Arjan
augustus 23, 2020

Wat is je bijnaam en waarom?
Bij Veendam noemden ze mij Kollie. Spreekt voor zich denk ik gezien mijn achternaam. Bij Go Ahead Eagels kreeg ik de bijnaam Kolderator en Goalder. Kolderator omdat ik tegen Feyenoord met een bebloed oog in de laaste minuut de gelijkmaker maakte. Marnix Goalder omdat ik wel een een goaltje maakte in mijn carrière. 

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Begonnen bij Bato in Winschoten,  daarna WVV in Winschoten. In het betaald voetbal bij Veendam, FC Groningen, VVV- Venlo,  weer Veendam, een maand Harkemase Boys, Go Ahead Eagles, FC Emmen, Veendam 1894 en nu OZW

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
In de C- jeugd van WVV. Ik werd uitgenodigd om bij de voetbalschool van Veendam te komen. Van daaruit ben ik op mijn 15e in het betaalde voetbal beland. 

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
De 1e eredivisie wedstrijd van Go Ahead Eagles sinds 17 jaar afwezigheid tegen ADO den haag waarin ik de winnende maakte. En de wedstrijd met Go Ahead Eagels tegen Feyenoord waarin ik met een bebloed oog 1 minuut voor tijd de gelijkmaker binnenschoot uit een vrije trap. 

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Ik had een stabiele thuissituatie waarin mijn ouders alles voor mij en mijn broertje deden als we moesten trainen of wedstrijden spelen. Ik leefde voor mijn sport. Ik was serieus en had doorzettingsvermogen.

Waarom speel jij bij OZW?
Ik wilde geen verplichtingen meer om te komen trainen en wedstrijden spelen en had positieve geluiden gehoord over de club OZW. Tevens voetballen bij OZW jongens waarmee ik in het betaalde voetbal heb gespeeld. 

Heb je nog ambities?
Elke zondag met veel plezier een balletje trappen. Het competitieve gaat er niet uit dus ik wil wel elke wedstrijd proberen te winnen ondanks dat de tegenstanders vaak jonger zijn dan ons.

Met welke bekende voetballer vergelijk jij jezelf?
Eigenlijk heb ik dat nooit gedaan. Ik was altijd een aanspeelpunt en probeerde door de ballen vast te houden en te scoren en in dienst te spelen van het team.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Lionel Messi, hij heeft geweldige acties en controle over de bal en presteert onder immense druk. Als er weer een vrije trap komt weet de keeper waar hij gaat schieten en toch schiet hij hem er weer in. 

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Dat ik me niet druk maak in het veld over externe zaken. Dat het geen zin heeft om je frustratie af te geven op een scheidsrechter, grensrechter of tegenstander. Op voetbalgebied kunnen mijn teamgenoten leren van kleine aanwijzingen over positie kiezen, druk zetten of andere voetbal inhoudelijke aspecten.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Een goal maken.

Wat is er zo uniek aan OZW?
Mijn 1e seizoen heeft door corona maar kort geduurd maar wat ik in deze korte periode heb gezien is dat de voetbalhumor in de kleedkamer moeiteloos doorgaat binnen de lijnen. De woordgrappen en de (zelf)spot in combinatie met het fanatisme op woensdag en zondag is uniek denk ik. Iedereen gaat op een hele vriendschappelijke manier met elkaar om. Dit maakt het een fijne vereniging om bij te voetballen. 

Waar liggen jouw roots?
Ik kom uit Winschoten en woon al geruime tijd in Westerlee. 

Waarin wordt jij overschat?
Ondanks mijn lengte denken mensen dat ik een goede aanvallende kopper ben, maar ik vind zelf dat dit wel voor verbetering vatbaar was/is. 

Hoe houd jij je lichaam zo fit?
2x per week voetballen en af en toe tennissen, hardlopen en mountainbiken. En iets minder dan tijdens mijn profcarrière, een beetje letten op wat je allemaal eet en drinkt. 

Wat wil je verder nog kwijt?
Ik ben heel blij met de manier waarop ik ben ontvangen door iedereen bij de club. Ik voel me vanaf dag 1 thuis bij OZW. Tevens hoop ik dat we het komende seizoen wél kunnen afmaken.