Roxanne spreekt beter Engels dan Danny Buijs!
oktober 10, 2018
OZW 3/2 – VVG 3 (Beker)
september 20, 2018

Forward 7 – OZW 3

 

Forward 7 - OZW 3

30 september2018

Sommige rituelen wennen nooit. Soms worden ze juist steeds ongemakkelijker. Dat is bijvoorbeeld zo met het kringetje van OZW vlak voor de aftrap. Wie zegt iets? Wat zegt diegene? Kan diegene zich verstaanbaar maken tussen de seksueel getinte opmerkingen van Koert door? Herman waagde het erop: 'Jongens, het is mijn verjaardag dus we gaan winnen.'

 

Dat Herman vervolgens de plaatsnam de bank, haalde de druk voor de eerste helft voorlopig van de ketel. Forward had de week daarvoor met 8-2 verloren, maar de oorzaak daarvan zou ons de hele wedstrijd een raadsel blijven. Het elftal dartelde lekker in het rond en liet de mannen van Dick en PK flink wat meters afleggen. Dat was overigens geen straf op het strakke grasveld dat glinsterde in de ochtendzon.

Werd er ook nog gevoetbald? Jawel, maar beide ploegen hielden het veld klein dus het ging wat moeizaam. Een paar afstandsschoten en uitbraken daargelaten was het een onderhoudend potje. Dat betekent niet dat de scheidsrechter niet op moest treden. Dat moest hij wel, al deed hij dat niet. Of het een gebrek aan longinhoud was of gewoon een gezonde studentikoze desinteresse bleef onduidelijk.

 

Gelukkig kwam spreekstalmeester en birthday boy Herman in de tweede helft binnen de lijnen. Hij liet zich direct gelden met weergaloze loopacties en zijn nooit aflatende doorzettingsvermogen. Dré kreeg het iets drukker, eindpasses van OZW schoten vaak net iets te hard door en zo bleef de 0-0 stand lang staan.

Terwijl Nico met een lens zo groot als de lichtmast waar hij tegenaan geleund stond nog wat actiefoto's schoot, kwam de wedstrijd toch ineens los. Wie anders dan Herman werd vanaf de rechterflank gelanceerd door captain Tebbens. Met een karakteristieke rush stoof hij diagonaal op het vijandelijk doel af, waar hij net binnen het doelgebied werd gestuit door de keeper en inmiddels naar lucht happende verdedigers. Lars kon profiteren door de afgeslagen bal richting tweede paal te slingeren, waar TJ de bal tegendraads met z'n manen nawees: 0-1!

 

Zou Herman dan toch het verjaardagskado krijgen waar hij ons voor de wedstrijd zo weinig subtiel om verzocht? Helaas viel de meer dan terechte gelijkmaker veel te snel. Een mistrap van Forward zette Koert en Lars op het verkeerde been en dat werd vakkundig uitgespeeld door de studenten: 1-1. De wedstrijd leek te eindigen zoals die eigenlijk 85 minuten verlopen was, totdat Erik Bakker nog 1 keer de diepte zocht. Herman werd strak ingespeeld, nam de bal mee en kwam ineens oog in oog te staan met de keeper: 1-2! Eerder in de week sloopte hij nog een damwand in Frankrijk, nu ontkwam Forward niet aan de sloophamer van Herminator 'Birthday Boy' Wanningen! Een man een man, een woord een woord.

Lars Wendel