OZW 2 – Helpman 2
oktober 15, 2017

Een wedstrijd om nooit te vergeten!

 

OZW2 stelt promotie naar 1e reserveklasse veilig

7 Juni 2015

D day voor OZW. Na een goed seizoen waarvan ik me niet kan heugen ( nee niet jij Arjan) dat we wekelijks met een andere opstelling speelde gezien de blessures en familie weekenden eindigden we toch als gedeelde eerste. De beslissings wedstrijd ging terecht verlorens omdat vele dit nog niet hadden meegemaakt en teveel spannings hadden. Dat werd nacompetitie, in de emotie van de net verloren titelstrijd werd in het kringgesprek op het nippertje besloten er toch maar aan mee te doen. Vanaf dat moment zijn deze kringgesprekken verder gegaan via de whatsapp, waarbij whats meer naar voren kwam dan de Apps.

 

De Lijding bleef maar proberen om de teamwepps leidend te maken maar gezien OZW leden een beetje eigenwijs zijn werd dat eerder lijdend voor de gezagvoerders. Maar goed, de nacompetitie ging beginnen. Pedro kreeg het weer appmekaar dat hij meerdere spelers eerst naar Sweel liet toegaan hoewel er op teamwebs en op onze door onze topspits beheerde website duidelijk stond dat we thuis moesten beginnen. Deze wedstrijd was niet onze beste maar door als een kabouter uit het hoekje de bal in de laatste seconden KEIHARD binnen te schieten was Peter de Helderste van de wedstrijd 6-6. Dus vol zelfvertrouwen reisde de selectie met alleen maar volwaardige lids naar Sweel. Daar werd koel en zakelijk de thuisclub geëlimineerd.

Daarna volgde de tweestrijd tegen res 1e klasse Oersterk zoals Pedro al daarvoor al voorappst had. Nou echt sterk waren deze Oeren niet en met een 1-4 en 1-1 was hun verhaaltje uit. Dan volgt de herkansing voor de zo door vele begeerde eerste klas, dan heb je wat te vertellen volgens vele. Maar goed als echte OZW er ga je je ploeg hierin steunen als ze zo graag elke week achter hun toekomstige schoonzonen aan te rennen. Waarschijnlijk komen er nu straks wel weer meer spelersvrouwen mee om hun mannen aan te moedigen 😂😂.

De apps vliegen over en weer en er moest zelfs een grotere server aan te pas komen om alleen deze groepsapp in de lucht te kunnen houden. Als je even ging plassen had je al 150 berichten gemist. Poepen deed je al niet meer dan miste je teveel. Wat er allemaal voorbij kwam, kuiten, hamsterings, enkels, wrakke knieen , heupen, zicht, jicht, verplicht enz. Selfies van sportende mannen ( keer wat anders dan een ketelbrinkie in een gouden zwembroek) 100% fit 90 , 70 en 10%. Die betrokkenheid elke dag maar weer. Geen minuut ging voorbij of er kwam wel weer een app voorbij. 18, 19 of 20 man op papier, 1 club of 2 elftallen, wie speelt er en wie niet. Gelukkig was er geen druk en spannings. Meters lange apps van de Leiding waar weer 400 reacties op kwamen. En dan volgde er weer een Leidings app waar weer 800 reacties op kwamen. Een kettings brief was er niks bij geweest. Wat een club.

Dan D-Day de bussen rijden voor want dat hoort natuurlijk bij deze Club. Prijzen pakken is stijl, Annen 1 bus wij 2 das Ajax style. We gingen met meer mensen op pad dan de grootste amateur club geweldig, vrienden, vriendinnen, vrouwen, kinderen, buren en wat al niet meer, iedereen wou erbij zijn. In de bus voelde ik al dat het goed zat, de koppies stonden veeel relaxter dan tegen de boys. Toen ik Roodert zag genieten van zijn banaan wist ik dat ie voor zijn ongeboren kleintje voluit zou gaan. Goldenboy liep er chill bij en die staat qua prestatie altijd al voorin de rij. Zonder ieder ander te kort te doen zijn deze 2 in vorm de basis tot topprestaties en die kwam er. Einde deel 2.

 
IMG_0579
 

De spelers komen de Arena binnen , daar waar we eerder uit een forse achterstand terug kwamen dus aan het veld zal het niet liggen. We gaan beginnen... OZW begint goed en de bal gaat lekker rond we zitten er vanaf de eerste min goed in dit belooft wat. En ja hoor onze gretige Roodert scoort al in 4 minuten, Gieten barst uit zijn voegen. (Gerrie strooit direct met visite kaartjes) wat een begin. De aanvals golven gaan verder, er is rust in het team een soort onverzettelijkheid, heerlijk te voel aan de kant. Annen is een aantal malen gevaarlijk en zeker via de snelle jongens aan de zijkanten komen ze een paar keer goed door. Echter Ed is op zijn hoede en nadat hij eindelijk een pet krijgt die em past heeft ie ook de zon onder controle. OZW combineert lekker door en een heerlijk combinatie tussen Roodert en Goldenboy wordt de 2-0 op het score bord geknald. Goldenboy jaagt de bal in het dak van het doel dat we het net er na de wedstrijd zo af konden halen.

 
Foto 07-06-15 10 44 13
 
 

Binnen een half uur op 2-0 heerlijk. Annen is echter niet voor niets de enige ploeg waar we in 2 wedstrijden voor het eerst in 6 of 7 jaa niet minimaal 1 x van wonnen. Onnodig balverlies op het middenveld en snel schakelen van Annen kost ons de eerste tegengoal waarbij we gelijk gewaarschuwd zijn voor de erg sterke spits van Annen. Maar goed we gaan gewoon verder, kleine kansen over en weer tot er weer door slordig balverlies ineens 2-2 staat. Annen ruikt bloed, maar daar onderscheiden zich de mannen van de jongens, onze sluwe en ervaren spits Roderik knalt de 3-2 binnen vlak voor rust. Tijd voor thee.

 

De 2e helft begint, de koppies staan nog steeds goed, de zon brandt lekker op het veld dus van koude spieren hebben onze jongens geen last. Ook de 2e helft beginnen we goed. De vraag is gaat de fitheid van de jonge ploeg van Annen de doorslag geven of is het de klasse en routine die OZW heeft de doorslag geven. De fitheid van de OZW boys verbaast me, ze voetballen lekker door, onze italiaanse stofzuiger pakt heerlijk de balletjes op, Henk heerst in de lucht, Les is overal en nergens, Goldenboy strooit met passes, Bart rent zich rot, Bonne ook, Ed heerst in zijn kooi en voorin loopt en schoffelt Danny zich het apenlazerus terwijl onze sluwe spits wacht op zijn volgende kans.

We verslikken ons echter weer aan de zijkant en hun sterke spits straft dat genadeloos af 3-3 wat een wedstrijd. Hoe gaan onze jongens hiermee om, ik vraag of de bass in de kantine wat zachter kan maar dat gedreun blijkt afkomstig te zijn van de meest succesvolle leider ooit in de OZW geschiedenis onze Fab zijn hart. Wat ging die tekeer zeg.. Eindelijk was ie es niet onze stille kracht! De spannings waren weer voelbaar, maar de ploeg straalde zoveel kracht uit dat het niet mis kon gaan. En ja hoor Annen had last van de vermoeidheid ipv onze mannen en als je je verslikt bij onze 2 goldenboys ben je het haasje. De middenvelder van Annen verslikt zich bij het storen van Roodert en die stuurt Goldenboy 1 richting de goal, dan weet je hier komt de 4-3 aan en ja hoor, wat een rust en overzicht voordat hij zeer bekeken het dak eraf laat gaan voor de verlossende 4-3!!! Toeval bestaat niet! Daarna volgen er nog een aantal spannende minuten maar Annen dat trouwens erg sportief was (op die dorpsgek met de pet na pfffff) kreeg er geen grip meer op en na het verlossende eindsignaal is de promotie een feit en kon het zoveelste OZW feest beginnen. Mannen wat een dag en wat een club!!! Niemand is groter dan OZW en dat nemen we volgende seizoen weer mee. Ik heb weer genoten van jullie stelletje dwazen.

Leve OZW!!!!!!

Rob Abbringh

 
IMG_0614