Johan Derksen gespot bij wedstrijd van OZW3
september 20, 2020
De ene rentree is de andere niet
september 14, 2020

OZW bekert mee

 

Bekerwedstrijden OZW 2

Start seizoen 2020

De bekerwedstrijden die voor OZW worden ingepland worden normaliter als mooie oefenwedstrijden beschouwd om na een lange zomerstop weer eens in wedstrijdverband een balletje te trappen. Vaak doen we met een mix van het 2e en 3e mee om iedereen weer in vorm te krijgen. Na 10 dagen Noorderzon, vakanties in verre oorden en alle andere zaken die het leven zo mooi maken is dat ook hard nodig………

Hoe anders is dat dit jaar. De honger naar de bal is zo groot dat we dit jaar hebben besloten om beide teams in te schrijven. Er is de hele zomer doorgetraind en Noorderzon heeft niet voor de gebruikelijke terugslag gezorgd. Voor OZW- begrippen is er sprake van een serieuze voorbereiding. Naast de 3 bekerwedstrijden (waarover later meer) werd er ook nog een oefenwedstrijd ingepland tegen Drachtster Boys.

 
 
 
 

3 dagen voor de oefenwedstrijd tegen Drachtster Boys had ondergetekende 20 aanmeldingen. Ik was al druk in overleg met de leiding welke spelers we teleur moesten stellen. Hoe anders was het 24 uur later. Niet de afvallers moesten teleurgesteld worden maar ondergetekende……. Met hulp van het 3e gingen we met 13 man naar Drachten. Nu snap ik best dat een doordeweekse wedstrijd in Drachten geen prioriteit heeft maar voor mij was dit wel een belangrijke wedstrijd aangezien ik al jaren met een ex-collega een strijd voer om elkaar eens een keer te treffen. Hierbij heb ik altijd geroepen dat de reserve 2e klasse op zondag veel sterker is dan 2e klasse op zaterdag. Ik heb toch mijn mening moeten bijstellen. We zijn met 6-0 afgedroogd tegen een goed en mooi spelend Drachtster Boys. Lang geleden dat wij tegen een jeugdig team hebben gespeeld die ook nog een mooi voetbal op de mat legde.

 
 
 
 

Elk nadeel heb zijn voordeel: we zijn weer terug op aarde en konden ons gaan richten op de 3 bekerwedstrijden tegen respectievelijk Musselkanaal, Roden en HOC (combinatie van Odoorn, Exloo, Klijndijk, Weiteveen, Borger, Valthe, Het Haantje, Weerdinge, Schoonoord, Ees, 1e Exloermond en Buinen). Ik zal geen uitgebreide analyse doen maar man man man wat heb ik genoten. Gewoon 3 winstpartijen met mooi en verzorgd voetbal. Onderstaand de harde cijfers:

- Musselkanaal – OZW 2-4
- OZW-Roden 4-1
- OZW – HOC 5-2

 
 
 
 

Opmerkelijk was dat voor de wedstrijd tegen Roden opeens RTV Noord aan de bel trok. Zij wouden een reportage maken over OZW. Uiteindelijk een prachtige reportage geworden waarbij met name Jan ten Brinke niet uit het beeld was weg te slaan. Terwijl ik (als aanvoerder) na de wedstrijd drukdoende was om de vlaggen en bankjes op te ruimen stond Jan al met aanvoerdersband voor de camera………..

Oh ja voor ik het vergeet: Marnix Kolder heeft ook zijn eerste goals voor OZW gescoord.

Met hartelijke OZW-groet,

Pedro Terpstra