Vanuit het bestuur
februari 17, 2021
Coronaproof training
april 18, 2021
 

Een overgang van de ene voorzitter naar de andere is altijd een bijzonder moment voor een vereniging. En in het bijzonder door het vertrek van Wouter; mister OZW. In de 26 jaar dat ik lid ben van OZW heb ik drie voorzitters meegemaakt. Henk Ludolphy, Dick van der Es en Wouter Warnaar. Drie persoonlijkheden met een Zwart Wit hart.

In de periode van Henk had het bestuur een ander aanzien dan tegenwoordig. Het was veel meer een autoriteit en daardoor stond het bestuur verder weg van de leden. Zoals ik Henk in die tijd heb meegemaakt was hij vooral de persoon die die afstand wilde wegnemen. En daar ook in geslaagd is. Henk heeft altijd veel indruk gemaakt op mij met zijn rust, luisterend oor en zaken wist te plaatsen in de context die paste bij OZW. Voor Dick lag de uitdaging om Henk op te volgen en het werk van Henk een vervolg te geven. De intrede van digitalisering en de beamer werd een feit. Dick deed dat op zijn wijze en dat verliep daardoor soepel alsof het een geringe verandering was. Maar dat was wel degelijk een grote klus. Toen Wouter de hamer overnam van Dick waren er mooie stappen gezet. En deze lijn heeft Wouter voortgezet op zijn geheel eigen wijze. Ik heb Wouter gezien als een voorzitter die op de achtergrond alles haarscherp in de gaten had en bijstuurde waar hij vond dat bijgestuurd moest worden. Door deze wijze van besturen voelden de leden de vrijheid voor ideeën. En dit alles binnen de grondgedachten van OZW. Opererend op de achtergrond maar wel altijd hèt gezicht van OZW te zijn geweest.

Wat natuurlijk gezegd mag worden is dat zij een rol hadden in een heel bestuur. De bestuursleden door de jaren heen hebben eraan bijgedragen dat de voorzitter de voorzitter kon zijn die ze graag wilden zijn. De leden hebben hier een groot aandeel in. Het is het samenspel wat je met elkaar doet. Wij maken en zijn OZW en om dat te bereiken zijn er enkele rollen met verantwoordelijkheden verdeeld onder de leden. Ik ben ongelofelijk trots dat ik de rol van voorzitter mag vormgeven de aankomende jaren. Voor mij is belangrijk dat de vereniging meebeweegt met de tijd zonder de grondgedachten van OZW uit het oog te verliezen. De club barst uit zijn voegen van ondernemersgeest, ideeën, enthousiasme en stuurlui. Het is de kunst dat we deze kwaliteiten op een goede wijze gebruiken voor de club.

Ik zal mijn best doen mijn rol zo goed mogelijk uit te voeren in het belang van de club.

Ik hoop dat we weer snel met elkaar kunnen voetballen en bij elkaar kunnen zijn. We zijn er nog niet dus blijf voorzichtig en hou nog even vol en blijf in contact met je voetbalvrienden.

Ja en dan komt ie dan voor het eerst als voorzitter:

LEVE OZW!

De voorzitter