Tieme
maart 10, 2019
Rick
november 3, 2019

Wat is je bijnaam en waarom
Ik heb er vele van (in mijn middelbare schooltijd) ”Famous” tot bij het zaalvoetbal “Tinola” (de neef van Ginola) maar bij OZW is dat Bram. Dat schijnt toen handig te zijn geweest omdat er nog een Martijn rondliep maar kan ook zo maar iets met mijn professie te maken hebben.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Vanaf de jongste jeugd bij mede West-End bewoner Lycurgus. Prachtige familieclub met een aan OZW-grenzende mentaliteit. Ik voel me na een jaar of 20 lid te zijn geweest ook nog steeds een klein beetje Lycurgiaan. Daarna een blauwe maandag bij GRC. In de zaal al 24 jaar bij ZVV De Slingerij dat dit jaar (2019) net als OZW een lustrum viert.

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Eigenlijk ben ik nooit echt ontdekt. Wel heb ik mezelf herontdekt. Na de jeugd gestopt met keepen en lekker in de spits gaan voetballen. Als ik dat nou eens een paar jaar eerder had gedaan. Tsja.

 Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Forward uit waarin ik 4 keer scoorde maar ook mijn eerste doelpunt van OZW (assist Heug-dank nog!) uit bij Borgercompagnie zal ik nooit vergeten. Ook al omdat de keeper van de thuisclub het bij een 6-0 achterstand welletjes vond en zijn doel uitliep.

Als stand-in keep was dat Kwiek uit. Bij aankomst was de jeugdige tegenstander al aan het warminguppen (met pionnen enzo) en een aantal van ons was aardig brak. Het werd against all odds 2-0 voor ons waarbij ik de gekste ballen pakte en ook nog een bal uit de kruising plukte als Raoul Hoekstra in zijn goede tijden.

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Je moet op het juiste moment ‘gaan’. Dan pas breek je door. Maar dat heeft niet iedereen door (gelukkig). 

Waarom speel jij bij OZW?
Omdat het toen nog 2e ook wel eens kampioen wilde worden. Aanvankelijk welzijnswerk dus maar al snel een liefde voor het leven. En omdat ik geen weerstand meer kon bieden aan de verhalen die ik jarenlang van Blaauwtje had gehoord.

Heb je nog ambities?
Iedere zondag (en soms zelfs op woensdag) weer. Zonder ambitie geen voetbal. Of het allemaal realistisch is laat ik in het midden. Maar soms verrast een mens zichzelf -en zijn team- en als dat dan ook nog wordt vastgelegd door Nico dan is dat onbetaalbaar. Ook hoop ik tot mijn pensioen en daarna door te voetballen.

Met welke bekende voetballer vergelijk jij jezelf?
Dat is lastig. Tox vergelijkt me wel met Milko dus dat hoef ik dan niet meer te doen. Ik rook alleen niet en maak iets meer meters dus ja waar kom je dan uit. Misschien een kruising van Milko en Eric Nevland?

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Dat is een lastige. De combinatie van mens en voetballer brengt mij bij nr. 14. Hoewel ook niet altijd makkelijk, heeft hij voor het voetbal maar zeker maatschappelijk heel veel voor ons Oranje landje betekend. Bekender dan KLM. Moet je nagaan.Dichter bij huis kies ik voor Marcel van Keulen. Spits in het eerste kampioensjaar en tegenwoordig back, centrale verdediger, rechtshalf of op 10. Hij kan op alle posities uit de voeten en zonder gedram of huilie, huilie.. Respect!

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Dat moet je denk ik aan die andere spelers vragen. Ik heb wel een idee maar zet mensen graag aan tot nadenken.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Eigenlijk van bijna alles. Blind gehol van een back, de keeper die zijn handschoenen is vergeten, een grensrechter die 20 meter voor de laatste man staat te vlaggen, het ontbreken van een waterzak maar vooral van mooi combinatiespel waardoor je -met een keer raken-via vier stations de spits in stelling krijgt die beheerst afrond. Het allermooist? De steekpass op de winnende..

Wat is er zo uniek aan OZW?
Dat (vermeende) status, waar je weg komt, leeftijd en voetbalkunde totaal onbelangrijk zijn en iedereen op een prachtige familiaire manier met elkaar omgaat. Passie voor voetbal, mensen en het leven.

Waar liggen jouw roots?
In stad, Padepoel, Vinkhuizen, Selwerd. In die volgorde wonen, voetbal en school.

Waarin wordt jij overschat?
Ik heb het gevoel dat ik bij OZW op waarde (wat die dan ook is) wordt geschat. Misschien in mijn voetbalintelligentie maar daar kan ik natuurlijk ook niets aan doen.

Hoe houd jij je lichaam zo fit?
Het is een kwestie van scherp van geest blijven. Dan kan je veel. Duels uit de weg gaan wil ook wel eens helpen. En natuurlijk veel spinnen en bodybalance.

Wat wil je verder nog kwijt?
Dat voetbal veel meer is dan een spelletje alleen. Het is de belangrijkste bijzaak in het leven volgens velen en daar sluit ik me volledig bij aan. Daarnaast hoop ik dat OZW als zelfstandige vereniging de 100 haalt. Vijfentachtig is prachtig maar honderd is koninklijk!