OZW 3 – Forward 3
juni 15, 2018
Stadspark 3 – OZW 3
november 26, 2017

Forward 4 – OZW 3

 

Forward 4 - OZW 3

8 april 2018

Voor de aftrap stonden we gearmd in een cirkeltje op het veld. Koert wilde nog over seks beginnen maar Herman was 'm voor met de mededeling dat we op deze mooie zonnige ochtend konden stijgen naar de derde plek op de ranglijst. Een prima vooruitzicht waar we best wat vuile meters voor over hadden. En die moesten gemaakt worden tegen de ijverige studenten van Forward.

 

Het begin was voor de jeugd die op het middenveld constant van positie wisselde. De zonnesteek en reflecterende shirt in camouflage print daarbovenop waren genoeg om OZW flink in de war te brengen. De eerste kansen waren niet aan de studenten besteed maar een op het oog ongevaarlijke corner schoot door en werd door een geheel vrijstaande tegenstander binnen getikt: 1-0 voor Forward.

Toen leek OZW gewend aan de warmte, shirts en krioelende studenten en kwam het wat meer in het spel. De druk werd opgevoerd en na een keurig opgezette aanval kon de keeper van Forward een voorzet niet volledig verwerken. Wim liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en ramde de 1-1 binnen.

 
IMG_9766
 

De bank met onder meer Sylvie, eerste groupie die Dré overhield aan zijn cultfoto, veerde op! Vlak voor rust leek een rush van Herman nog te eindigen op een balletje breed dat door zowel Wim als Lars in te tikken was, maar vanwege het letterlijk verhitte duel op de achterlijn was hij niet meer bij machte om nog overeind te komen. Vanuit de kantine van Forward werden bierkannen met water aangerukt en Koert liet Sylvie zijdelings kennis maken met een bierscheet op een zondagochtend in een stikhete winddichte dug-out. Groupie zijn is niet altijd makkelijk.

De tweede helft stond bol van irritatie tussen de 22 heetgebakerde acteurs op het veld. Dat de scheidsrechter van dienst eigenlijk geen idee had wat die aan het doen was droeg ook niet echt bij aan de sfeer. Koert werd nog eens gewezen op zijn BMI die hij beantwoorde met een subtiele bedreiging. Toen er twee charges vlak achter elkaar volgden besloot de scheids ons advies op te volgen en de rechtsback van dienst 5 minuten te laten afkoelen. Dit advies werkte later in ons nadeel toen Fafa wat in de weg liep bij een vrije bal.

 

Werd er nog gevoetbald? Zeker! Kansen over en weer leverden niks op, tot diep in de tweede helft Wim diep werd gestuurd… ook TJ stond nog op scherp en op aangeven van Wim bleef hij in duel met de laatste man ondanks de hitte ijzig koel, waarna hij de bal in de korte hoek schoot: 1-2! Misschien iets tegen de verhouding in maar wat weet geeft het.

Achteraf bleek Fafa nog met succes een overstapje te hebben tot uitvoering te hebben gebracht, maar man of the match was toch wel Dré met een aantal katachtige reddingen. Sylvie bedankt!

Lars Wendel