OZW 3/2 – VVG 3 (Beker)
september 20, 2018
OZW 3 – Forward 3
juni 15, 2018

OZW 3 – GRUNO 5

 

OZW 3 - GRUNO 5

3 september 2018

De seizoensouverture. Een beetje onwennig zoals het hoort. Anderhalve training in de benen, een gecombineerd elftal, onbekende rode reserveshirts die nog even uit de mottenballen werden getrokken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bijvoorbeeld over het afgekeurde droge gras van OZW waardoor we op kunstgras bij de buren speelden.

 

Ondanks al deze omstandigheden kwam OZW prima uit de startblokken. Met de teruggekeerde Jan Tebbens in de gelederen wordt in ieder geval gepoogd het verlies van Peter ‘Bitje’ van der Harst op te vangen. Ook konden we bij hoge uitzondering genieten van de altijd strijdlustige Paul en immer getalenteerde Marcel Roode. Het resulteerde in een overtuigend begin met een aanval die bij linksback Erik Daling begon en over meerdere schijven uitkwam bij linksbuiten PK. Die kwam keurig naar binnen en drukte af in de korte hoek: 1-0. Of 0-1. Beetje verwarrend nog. We stonden voor.

 
IMG_2011
 

Het bleek het begin van een pingpongshow waar ze in Thailand stijl van achterover zouden slaan. Aanvallen vlogen over en weer en werden door gebrek aan uithoudingsvermogen bij beide partijen met moeite geweerd. Een pass door het midden (van een uitstekende keepende Dré) werd snel en vakkundig met een boogbal afgestraft: 1-1. Of 1-1. Niet veel later wees gelegenheidsscheidsrechter Leen naar de stip in het voordeel van OZW. Roode werd tijdens de wedstrijd namelijk al verzocht om van shirt te wisselen. TJ eiste de bal vol zelfvertrouwen op maar het bleef 1-1.

 

Niet veel later combineerden Wim en Lars vanuit een ingooi de zestien in en kon Wim uiteindelijk in de korte hoek afdrukken: 2-1. Dat wij thuis speelden had onze ‘thuisfluiter’ Leen inmiddels wel duidelijk gemaakt. Ook Gruno kreeg nog een aantal kansen in de eerste helft maar scoren deden ze vooralsnog niet. Tot vlak na rust: 2-2. Wakker geschud door deze goal nam OZW het heft weer in handen. Mede dankzij Jan (OZW 2) die Jan verving in het hart van de verdediging. Weer leidde een ingooi tot een doelpunt voor OZW. Lars deed het dit keer met TJ, kreeg de bal terug en schoot nu zelf raak in de korte hoek. De 3-2 stond weer vrij kort op het scorebord want een hoge voorzet van Gruno werd eenvoudig binnen getikt bij de tweede paal. Misschien wel iets te eenvoudig. Maar daar is een eerste wedstrijd voor.

Zo probeerde Lars ook nog eens wat uit. Een schot uit de aftrap en een mislukt stiftje over de muur voor de inkomende TJ. Roode probeerde eens een voorzet met links en dat liep een stuk beter af. Die bal zeilde namelijk over de keeper heen in de verre hoek: 4-3. Gruno leek gebroken en begon zich steeds meer bezig te houden met Leen. Voetballen kwam er mede door de warmte niet echt meer van. Na een combinatie met Wim belandde een shot van Lars nog op de paal en andere aanvallen strandden in schoonheid. Toch perste Gruno er nog één aanval uit en die leidde tot 4-4. Een eindstand waar we mee moeten en kunnen leven. De kop is eraf en OZW is klaar voor een nieuw voetbaljaar!

Lars Wendel