Jasper
juni 8, 2018
Andre
juni 10, 2018

Wat was je eerste transfer?

Ik denk dat ik een jaar of 7 was. Ik speelde bij v.v. De Vogels. Al mijn vriendjes speelden bij Velocitas en ik wilde daar ook naartoe. Mijn vader heeft, na veel gedram van mijn kant, met tegenzin hemel en aarde bewogen om het jeugdbestuur ervan te overtuigen dat ik halverwege het seizoen de overstap mocht maken.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?

Een redelijke clubloper was ik. Ik heb gespeeld bij De Vogels, Velocitas, Groninger Boys, GRC en ook nog in het lelijkste tenue van Groningen, namelijk dat van Gronitas. Af en toe ook nog op de zaterdagmiddag bij Lycurgus, op spelerspassen van afwezige spelers. Nu heb ik mijn rust gevonden bij OZW. Dat zullen mijn teamgenoten ongetwijfeld beamen.

Wat is je bijnaam en waarom?

Fafa. Op mijn eerste uitje met OZW3 warenwe in Hamburg en bezochten we een wedstrijd van St. Pauli. De sterspeler die middag was een ‘donkere parel’ genaamd Fafa Picault. Hij scoorde 2x in de slotfase en besliste daarmee de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Na de wedstrijd zaten we in de business lounge aan het bier en de bockworst toen ik dacht Fafa te zien binnenkomen. Ik dook op hem af om ons met hem te laten vereeuwigen. Mijn teamgenoten hadden direct al door dat het een andere ‘donkere parel’ betrof maar lieten mij op afstand lachend heerlijk bungelen. For the record wil ik zeggen dat ik Fafa later nog wel heb opgespoord en dat we de foto nog steeds hebben.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?

Lewenborg uit, in het seizoen 2017-2018. Mijn eerste hattrick voor OZW, wat ook direct wel eens mijn laatste zou kunnen zijn. Die koester ik. En ik wil er niets van horen dat die keeper van Lewenborg geen echte keeper was.

Waarom speel jij bij OZW?

Via Bram en Jan Tebbens ben ik binnengekomen. Ik had al veel roemruchte verhalen gehoord over de typische OZW sfeer en kameraadschap. Geen woord aan gelogen.

Wat is de belangrijkste voetballes?

Zuinig zijn op je lichaam, dan kun je met voetbal heel oud worden. Ik ben vroeg gestopt met roken, laat de alcohol natuurlijk staan en ga op tijd mijn bed in. En een trainingsbeest ben ik, ook heel belangrijk om te blijven presteren.

Wie is je favoriete voetballer aller tijden en waarom?

Milko Djurovski. Geniaal maar toch vrij leuk, behalve als hij de geest kreeg. Dat zijn teamgenoten allemaal een stapje harder voor hem wilden lopen vind ik heel bijzonder. Ik herken mezelf wel een beetje in hem. Niet zozeer in dat luie en dat geniale (dat laatste wel een beetje natuurlijk) maar we dragen allebei een panty, dat doet toch iets.
Ik heb hem nog eens behoed voor een slepende achillespeesblessure. Hij woonde bij ons in de wijk Laanhuizen en deed boodschappen bij de Nieuwe Weme waar wij ook altijd winkelden. Mijn moeder zou hem eens zo met het winkelkarretje op de hakken rijden, maar ik greep bijtijds in.

Waar erger jij je aan in het veld?

Gezeik op tegenstanders, de scheidsrechter en – misschien nog wel het meest – op je medespelers. Ik zeur ook wel es, maar dat is altijd als reactie op een ander. Ik begin nooit, dat weet iedereen ook. Ik kan alleen niet tegen al die prikkels, dat is mijn zwakke punt.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?

Mezelf. In alle opzichten. Ik zie het spelletje he.

Mocht je weggekocht worden bij OZW, bij welke club zou je dan graag willen spelen?

OZW is mijn laatste club en ik hoop er nog vele jaren te spelen. Zi lang de hamstrings het houden.