Ozw 3 – BOSO 3
februari 4, 2019
Staan we er nog goed voor? OZW 3 – TLC 3
november 19, 2018

Back on track OZW 3 – Peize 3

 

OZW 3 - Peize 3

25 November 2018

Voor een drietal Oude Meesters stond een bijzondere ontmoeting op het programma. De jonge goden Wim, Erik B. en Jeroen zijn namelijk afkomstig uit het pittoreske Paiz. Sterker nog: training en warming-up worden steevast afgewerkt in het trainingspak van hun jeugd-liefde. Dat het sentiment nog behoorlijk speelt bleek ook wel uit de afwezigheid van Wim, die overmand door emoties maar een weekend met de schoonfamilie in had gepland. Als je zelfs daar de voorkeur aan geeft, zit het gevoel behoorlijk diep.

Erik en Jeroen waren wel ter plaatse om voor het eerst in hun glansrijke voetbalcarrière uit te komen tégen hun cluppie. Coach Herman heeft duidelijk niet goed opgelet tijdens de masterclasses van Louis van Gaal, want hij posteerde een tot op het bot gemotiveerde Jeroen met een vlag in de hand langs de lijn. Zo bleef alleen Erik over om de nieuwe generatie Peizenaren tegenstand te bieden.

 
 
 
 

Spoiler alert: Erik zou deze wedstrijd geen duel verliezen. Jeroen zorgde in de tweede helft voor een extra slot op de deur en zo lieten ze het jeugdige Peize zien op welk niveau ze tegenwoordig acteren. Langs de lijn bij de derby Roden - Peize schijnt dezelfde middag nog een lobby te zijn gestart om de twee verloren zonen terug te laten keren op het blauwe nest. De vraag is of ze de inhoud van Nico Raiola's pizzadozen kunnen overtreffen. Tot zover de wandelgangen.

Naast alle commotie werd er natuurlijk ook nog gewoon gevoetbald. OZW schoot uit de startblokken maar zowel Tjerk, PK als Herman hadden het vizier nog niet op scherp. Peize was vooral druk in de weer zonder bal en werd nauwelijks gevaarlijk. Kwamen ze toch in de 16 dan bleek Dré onpasseerbaar of gooide een zere scherpe OZW defensie zich voor de bal.

 
 
 
 

Over gooien gesproken: dat blijkt dit seizoen een krachtig wapen van OZW. Is het niet uit een snelle combinatie vanuit een ingooi, dan is het wel Koert die de bal de 16 in katapulteert. Het is wachten tot hij er een trademark inclusief handstand van maakt. Tot die tijd is ook de meer conventionele buik naar voren/kont naar achter techniek afdoende om gevaarlijk te worden. Dit keer kopte Lars onder de bal door, gevolgd door de Peizer verdediging, waarna Tjerk (die ironisch genoeg over het hoofd werd gezien) de bal rustig binnen kon schieten: 1-0.

Na rust voerde Peize de druk nog wat op, maar OZW had verstandig genoeg afgesproken om wat rustiger te gaan voetballen. Dat kwam prima uit de verf en zo werd de bal geduldig rondgespeeld. Op één redding na kon Dré zich beperken tot wat warmloperij in zijn eigen doelgebied. Het was namelijk zo koud dat Jan 'Fafa' 'Panty' Aalfs zich er niet tegen kon kleden en verstek liet gaan.
 
 
 
 

En verder? Een ouderwetse weg-roei-bal van Lars werd door Tjerk op waarde geschat, waarna hij de back van Peize zijn hielen liet zien en de mee opgestoomde Bram in staat stelde de 2-0 binnen te schieten. Helaas voor de Sportpartij is de man die in de politiek bekend staat als Martijn goed voor meer doelpunten dan zetels, maar de beslissende treffer wist de nare smaak van de teleurstellende gemeenteraadsverkiezingen toch enigszins weg te spoelen. Met een snoeiharde kopbal van Rik uit een scherp aangesneden corner van Marcel werd het 3-0, maar de score had eigenlijk nog hoger uit moeten vallen. Met 1 punt achterstand op de koploper blijkt het verlies van vorige week tegen hekkensluiter TLC extra kostbaar, maar OZW 3 staat er absoluut weer goed voor!

Lars