Sfeerimpressie OZW Jaarafsluiting
juni 16, 2018
Des voorzitters
september 14, 2018
 

OZW wint hoofdprijs op sterk bezet 7x7 toernooi van GRC

In extremis heeft het titelloze seizoen toch nog een prijs opgeleverd. We moesten er even op wachten maar Herman heeft zijn eerste prijs als coach van OZW binnen. Het gebeurde allemaal op vrijdag 13 juli op het door GRC georganiseerde 7x7 toernooi.

Een niet aflatende stroom van afmeldingen en nieuwe aanmeldingen in de ‘7 tegen 7 groepsapp’ zorgden er uiteindelijk voor dat een uitgebalanceerd team zich vrijdag 13 juli na het avondeten meldde op Sportpark Corpus Den Hoorn. Een ideale mix van betaald voetbal ervaring, zaalvoetbalkwaliteiten (noem het tikkie-takkie), winnersmentaliteit, tomeloze inzet en verdedigende en opbouwende kwaliteiten was het gevolg.

De laatste afmelding was van Roode, die om duistere redenen thuis bleef. De man in vorm bij OZW3, the one and only TJ, nam de honneurs als goalgetter uitstekend waar. Maar eigenlijk mag er niemand specifiek uitgelicht worden; dit was nou zo’n wedstrijd waar het om de teamprestatie ging. Arjan Blaauw, Bonne, Herman, Bram, Fafa, Richard, Daling en Dre waren de andere helden.

 
IMG_1043
 

Bijna iedereen was zelfs eerder dan een half uur van tevoren present, een teken dat ook de discipline en intrensieke motivatie onder Hermans leiding nadrukkelijk is aangehaald. De basis voor succes wellicht?.

In de poule leverden alle 3 wedstrijden overwinningen op. Velocitas, GRC en Actief werden aan de spreekwoordelijke zegekar gebonden, waarbij vooral de veerkracht tegen Actief opviel; een 0-2 achterstand werd omgebogen naar een 5-2 overwinning.

Voor Herman diende zich een droomfinale aan tegen zijn oude cluppie Dwingeloo. Waren we vroeger nog wel eens geimponeerd door zichtbaar afgetrainde tegenstanders, nu was het andersom. Fit en onoverwinnelijk oogden we. Ineens waren we ook niet meer de underdog. Deze favorietenrol wisten we waar te maken: 3-1 was de uitslag waarbij wederom een achterstand werd goedgemaakt.

 
IMG_1039
 

Rond de klok van half 10 zat het toernooi erop en met het aanbieden van de eerste pitchers gaf Herman het sein dat de rem er af kon. Herman kende in het geheel geen rem gezien het feit dat hij de volgende ochtend wist te melden dat hij niet wist hoe hij was thuisgekomen. “Een potje teveel”, aldus de succesvolle coach. Hij had in de laatste uren van het feest regelmatig zijn vertrek aangekondigd maar telkenmale zagen we hem weer ergens opduiken. In zijn element was hij.

Waar de voetballers allen 35+ waren bracht het barpersoneel de gemiddelde leeftijd naar beneden. Enthousiast jeugdig personeel van GRC, steevast met een blikje cola berenburg in de hand. Mooie kerels, en niet alleen omdat we bij een poging tot betalen vaak “deze is van ons” en “twee pitchers voor de prijs van eentje hoor” terug hoorden. De boys hielden de sfeer er met de juiste muziek in tot laat en kenden bovendien hun Nederlandstalige klassiekers, ook die van jaaaaaren terug. De muziek werd slechts 1x onderbroken... toen de hoofdprijs werd uitgereikt. Een pitcher uiteraard. Velen volgden waarbij de hoogtepunten van de avond aan tafel nogmaals de revue passeerden. De hoofdprijs was het onderwerp van gesprek.

Rond middernacht gingen de eerste lieden naar huis of kozen voor ‘een deurtje verder’. Bram en Fafa deden het licht uit en dankten elkaar de volgende ochtend dat zij niet nog in de roes van de overwinning besloten hadden de taxi naar Bar Players te pakken. GRC danken wij voor de goede organisatie, en Herman voor de coordinatie binnen OZW. Volgend jaar zijn we terug om de hoofdprijs te verdedigen. Never change a winning team lijkt het credo, maar wie op de reservelijst wil kan zich nu alvast aanmelden ;-)

Jan Aalfs

 
IMG_1042