Een zondagochtend begin januari
januari 13, 2020
OZW kan het spelletje niet missen
maart 22, 2020
 

Met Eurosonic en Noorderslag nog in de benen rijden we weer naar ons trainingscomplex. De afgelopen dagen was Groningen de muziek hoofdstad van Europa. De stad waar The Editors, Fountains DC en The XX doorbraken. In de kantine heeft de Voorzitter de Black Rebel Motorcycle Club keihard opgezet. We blijven dus nog even lekker in de muzikale sfeer met een kopje koffie en besprekingen van de hoogtepunten van de afgelopen dagen. Luister maar eens naar Celeste, The Snuts, Sloper, Stake, Pigs pigs pigs pigs pigs, Bad Nerves, the Howl and the Hum.

Goed, de laatste zondagochtend training staat op het programma. De opkomst is nog niet eerder zo hoog geweest. OZW2 tegen OZW3 is een feit, op het mooie combi kunstgrasveld. Het wordt een spannend en zenuwslopend potje. Zo af en toe gaat er een bal in, en het 2e blijkt toch wat beter en koelbloediger in de afwerking. Jerrol maakt ondertussen de soep van Ad warm. Na 70 minuten horen we de beroemde woorden: ‘winnende goal’. Woorden die altijd goed zijn voor wat extra energie. 30 minuten later zit de bal er echter nog steeds niet in. Ed mist een grote kans, Roode is net niet scherp genoeg, Bram schiet van dichtbij in de handen de keeper. Dit gaat nog lang duren. De soep kookt bijna over. En dan plots uit het niets is daar Bram weer die slim een bal steekt op ondergetekende. 5 meter voor de goal, wegdraaien en met links ingetikt. Wat voelt dit goed. Nog snel even met ons allen juichen, douchen en daarna aan de soep. Wouter gaat eerst nog even zijn spieren rekken in de kantine. Respect voor de man die op deze leeftijd nog elke training gewoon weer volop meedoet. Hij zegt nog: “mijn rug was niet best vandaag”. Wat een vent! Leve OZW!

Herman Wanningen