Laat ons weer eens juichen!
juni 8, 2020
Coronabeschouwingen en andere Kolder
augustus 27, 2020
 

Elk jaar is bijzonder bij OZW maar 2020 zal toch echt de boeken in gaan als een wel heel bijzonder jaar. Je kunt je het bijna niet voorstellen maar eind februari genoten de boys van het 2e nog volop in Valencia van een prachtig trainingskamp. Hoe anders zag de wereld er een aantal weken later uit…..

 
 

Toch heeft deze periode voor mij ook iets positiefs teweeg gebracht. Wat ik onbewust al wist maar wat nu aan de oppervlakte kwam drijven werd nu extra duidelijk. Wat mis ik OZW en de OZW-ers!!!! En dan heb ik het niet eens over het spelletje zelf maar meer over het contact met je medespelers, het afzeiken, woordgrappen, anekdotes, ouwe koeien uit de sloot etc. etc. etc. De dingen die zo normaal zijn waren opeens niet meer zo normaal. Zeker in deze periode werd duidelijk dat hetgeen we zo normaal vinden gekoesterd moet worden!

Doordat ik me niet op voetbal kon richten heb ik me (met dank aan Herman en Bram!!) op het cornhole kunnen richten. Wat een mooi spel en daarnaast zorgde dit ook voor contacten met mijn OZW-maten. Prachtige avonden gehad en heerlijk kunnen genieten van deze nieuwe sport alsmede de gastvrijheid van Herman en Jan. De visbon ter waarde van EUR 20,- (2e prijs!) hangt nog steeds boven mijn bed…..

 
 
 
 

Toen het nieuws naar buiten kwam dat we weer mochten trainen maar geen partijtjes en fysiek contact mochten hebben was het even schakelen. In mijn 20-jarig lidmaatschap heb ik het nog nooit meegemaakt dat er geen partijspel werd gespeeld op de training. Gelukkig hebben wij een aantal ex-profs aan boord die in het verleden wel vaker hebben getraind zonder een partijtje te spelen. Mooie oefenvormen kwamen voorbij met als hoogtepunt de carousel met het 1 keer raken! Af en toe deed het me aan het vissen denken waarbij alles in het “toeze” zat………..

Naast de woensdag werd er ook elke zondag getraind. Trainingen op zondag werden steeds beter bezocht toen de fitness-vrouwen hun oefeningen naast ons trainingsveld kwamen oefenen. Waar vind je nog een amateurclub die de hele zomervakantie heeft door getraind? Dit moeten wel liefhebbers zijn!

Inmiddels trainen we weer als vanouds en vliegen de vonken er vanaf. Een heel schema aan oefenwedstrijden wacht ons evenals een 3-tal bekerwedstrijden. We mogen wel uitkijken voor overbelasting………..

Voor iedere Oude Meester zou ik willen zeggen: “als het een keer tegenzit in de wedstrijd of training, je er weer uitgelopen wordt, je actie weer mislukt etc. etc. realiseer je dan de periode dat er helemaal geen voetbal en OZW was.”

Leve OZW!!

Pedro