Machiel
juni 16, 2018
Tim
juni 16, 2018

Wat is je bijnaam en waarom
Mijn oud trainer en vriend Henk Bodewes noemde mij oa. altijd “FC Moeilijk”, omdat ik nogal vaak de minst simpele en vooral moeilijke keuzes maakte in het veld. Nu doe ik dat niet meer trouwens ;-).

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Ik ben op mijn 6de begonnen bij Neptunia uit Delfzijl en kwam ik op mijn 16de in het eerste elftal. Vervolgens ben ik op mijn 17de naar vv Appingedam gegaan, omdat zij destijds op het hoogste amateur nivieau speelden, de hoofdklasse. Een jaar later kreeg ik een 2-jarig contract bij FC Groningen, waarbij ik het 2de jaar werd verhuurd aan de bv Veendam. Vervolgens moest ik daar weg en heb ik van 1992 t/m 2001 bij vv Appingedam gevoetbald. Daarna nog 2 jaar Be Quick waarvan ik het 2de jaar geblesseerd was. En mijn laatste jaar was weer bij Appingedam 2003-2004. Tussendoor heb ik een paar jaar niets gedaan, totdat ik in 2006 bij OZW terecht kwam.

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Ik ben op mijn 11de jaar voor het eerst in aanraking gekomen met de groninger selectie. Dat was de voorloper van het huidige jeugd betaaldvoetbal bij FC Groningen. Oud FC Groninger keeper – Azing Griever was daar destijds coach van en heeft mij ooit gescout.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Oei, dat zijn er best veel. Maar goed, met Be Quick in Spanje tegen PSV was een hele gave, waarbij ze met de volledige basis van start gingen en ik de enige Be Quick goal maakt, maar vooral ook dat ik echt heel goed speelde tegen oa. Mark van Bommel, Ronald Waterreus en Matea Kezman.

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Ik ben zeer gedisciplineerd, geef nooit op en wil altijd winnen. Dat in combinatie met een beetje talent is de kans redelijk aanwezig dat je doorbreekt.

Waarom speel jij bij OZW?
De basis is en was voor mij altijd, dat ik elke week een aantal goede vrienden zie en spreek, naast dat we samen voetballen uiteraard.

Heb je nog ambities?
Jazeker, zo lang mogelijk met deze boys samen blijven spelen en plezier blijven maken op het veld en buiten het veld met elkaar.

Met welke bekende voetballer vergelijk jij jezelf?
Marco van Basten.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Johan Cruijff, omdat hij niet alleen zeer goed kon voetballen, maar ook vooral anderen veel beter kon maken. Daarnaast maakte hij teams kampioen, ondanks dat hij het niet alleen kon, maar hij maakte wel altijd het verschil.

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
De liefde voor de bal en vooral de liefde voor de bal om balbezit te houden voor mijn team. Mijn teamgenoten moeten altijd de bal kwijt kunnen aan een teamgenoot en daar strijd ik voor. Ik heb een hekel aan verstoppertje spelen, want daarmee benadeel je je team.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Goed draaiende teams, zeker op het hoogste niveau. Dat vind ik echt heel mooi om te zien. Ik geniet gewoon van goed voetbal, welke club het ook is.

Wat is er zo uniek aan OZW?
De combinatie van vriendschap samen met voetbal blijft uniek en vooral bij OZW.

Waar liggen jouw roots?
Mijn roots liggen in de wijk Fivelzicht in Delfzijl. Daar ben ik geboren en getogen samen met oa. Martin Kolkman, Kees Koolhof, Marc Ligeon, Gerben Boersma, Roland Beuvink, Marcel Kuipers (Tox), Arnold Conquet en onze nieuwste aanwinst Mario Dalman. Ik voetbalde als kleine jongen op ons schoolplein en de 6 jaar jongere Dallie deed ook vaak mee, als allerjongste en allerkleinste.

Waarin wordt jij overschat?
Doelpunten maken, ik mis ook nog wel eens een kans en ben niet echt een ouderwetse goalgetter, waarbij elke kans een goal is. Dat ben ik ook nooit geweest trouwens.

Hoe hou jij je lichaam zo fit?
Proberen zo gezond mogelijk te leven, zoveel mogelijk te sporten, te ontspannen en ik neem alles zoveel mogelijk met mate.

Wat wil je verder nog kwijt?
Voetballen en vooral doelpunten maken is het allermooiste wat er is, dat had ik als kind al en nu nog steeds. Ik probeer dan ook zo lang mogelijk te blijven voetballen, zeker met mijn vrienden en de gezelligheid binnen OZW. We worden ouder en het voetbal zal elk jaar minder worden, maar ook hierin geef ik niet op. Ik ga net zolang door, totdat een nieuwe generatie ons ingehaald heeft. Maar goed, zover is het nog niet ;-).