Soms
maart 27, 2022
FORWARD schudt OZW3 wakker
september 12, 2021

OZW3 bekert door

 

Actief 4 - OZW 3

17 september 2021

Zondag 17 oktober bekert OZW verder in Eelde-Paterswolde. Vlak voor de match komt het bericht dat de wedstrijd wordt verplaatst van kunstgras naar écht gras, wat natuurlijk met gejuich wordt ontvangen in de kleedkamer. Daar is de sfeer sowieso al opperbest: in tegenstelling tot de gasten van Forward vorige week, zijn wij wél op komen dagen – er gaat dus gevoetbald worden, op gras nog wel! – de kleedkamer van Actief is ruim en schoon; de pijntjes van de 4 mijl vorig weekend vallen mee; er zijn, met dank aan het 2e, voldoende spelers en Nico keurt zéér tevreden en met de kin omhoog de kozijnen en deuren van het sportcomplex.

 
 
 
 

Vanaf de aftrap is OZW beter. Steve en Bonne vormen het centrale duo en doen dit met branie. Niet alléén voetballend, maar ook richting scheids én medespelers. Pieter Klaas krijgt eerst nog een veeg uit de pan na slordig balverlies, maar vervolgens de complimenten van Steve zelf als hij Arjan met een “Daley Blind” waardige pass wegstuurt langs de linkerflank. Arjan zet voor en Tjerk Jan schiet zeer attent binnen: 0-1.

Marnix mag ook meedoen vandaag en dat zorgt ervoor dat iedereen makkelijker voetbalt. Na een stief half uur draait hij goed uit een duel met twee man en zet Tjerk Jan vrij in de zestien, ook nog onder begeleiding van een “Je hebt tijd!” en TJ doet wat hij moet doen: 2-0. Actief is eigenlijk nauwelijks gevaarlijk. Slechts één keer breekt het elftal door de buitenspelval heen (grens vlagt zéér slecht volgens Steve), maar Andre redt bekwaam.

 
 

De tweede helft worden wat wissels doorgevoerd en dit lijkt in eerste instantie voor meer rust en balans op het middenveld te zorgen, maar schijn bedriegt. Na een kwartier moet Steve vervangen worden en dit leidt een periode van slecht voetbal in. Ballen komen niet meer aan, worden slecht aangenomen, vooral door de nieuwe nummer 18 van OZW – zo weet de captain van Actief, en afvallende ballen zijn voortdurend voor de thuisspelende ploeg.

Bovendien zet Actief actief druk en dit zorgt voor paniekvoetbal bij OZW. Na een fantastische slalom van een jonge Actief aanvaller, weet Herman met gevaar voor eigen leven redding te brengen op de doellijn. Ook Marcel “Tox” Kuipers grijpt nog een keer zeer gedecideerd in binnen het strafschopgebied. Met wat kunst- en vliegwerk wordt dus de “nul” gehouden.

 
 
 
 

Aan de andere kant heeft Tjerk ondertussen de eindstand op 0-3 bepaald door een voorzet van Gerben Boersma zéér netjes in de verre hoek te koppen. Met een hattrick moeten we TJ Spriensma wel uitroepen tot “Man of the Match”.

Uw nummer 18 (en grensrechter van de eerste helft).