Mario
juni 16, 2018
Jan T.
juni 16, 2018

Wat is je bijnaam en waarom
Bij OZW heb ik een bijnaam “jankert” gekregen van onze grote vriend, de grijze Arubaanse postduif alias de heer Rob Abbringhssss. Maar waarom………., volgens mij iets met altijd iets te zeuren te hebben over de spelers in het veld die dan net de bal verkeerd geven, of net te laat zijn of te vroeg of net dat steekpaasje niet geven et cetera. Ach, ik baal er gewoon van dat ik zelf niet meer speel en dan kan ik nog een beetje afgeven op die andere oude mannen om mezelf iets beter te voelen, hahaha.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Ik ben begonnen op 6 jarige leeftijd bij VV Leek (inmiddels LTC omdat ze samen zijn gegaan met VV Tolbert). Daar de hele jeugd doorlopen en nog een paar jaar bij de senioren gespeeld. Prachtige club destijds en helemaal omdat wij in het “ajax” tenue speelden, alleen met een groene baan i.p.v. een rode. Rond mijn 21e gestopt en gaan squashen maar uiteindelijk via mijn zwager (G v B) nog een blauwe maandag bij FC Lewenborg gespeeld totdat ik door Errol werd gevraagd om bij OZW te komen spelen (volgens mij nu precies 15 jaar geleden.

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Rond mijn 11e begin ik een beetje op te vallen bij en kwam ik in beeld bij de Groningse jeugdselectie. Op mijn 12e ben ik zelfs nog naar Roemenië geweest om daar tegen diverse jeugdteams te spelen onder begeleiding van een aantal oud toppers zoals Rinus Israël, Kick van de Vall, Epi Drost en onze wedstrijden werden gefloten door Ignace van Swieten, een geweldige ervaring. Rond mijn 14e/15e kreeg in te horen dat er diverse scouts kwamen kijken en via mijn jeugdtrainer hoorde ik dat de kans groot was dat ik gevraagd zou worden voor een BVO. Helaas raakte ik zwaar geblesseerd waardoor ik zeker 1,5 jaar niet meer gespeeld heb. EN bij OZW heb ik die lijn mooi doorgetrokken. Inmiddels 6 meniscus operaties, een knieschijf operatie en een gebroken voet verder in de afgelopen 15 jaar. Story of my life zeg maar…… blessures.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
De meest legendarische was toch wel Gronitas uit. Pedro heeft dat ook al geschreven, niet te filmen die wedstrijd met onder andere Arnold Conquet in de spits en Pedro in de goal met die waanzinnige redding. Echter ook de kampioenswedstrijd in Gieten was het volgens mij. Die van die prachtige foto in de kantine met alle vrouwen, vriendinnen, kinderen, vrienden en vriendinnen. Mooie herinnering!

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Was ik maar doorgebroken!. Had graag gezien hoe ver ik was gekomen (of niet). Denk niet ver want rond die leeftijd begon ik het stappen en de dames uit Leek om omgeving toch interessanter te vinden.

Waarom speel jij bij OZW?
15 jaar geleden gevraagd door Errol Emanuels die had begrepen dat ik ook wel een balletje kon trappen. We werkten namelijk samen bij KPN. Tijdens het 70 jarig jubileum ben ik voor het eerst op de club geweest. Net als dit jaar was er een toernooi en zo kon ik mooi kennis maken met de club en haar leden. De één nog bijzonderder dan de andere. Echter nog geen moment spijt gehad, wat een club. Ook al speel ik dan niet meer, ik probeer er elke wedstrijd te zijn alsmede een kop koffie op de training.

Heb je nog ambities?
Ambitie? Neen, ik heb jaren getraind en gespeeld bij OZW. Daarnaast nog 3 jaar bestuurslid (secretaris) geweest en geniet nu van het kijken en dat is prima te doen.

Met welke bekende voetballer vergelijk jij jezelf?
Oei, dat is een lastige. Ik laat het antwoord dan ook maar achterweg, dat is aan anderen om te bepalen.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Ik kon altijd heel erg genieten van het spel van Redondo en Hoddle. Prachtige middenvelders met een goede uitstraling (en niet te vergeten traptechniek). Dat is iets waar ik vroeger zelf ook van kon genieten als ik weer eens een magistrale pass had gegeven waaruit gescoord werd, hahahaha.

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Helemaal niks.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Ik geniet vooral van de schijnbaar simpele handelingen zoals het 1 keer raken, een goed uitgevoerde schijnbeweging of een mooi steekpass (het liefst de “no look”).

Wat is er zo uniek aan OZW?
De mensen want die maken de club. Wat een stelletje producten bij elkaar, een ieder met zijn eigen achtergrond en verhaal maar wel 1 gevoel, het OZW gevoel, wat dat ook moge zijn.

Waar liggen jouw roots?
Geboren in Gelderland, opgegroeid in Leek en vanaf mijn 18e wonend in de stad Groningen (Kostverloren, Schildersbuurt, Noorderplantsoen, Oosterpoort en nu alweer 14 jaar in de ReitdiepWijk (ook wel OZW wijk genoemd).

Waarin word jij overschat?
Word ik overschat? Dat is mij niks van bekend. Vroeger was ik gewoon heel goed!

Hoe houd jij je lichaam zo fit?
Eigenlijk niet alhoewel ik het steeds opnieuw probeer. In de wijk, op het OZW trainingsveld en op de sportschool maar het heeft niet echt mijn interesse en aandacht. Dus mijn pogingen stranden keer op keer.

Wat wil je verder nog kwijt?
Ze roepen op mijn werk altijd dat je trots moet zijn op je bedrijf. Vervolgens roepen alle meelopers dat natuurlijk gelijk. Ik kan echter wel zeggen dat ik er trots op ben lid te zijn van OZW. Een prachtige club met historie, mooie mensen en een goede sfeer.

Jan
Jan