Erik D.
juni 8, 2018
Leen
juni 8, 2018

Wat is je bijnaam en waarom?
TJ, uitgesproken als Teejay. Ik geloof dat Nico hier mee gestart is en dan is er geen houden meer aan.

Bij welke clubs het je nog meer gespeeld?
VV Ezinge, Gronitas en Potetos (zaal).

Op welke leeftijd werd jij ondekt?
Dat zal rond mijn 8e geweest zijn. Vanaf mijn 16e tot mijn 25e heb ik een sabbatical opgenomen, wegens andere prioriteiten. Soms merk ik wel wat van dit hiaat.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
Tegen VV Helpman in het kampioensjaar twee jaar geleden. We speelden als nummer 2 tegen de koploper en wonnen een gelijkwaardige wedstrijd met 3-1 door hard te werken en ons hoofd koel te houden in dit nogal verhitte duel.

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Eigenlijk ben ik nooit doorgebroken. Thomas had Nico verzekerd dat ik goed zou zijn voor 20 tot 25 goals per seizoen. Dit heb ik nog niet waar kunnen maken, maar tot mijn verbazing mag ik het steeds weer proberen. Dit jaar lijkt het voor het eerst sinds mijn komst naar OZW te kunnen gaan lukken.

Waarom speel jij bij OZW?
Dankzij de loze beloftes van Thomas en dus via Nico. Het is nog al een incestueus verhaal. Thomas is getrouwd met mijn zus. De zus van Thomas is weer de partner van Nico. En Nico.. Die heeft geen zus. Daarom ben ik maar naar OZW gegaan.

Heb je nog ambities?
Vooral lekker, blessure loos blijven voetballen. Wellicht nog een keer de Koos Duim trofee winnen, al weet ik dat ik de speech van Wim nooit zou kunnen evenaren.

Waar erger jij je aan in het veld?
Grensrechters die oneerlijk vlaggen.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Carles Puyol. Hij was onverzettelijk, maar vooral een echte leider op het veld. Daar zijn mooie filmpjes van op Youtube. Ik kan nog op bepaalde vlakken nog iets van hem leren zeg maar.

Wat kunnen anders spelers van jou leren?
Wisselvallig zijn, discussiëren met Bram in het veld, trainen op woensdag, op het laatste moment dingen regelen voor de activiteitencommissie en een huilie huilie moment zo uitvoeren dat je toch niet gewisseld wordt.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Een goede teamprestatie. Wanneer iedereen zijn taak uitvoert, hard werkt en voor elkaar staat.

Wat is er zo uniek aan OZW?
Dat iedereen elkaar kent en iedereen met elkaar begaan is, hoe verschillend de pluimage binnen OZW ook is. Een compliment aan het bestuur dat er altijd voor zorgt dat iedereen gehoord en gezien wordt.

Waar liggen jouw roots?
In Feerwerd. Een klein dorpje in het Westerkwartier.

Waarin word je overschat?
Koppen 🙂

Hoe houd jij je lichaam zo fit?
Ik train vrijwel iedere woensdag en beweeg daarnaast ook met regelmaat.  Aangezien ik extreem lang ben, wil ik de breedte binnen de normale proporties houden.

Wat wil je verder nog kwijt?
Ik hoop nog lang bij OZW te kunnen voetballen. Het is een unieke club, met super leuke mensen.