Forward 7 – OZW 3
oktober 1, 2018
OZW 3 – GRUNO 5
september 4, 2018

OZW 3/2 – VVG 3 (Beker)

 

OZW 2/3 - VVG 3

Zondag 16 september

deel 2 van het bekeravontuur. De eerste bekerwedstrijd tegen Gruno eindigde in 4-4, waardoor er nu toch 3 punten gepakt moesten worden om aanspraak te maken op de volgende ronde. We willen net als vorig jaar (Pekelderboys) in december wel weer ergens in Oost Groningen een bevroren veld betreden uiteraard! Vorig seizoen eindigde het bekeravontuur daar na uitschakeling op basis van een strafschoppenserie. Erik Daling ligt hier nog wel eens van wakker. Een gezonde mix van het 2e en het 3e elftal zit keurig om half 10 in de kleedkamer. Herman maakt de opstelling bekend en geeft nog wat technische/tactische aanwijzingen mee. Hij zet Mario en op rechtshalf en op de bank, maar blijkt later in de ochtend toch scherp de zijn. Het zonnetje schijnt, er is veel support en Dick neemt de fluit ter hand. Kortom, alle ingredienten voor een mooie ochtend zijn aanwezig.

 

De opstelling ziet er als volgt uit:

 

Andre

 

Erik Bakker Jeroen Arjan Blauw Leen

 

Ad Tebbens Paul Mario

 

Alexander TJ

 

Richard, Tox, Koert en Herman bezetten de bank

OZW begint voortvarend aan de wedstrijd en speelt de bal rustig rond. VVG staat al snel onder druk, maar houdt de linies klein en staat verdedigend sterk, waardoor het in eerste instantie wat lastig is om de bal op een constructieve manier in de 16 te krijgen om kansen te creeren. Af en toe zijn we wat slordig in de passing en zoekt OZW wat snel de aanval, maar bij vlagen wordt de zijkant goed gezocht en wordt er aardig gecombineerd. Daar onstaat het eerste gevaar. Mario krijgt de bal vanaf rechts door Alexander panklaar neergelegd bij de tweede paal, maar schiet met rechts net naast. Achteraf zou hij zeggen dat je wanneer je een dergelijke bal niet met links inschiet, direcht gewisseld zou moeten worden. Herman was echter mild gestemd.

 
 

Bij een van de volgende aanvallen steekt Tebbens de bal tussen de verdediging door waardoor TJ diagonaal binnen kan schieten, 1-0. Kort daarop wordt Mario neergelegd en Dick fluit voor een strafschop. TJ, die de vorige wedstrijd jammerlijk miste, mocht van zijn medespelers toch de bal pakken en schoot deze keer wel binnen, 2-0. Dit was ook de ruststand. Lars en PK werden door Herman ingezet als interim coaches en maakten de wissels bekend.

De tweede helft begon wat onwennig en OZW kwam iets onder druk te staan. Door een misverstand kwam VVG op 2-1. Daarna dreigde het helemaal mis te gaan. Een VVG'er brak door vanuit buitenspel positie en scoorde. De scheidsrechter kende het doelpunt toe, maar na overleg met grensrechter Erik Bakker werd het doelpunt, tot ongenoegen van VVG alsnog afgekeurd. Jeroen had Erik in een Peizers onderonsje toen al te kennen gegeven dat de vlag omhoog had gemoeten. Erik hanteerde echter netjes de WK-regels, waardoor hij was later vlagde. De uitleg hierbij heb ik gemist.

 

Andre redde nog een keer knap een op een en daarna was OZW weer bij de les. Alexander speelde de bal door de benen van een VVG'er naar TJ die aan de zijlijn stond. Herman koos met zijn befaamde snelheid de diepte en kreeg de bal hoog voor. Geen gemakkelijke kans maar Herman wist de bal feilloos over de keeper in de bovenhoek te plaatsen, 3-1.

OZW kreeg nog wat kansjes en in de laatste minuut krijft Alexander de bal van Herman. Waar hij de bal op ongeveer 3 mensen voor had kunnen trekken, schoot Alexander zelf en verschalkte hierbij de keeper, 4-1. het laatste fluitsignaal kwam bij Dick vandaan. Het laatste doelpunt van gelegenheidsspits Alexander zorgt ervoor dat OZW door gaat in de beker. Warfum heeft zich teruggetrokken, waardoor OZW, Gruno op doelsaldo heeft verslagen. Een droom komt voor het tweede seizoen uit. De doelstelling is nu overwintering en OZW lijkt klaar te zijn voor de eerste competitieronde volgende week!

TJ Spriensma