Arjan B.
juni 16, 2020
Arjan
augustus 23, 2020

Waarom speel jij bij OZW?
Ik was eigenlijk al een poosje op zoek naar een leuke club in Groningen.Toen Lars mij al die prachtige verhalen over OZW vertelde was ik eigenlijk direct verkocht! Vanaf het eerste moment heb ik mij hartstikke welkom gevoeld. Heerlijk gemoedelijk maar zodra het eerste fluitje gaat is iedereen bloedfanatiek! Prachtig!

Wat is er zo uniek aan OZW?
De gemoedelijkheid en ook het onderlinge respect. Er lopen een aantal écht goede voetballers rond bij OZW maar die respecteren ook de ‘mindere goden’.

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Niet. Ik begin die hoop trouwens ook wel een beetje te verliezen.

Waar liggen jouw roots?
Ik heb mijn hele leven gevoetbald bij SC Bant. In het gelijknamige dorpje in de Noordoostpolder ben ik ook geborgen en getogen. Toen ik voor werk in Groningen kwam wonen ben ik zelfs nog een aantal jaar elke zaterdag terug gereden voor de wedstrijden. Maar dat was eigenlijk geen doen. Ook heb ik trouwens nog een paar jaar in de zaal gevoetbald in Leek.

Wat is je bijnaam en waarom?
Pukkie. Toen ik als jonkie bij de senioren kwam was er nog een Arjan, dus moest er maar een bijnaam worden bedacht voor mij. Mijn kuif was toen nogal groot, dus werd Plukkie geopperd. Op de één of andere manier is dat toen Pukkie geworden. Een waardeloze bijnaam natuurlijk. Meer iets voor een hond ook. Ik had dan ook stiekem de hoop dat ‘ie nee mee zou ‘transfereren’ 🙂 

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Dan kies ik toch voor mijn debuut in het eerste elftal van SC Bant. Er waren wat blessures in de selectie dus mocht ik als 15 jarige meedoen. Ik scoorde 1 keer en gaf 2 assist.

Wat zijn je hobby’s naast het voetbal?
Ik heb het geluk dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Als designer ontwerp ik websites en apps en dat heb ik eigenlijk nog geen seconde als werk ervaren. Daarnaast natuurlijk tijd doorbrengen met mijn prachtige gezinnetje, een beetje klussen in en om het huis en met vrienden een biertje drinken!

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
N.v.t.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Rick was me net voor, maar ook ik kies voor Jari Litmanen. Prachtige voetballer en sympathieke gozer. Ik heb zelfs nog geprobeerd mijn zoontje naar hem te vernoemen maar dat kreeg ik er thuis niet door.

Waar erger jij je aan in het veld?
Vooral aan mezelf eigenlijk. Gemiste kansen, mislukte acties, noem maar op!

Waar heb jij veel respect voor op het voetbalveld?
Spelers die op oudere leeftijd nog fit zijn en lekker kunnen ballen. Bij OZW hebben we daar nogal een aantal van! O, en spelers die graag wissel staan. Of vlaggen..

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Tja, ik ben aanvaller dus er gaat eigenlijk niets boven met maken van een doelpunt.

Met welke bekende voetballer vergelijk jij jezelf?
Ik heb het nog nooit iemand horen zeggen, maar zelf denk ik aan Bergkamp.

Wat is jouw Cruyfiaanse lijfspreuk?
‘Voetbal is simpel, maar simpel voetballen is moeilijk’

Waarin wordt jij onderschat?
Mijn ingooi mag er best wezen.

Wat is jouw slechtste voetbaleigenschap?
Ik heb een hekel aan meeverdedigen dus dat schiet er dan nog wel eens bij in.. En soms loop ik een beetje te zeuren (sorry TJ 😉

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Wat vrij weinig mensen weten is dat ik verrekte goede nachoschotel in huis heb. Geïnteresseerden kunnen zich melden.

Wat wil je verder nog kwijt?
Nope.