Zwart-Wit
november 9, 2019
OZW klaar voor tweede helft seizoen
januari 19, 2020
 

Vaak krijg ik in de maanden december en januari de vraag of ik ook zo geniet van de winterstop bij het voetbal. Even rust en geen verplichtingen. Mensen zijn vervolgens verbaasd om te horen dat de trainingen op woensdagavond gewoon doorgaan in de winterstop bij mijn cluppie OZW. Als ik ze vervolgens ook nog vertel dat de intensiteit van trainingen juist omhoog gaat in deze periode, doordat wij ook op de zondagmorgen gaan trainen, zitten mensen mij sprakeloos aan te staren.

Ik zie ze denken:

“die gozer spoort niet”

“die heeft geen leven thuis”

“relatie zal wel niet goed gaan”

“hij is talentloos en wordt echt niet meer beter van die trainingen”

“midlife”


Misschien hebben ze wel gelijk met betrekking tot bovenstaande opsomming. Voor wat betreft het talentloze in elk geval wel…….. Het maakt me ook niet uit en ben gestopt om me te verdedigen voor het feit dat ik met mijn maten ook in de winter tegen een balletje trap. En even voor de goede orde: dit gebeurt buiten en niet in een of andere muffe sporthal.

Het is zondagochtend begin januari. Je ligt nog lekker tussen de zure lappen en je hoort de wind en regen tegen de ramen slaan. De kinderen zitten in de pyjama lekker achter de Playstation. Ik draai me nog een keer om en kruip nog even lekker tegen het kontje aan van mijn vriendin. Er bekruipt me een gevoel van onoverwinnelijkheid. Ik weet namelijk dat er na mijn hoogtepunt tussen de lakens nog meerdere hoogtepunten gaan komen deze zondagochtend!

Eenmaal aangekomen in de kantine begroet ik de andere Oude Meesters hartelijk. Wat een heerlijk gevoel dat er deze zondagochtend weer zo’n 16 OZW-ers dezelfde drang hebben als ondergetekende. Bakkie koffie en snel even bijkletsen en vooral lachen hoe eenieder de kerstdagen heeft beleefd en hoe laat het is geworden bij de OZW oudejaarsborrel.

Ook Tieme is aanwezig en dat verguld mij met trots. Deze man heeft trainingskampen in alle exotische oorden gehad waarbij de faciliteiten tot in de puntjes waren geregeld. Dat weerhoudt hem er echter niet van om op deze regenachtige zondagmorgen zich in een niet al te frisse kleedkamer om te gaan kleden voor een training op een bedenkelijk niveau. Hij moet wel een liefhebber zijn……..

Ook wat betreft de trainingsvorm is er geen verrassing. Je weet als OZW-er waar je aan toe bent. Partijvorm en na ongeveer 1,5 uur de winnende goal. Wat een genot om deze keer tot de winnende partij te horen en samen met je teamgenoten in een cirkel keihard te gaan juichen. Ja ook met een leeftijd van 47 sta ik nog als een klein kind te juichen in een kringetje en ik schaam me er niet voor!

Na een heerlijke warme douche volgt er weer een hoogtepunt. Want OZW is meer dan alleen voetbal. Elke week is er een speler die op zaterdag in de weer is om een grote pan soep te maken. Snert, bruine bonensoep, tomatensoep, groentesoep en ja zelfs linzensoep hebben wij al geserveerd gekregen. Bij de linzensoep bekruipt me de gedachte dat Edward Linskens (oud PSV-er die scoorde met geweldige goal tegen Real Madrid) dit ook leuk gevonden zou hebben…… Aan alle hoogtepunten komt een einde. Gelukkig weet ik dat er aanstaande woensdag weer een training is.

Pedro Terpstra