OZW 3 – GRUNO 5
september 4, 2018
Forward 4 – OZW 3
april 8, 2018

OZW 3 – Forward 3

 

OZW 3 - Forward 3

10 juni 2018

Het bleek met terugwerkende kracht voor beide ploegen de laatste wedstrijd van het seizoen. Forward kon kampioen worden en OZW was nagenoeg zeker van plek 3 op de ranglijst. Helaas kon OZW zich niet meer in de strijd om het kampioenschap mengen, wat gezien een aantal off-days niet onmogelijk was geweest.

 

Nu moeten de Oude Meesters toezien hoe een kampioenschap bij verlies door Forward of bij een resultaat door Gruno gevierd gaat worden. De buren zijn deze ochtend namelijk op bezoek in de hoop dat ze zonder te spelen Forward alsnog voorblijven op de ranglijst. Er ligt dus wat druk op de wedstrijd maar leider Nico Raiola is niet officieel benaderd voor een bescheiden stukje matchfixing in ruil voor een substantieel aantal liters bier. Het uitblijven van deze verwachte beloning leek in het begin direct wat verwarring op te veroorzaken binnen de ploeg. De wedstrijd schoot uit de startblokken en een lange voorzet viel bij de tweede paal voor de voeten van de -op het randje van buitenspel staande- aanvoerder van Forward. Die wist daar wel raad mee en zo hadden de studenten hun eerste shot dopamine op weg naar het kampioenschap al snel binnen: 0-1.

 
IMG_0624 2
 

OZW wilde zich vandaag absoluut niet makkelijk gewonnen geven en probeerde het spel naar zich toe te trekken. Het middenveld was redelijk in evenwicht maar beide verdedigende linies waren de aanvallers de baas. Door de lucht werd OZW een aantal keer dreigend maar toch was het Forward dat weer aan het langste eind trok. Weer was het de aanvoerder die vanaf rechts in stelling werd gebracht en iets teveel ruimte kreeg waardoor hij uit de draai de 0-2 in de korte hoek wist te schieten. Een uitzichtloze ruststand voor OZW. Toch stond de ploeg vaker achter bij rust en werden wedstrijden vaak toch nog omgedraaid. Hoewel het eerste doel was om niet verder op achterstand te komen wisten we dat er altijd nog kans was. Die leek niet kort na rust de prullenbak in te kunnen als een boogballetje over de verdediging tussen keeper Dré en de middenvelder van Forward in viel. De korte aarzeling werd OZW fataal want de bal werd langs Dré gefrommeld en in het lege doel getikt: 0-3!

 

Gruno zag hun kampioenschap voor hun ogen in rook opgaan en ook OZW leek even in zak en as te zitten. Maar strijdloos ten onder gaan was geen optie en dus werd er toch verder naar een gaatje gezocht in de tot dan toe onpasseerbare Forward verdediging. Totdat Wim na een paar eerder mislukte dribbels nu wel de achterlijn wist te halen. De bezetting voor het doel was gelijk geregeld en de bal viel uiteindelijk bij Herman op de slof: 1-3!

Nog steeds twee goals verschil maar zowel op het veld als langs het veld kwam het geloof weer langzaam terug. De druk werd opgevoerd en na een paar combinaties kreeg Lars de bal randje 16 op zijn linker. De boogbal was lang onderweg naar de verre hoek en zowel Gruno als Forward hielden hun adem in. Uiteindelijk viel die op de binnenkant van de paal om voor de doellijn langs weer uit het strafschopgebied te stuiteren.

Het slotoffensief leverde vooral in de tegenaanval nog wat hachelijke momenten op maar Forward was niet meer bij machte om de rust te bewaren. Ook OZW lukte het ondanks extra aanvalskracht niet om nog meer kansen te forceren. Op een paar lange ballen na bleef het gevaar uit en kon Forward na het laatste fluitsignaal het clublied aanheffen. Gruno droop af en OZW liep ondanks de nederlaag met opgeheven hoofd richting kleedkamer. Een verdienstelijk seizoen met een derde plek als resultaat. Tot 2018/2019!

Lars Wendel