Leen aan de vlag. En stiekem is daar dan ook nog de Herman-troef vermomd als coach. Een gelijk opgaande eerste twintig minuten met her en der een uitbraak.

Al snel moet Hedzer de strijd staken en wordt Tox gebracht. Een volgende uitbraak van stadpark dwingt Dre tot een cassillas-2010-achtige redding Er is geen duidelijk bovenliggende partij. Zowel OZW als Stadspark zijn onrustig in balbezit, toch nog twee grote kansen voor Mr. Panty en TJ op goed aangeven van Bram. Het net wordt echter niet gevonden. Iets met een standbeen en verkeerd uitkomen met passen hoorde ik later.

 
IMG_8927
 

Ad komt in de tweede helft in het veld voor Marcel (die gastspeler) en ook de comeback van Leen is een feit. Wouter eruit. De wedstrijd ontwikkelt zich tot een mooi voetbalgevecht met mannelijke duels. Stadspark dringt aan en komt tot meer doelpogingen. Dan wordt het 1-0. De ozw defensie houdt in omdat de bal over de achterlijn schiet. Toch wordt de bal voorgegeven en simpel binnen getikt. Jammer als je eigen grensrechter staat te slapen (hij kan het hebben hoor). Gezamenlijk zet het team de schouders er onder en al snel is daar de gelijkmaker. Thomas vliegt strategisch onder de bal door bij een corner waardoor Paul in alle rust de 1-1 tegen de touwen kopt. De strijd ligt weer open.

 

Non-verbaal en verbaal komt Stadspark steeds dwingender naar voren. Marcel en Herman erin, Mr. Panty en Bram eruit. De defensie staat goed en tot echte kansen leidt het niet. Dan breken de laatste 5 minuten aan. Een verwoestend schot van stadspark buiten bereik van Dre spat uiteen op de lat en raakt het kunstgras net voor de doellijn. OZW hinkt op twee gedachten. Zo ook Jeroen. Hij komt mee op, ontvang de bal en steekt hem naar Marcel. Die wacht rustig tot de keeper gaat liggen en lepelt de bal in het lege doel. 1-2. Wat een heerlijk gevoel. Terugkomen van een achterstand en in de allerallerallerlaatste seconden de overwinning pakken. Hard gewerkt als team, als club en daarbuiten. Gestolen punten? Stadspark zal er een andere betekenis aan geven.