OZW3 bekert door
oktober 24, 2021
Johan Derksen gespot bij wedstrijd van OZW3
september 20, 2020

FORWARD schudt OZW3 wakker

 
 
 

Forward 6 - OZW 3 en Forward 7 - OZW 3

5 en 12 september 2021

We mogen weer voetballen en dan direct tegen een vereniging waarbij Corona nog welig tierde in Juni. Nu is het natuurlijk weer drie maanden later en de landelijke vaccinatiegraad ligt op bijna 75%, dus dit zou veilig moeten zijn. Binnen onze eigen club kun je er ook niet helemaal zeker van zijn en gelukkig hebben we daar regels voor. Nu dan, eindelijk weer dat veld op. Het is wel een 'ruk' kunstgrasveld. Menig speler zal deze wedstrijden niet zonder schrammen verlaten. We leren weer een hoop in twee wedstrijden. Een daarvan is dat we niet meer zo snel zijn als die studentjes.

 
 

De eerste wedstrijd is tegen FORWARD 6. Een echte bekerwedstrijd. Het is erop of eronder! Daar houden we van bij OZW. Wat is het overigens leuk daar op het Zernike terrein. Maar waar is de hartelijke ontvangst? Wil je de kantine in om te vragen op welk veld je speelt dan komt er iemand voor je staan zodat je niet verder kan lopen. Dit is natuurlijk mijn persoonlijke mening, maar waar gaat dit over bij deze club? Wat is dit voor setting? Omkleden doe je op het veld, want de kleedkamers gaan pas om 9:45 open. En waar is de thee in de pauze? Allemaal van die standaard zaken waarvan je toch verwacht dat een club dat regelt. Nee, bij FORWARD niet.

Oke, we komen om te voetballen. Gewoon alles los laten en spelen. Deze gasten van FORWARD 6 kunnen wel goed druk zetten. En dat laten wij trouwens ook gebeuren. Ze krijgen daardoor best veel kansen. Gelukkig hebben wij Ed op doel staan. Hij vervangt Dre en zijn heldenrol zal later deze wedstrijd nog komen. Het blijft lang 0-0 en dan plots, tegen alle verhoudingen in, maken we vlak voor de rust een goal. Zonder thee, maar met kannen water gaan we pauzeren. Na de rust voert FORWARD de druk nog verder op. We komen er niet meer onderuit en het is al snel 1-1. Ze zijn best snel! Ze krijgen zelfs nog vier a vijf goede kansen, maar de bal wil er niet in. Ze worden gefrustreerd en de sfeer wordt slechter. Veel gedoe, gepraat en gescheld. Wij blijven rustig afwachten en houden stand. We gokken op een strafschoppenserie, want wij hebben Ed. Het einde is daar en fluit af. De scheids heeft geen idee wat de regels zijn. Hij wil de keuze aan de teams overlaten. "Verlengen of strafschoppen, heren"; vraagt hij? Gelukkig heeft Teb zijn telefoon bij de hand en de KNVB regels zijn helder. Strafschoppen!

 
 
 
 

Ed houdt van strafschoppen tegenhouden. Hij heeft een hele theorie over hoe spelers kijken, hoe ze de aanloop nemen en ga zo maar door. Bij OZW3 weten we daar alles van na dat verschrikkelijke verlies een week eerder tegen OZW2 . “Klote Ed!” dachten we toen nog. Maar nu niet, want drie keer houdt hij een strafschop tegen. Hij weet gewoon waar die gasten heen gaan schieten. Echt bijzonder om te zien. PK mag de laatste strafschop nemen. Simpel, rechts in de onderhoek. En zo trekken we deze wedstrijd over de streep. Een beetje tegen de verhouding in. Dat vinden ze bij FORWARD ook. Er lopen zelfs gasten rond die ons niet willen feliciteren. Jammer! Wij bekeren door. Wij wel! Op naar de volgende wedstrijd.

Die wedstrijd is een week later, tegen FORWARD7.

 
 

Vandaag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Dit seizoen spelen we alleen tegen ploegen uit de stad en Farmsum. Die leuke wedstrijden tegen Norg, Rolde, Vries en Peize zullen we nog missen. Hedzer, Koert en Marcel zijn ook weer terug. Leen gaat een hele wedstrijd spelen. Wat een vent! Hij speelt de wedstrijd uit met een bloedend oor. Hij is met zijn oor over het kunstgras gegleden. Een beetje vreemd, maar dat past ook wel bij Leen. "Een waardig voorzittertje": zouden ze bij FORWARD zeggen.

FORWARD 7 vraagt ons bij het opwarmen een bal te leen. Die hebben ze namelijk niet. Net voordat de wedstrijd begint wordt deze bal over het doel geschoten. Ophalen, ho maar! Dre schiet direct uit zijn slof: 'Hee, joh! Haal die bal op man!' De sfeer is gezet. Een minuut later is de scheids er klaar voor. We gaan beginnen. Na tien minuten belanden we in soort gezamenlijke Déjà vu. De wedstrijd lijkt een exacte kopie van een week geleden. Weer staan we onder druk en komen we er niet onderuit. Ze krijgen de beste kansen en dan zo tegen het eind scoren we weer als eerste. Ondergetekende wordt op rechts vrijgespeeld en loopt het 16 meter gebied in en legt de bal terug op Lars. Met een geslepen en strak schot zet hij ons op voorsprong. Er gaat nog een discussie of ondergetekende een echte assist gaf, omdat Lars twee schoten nodig had om tot scoren te komen. Hij zou zichzelf een assist hebben gegeven.

 
 

De tweede helft. Zelfde verhaal. Zij voeren de druk verder op en wij komen er niet meer uit. Het wordt al snel 1-1 en niet lang daarna 2-1. Vanaf dat moment voeren wij zelf de druk nog op, maar het is te laat. Een verdiende overwinning voor FORWARD 7. We zullen de komende wedstrijden toch ook zelf meer druk moeten zetten als we willen winnen. Daar waren we best goed in. En natuurlijk zijn Wim, Erik, Jeroen en Tjerk binnenkort ook weer van de partij, dus komt het vast goed met ons pressie voetbal. Nico, bedankt voor de foto's en Erik bedankt voor het vlaggen

Fijne zondag

HW