OZW 2 – HFC’15 2
maart 6, 2019
Ozw 3 – BOSO 3
februari 4, 2019

Blauw geel 1 – Ozw 3

 

Blauw geel 1 - OZW 3

5 maart 2019

Soms laten wedstrijden even op zich wachten. Het bezoek van De Oude Meesters aan Blauw Geel stond eigenlijk in oktober al gepland. Aangezien de gastheren op sportpark Coendersborg vorig weekend de wedstrijd nog op zaterdagavond aflastten, werden op zondag 3 maart dan eindelijk de degens gekruist.

Met gastspelers Ad, Tieme en Mario in de gelederen stonden we om klokslag 13 uur gereed om voor het eerst in 3 maanden weer eens een competitiewedstrijd te spelen. Toen de scheidsrechter van dienst iets later (met handen in de 'buuts') ook aan kwam zetten, kwamen de door koude regen geteisterde ledematen langzaam maar zeker in beweging.

 
 
 
 

Terwijl Lars als wisselspeler in de dug-out direct na de aftrap al opmerkte dat het een troosteloze middag zou gaan worden, kon hij koud het veld in om Tieme af te lossen. Die lijkt nog een paar trainingen nodig te hebben om op zijn oude niveau te komen. Wat dan overigens nog maar goed genoeg moet blijken voor Oud Zwart Wit. Op dat moment stond het overigens al 0-1 na een prima pass van Rik die door Wim genadeloos in de benedenhoek werd geschoven.

Blauw Geel zat er er fel op en probeerde het positiespel van OZW te ontregelen met stevige slidings op een daarvoor uitnodigende grasmat. Dat ging vaak net goed en leverde de nodige ruimtes op om het spel te verleggen. OZW ging daar prima mee om, waardoor de 0-2 van Bram na een mooie combinatie met Wim al snel een feit was. Naast slidings werden nu ook bodychecks van stal gehaald, maar ook dat resulteerde nog niet in kansen voor Blauw Geel.

 
 
 
 

Met name op het middenveld liepen de gastheren achter de feiten aan, waarna het spitsenduo Bram en Wim ze constant de hielen lieten zien. Weer was het Bram die de bal rond 'de vijf' ontving, zijn tegenstander rustig uitkapte en de bal in de korte hoek binnenschoot: 0-3. De definitief uit Mokum teruggekeerde Marcel deed daar vlak voor rust uit een vrije trap nog een schepje bovenop en zo gingen we rusten met een 0-4 tussenstand.

In de rust werd er nog even fijntjes gewezen op het debacle in Leek waar een 0-3 voorsprong tegen de hekkensluiter uit handen werd gegeven. Ook voor de harde ingrepen in de eerste helft (die ze gezien het commentaar vanaf de Blauw Geel-bank niet vreemd waren) werd nog even gewaarschuwd. Benen heel houden en 3 punten mee naar huis om de koploper in het vizier te houden was het devies.

 
 
 
 

Met Mario en Ad als vervangers van Bram en Koert begon OZW aan de tweede helft. De regen bleef naar beneden komen en Blauw Geel bleef er fel opzitten. Helaas blijkt tussen incasseren en uitdelen vaak een wereld van verschil te zitten. Mario hield kort zijn tegenstander vast om een aanval in te dammen maar daarbij stuitte hij direct op flink wat onbegrip. Toen Mario niet reageerde op de verbale reactie en geen stap opzij deed toen het 'slachtoffer' hem kruiste op het middenveld, besloot de Blauw Geler hem maar een laffe tik op z'n bek te geven. Geen bal in de buurt, de scheids keek niet maar een bloedende mond was het gevolg.

Mede onder dwang van zijn ploeggenoten besloot de dwaze mepper zich (met een valse grijns op zijn smoel) maar te laten wisselen. Ook Mario vond het na 5 minuten spelen wel welletjes. Eigenlijk was vanaf dat moment voor alle spelers de lol er wel zo'n beetje af. Nog twee goals van Wim en één van Herman leverden een 0-7 eindstand op na 75 minuten spelen, want ook de scheids die de hand nog altijd in de 'buuts' had vond het wel best. André stopte nog een penalty van zijn collega aan de overkant, maar de troosteloze middag bleek uiteindelijk juist voorspeld.

Lars