Stadspark 3 – OZW 3
november 26, 2017
Een wedstrijd om nooit te vergeten!
juni 7, 2015

OZW 2 – Helpman 2

 

OZW 2 - Helpman 2

15 Oktober 2017

Na sterke opening van het seizoen, waarbij beide teams van OZW nog steeds een ongeslagen status behouden, kwam vandaag een jeugdig VV Helpman op bezoek om het op te nemen tegen de Oude Meesters.

 

Het was een hectische ochtend met een hoop vragen. Waar is de scheidsrechter? Wie gaat er fluiten? Gaat Fabian echt fluiten? Waarom lijken onze shirts op elkaar? Moeten we echt in het Oranje voetballen? Zal Steve vandaag nog boos worden? Komt Gullit na afloop ook bij ons een selfie nemen in de kleedkamer?

Gelukkig werd het merendeel van deze vraagstukken voor de wedstrijd nog beantwoord en mochten beide teams onder aanvoering van scheidsrechter F. Olieberg het veld betreden. Helpman in het blauw-wit, OZW in het Oranje.

 
IMG_0605
 

Het begin van de wedstrijd was rommelig. De middenvelders van Helpman genoten veel vrijheid genoten en kwamen een aantal keren gevaarlijk door de verdediging van OZW heen. Even rommelig was het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een diepe bal van Helpman zorgde voor verwarring in de 16-meter van OZW en via de kluts (Edwin? Ad? De hand van Ad? De spits van Helpman?) belandde de bal in de goal: 0-1.

In de eerste helft was er kort daarop nog een tegenvaller. Pedro greep met een grimas naar zijn hamstring en stuurde zichzelf alvast op trainingskamp. Hierdoor was er al vroeg een invalbeurt van Alexander nodig. Dat hij in Azië genoeg sambal heeft gegeten was te zien. Zonder echte warming up stortte hij zich vol overgave op de wedstrijd en maakte hij het de rechtsbuiten van de tegenstander zeer moeilijk. OZW knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg vervolgens ook de beste kansen. Nadat menigeen het net niet wist te vinden was het uiteindelijk Jasper die de keeper met een bekeken wippertje verraste 1-1 (@Beuv: Misschien moeten we DAT eens trainen).

 

In de tweede helft draaide de machine van de Oude Meesters op volle toeren. Waar het vorige week tegen Veendam vooral tegenhouden was, verzuimde OZW nu om de kansen zelf te maken en een monsterscore neer te zetten. Met name Arjan Blaauw, ook hij was niet in staat het om te draaien, miste een aantal kansen die normaliter een goal zouden zijn.

Toen gebeurde het: Een aanval van OZW werd door Helpman met enig geluk weggewerkt en de daaropvolgende lange bal belandde bij de spits van Helpman die zich met een draaibeweging vrij wist te spelen en de bal in het dak van de goal schoot 1-2. De tegengoal viel op een heel slecht moment. Zeker omdat de scheidsrechter de meters ook begon te voelen en de resterende tijd dus ook een factor werd. OZW gaf zoals gewoonlijk niet op en kwam terug tot 2-2. Uit een corner schoot Marcel Roode de bal met een halve omhaal kiezelhard tegen het net. Een goal waar assistent bondscoach Gullit trots op zou zijn geweest. In het restant van de wedstrijd waren er nog wel kansen voor OZW maar de score bleef gelijk.

Kortom, er had meer ingezeten maar gezien het spelbeeld zeg ik namens onze assistent bondscoach: FANTASTIC GAME!

Paul van Duuren

 
IMG_0616