We komen nog goed weg
maart 24, 2019
Blauw geel 1 – Ozw 3
maart 4, 2019

OZW 2 – HFC’15 2

 

OZW 2 - HFC'15 2

17 februari 2019

Zondag 17 februari: een zonovergoten West End en een gemankeerd OZW ontvangt de nummer 3 van de tabel: fusieclub HFC uit Hoogkerk. De veteranen zijn gewaarschuwd want daar werd het 4-0 voor HFC’15. Dat was echter op kunstgras…

Gemankeerd omdat de gehele technische leiding in het vliegtuig zit naar Maleisië, samen met Aldert zal daar het huwelijk van Niels-(Holger)son gevierd worden. Vandaag zwaaien de Blues-brothers de scepter en captain Henk Blaauw zet zichzelf maar meteen op de bank. De bank is sowieso goed bezet: naast Henk zitten Robert Drost, Mario Dalman en nieuwkomer Tieme Klompe. Laatstgenoemde debuteerde vorige week na slechts één training, maar is voorlopig toch te licht bevonden voor OZW en dus vandaag gepasseerd. Er is bericht onderweg naar Heerenveen dat Klompe helaas afgetest is.

 
 
 
 

OZW begint niet scherp en heeft binnen 2 minuten de 0-1 om de oren. Landers kan niet tussen een (wél) scherpe breedtebal komen en zijn spits kan zo doorlopen. Er is geen rugdekking en Ed de Goey heeft ook geen kans…
Nog geen vijf minuten later trekt Arjan Blaauw de stand recht als hij de bal onderschept uit een spelhervatting van de HFC goalie. Hij verschalkt hem meedogenloos: 1-1.

Dan komt de wedstrijd eigenlijk pas goed op gang en OZW domineert. Toch zijn de routiniers niet allemaal tevreden: vooral in de defensie is veel gesteggel over de formatie, de werklust van een ieder en de kwaliteiten die natuurlijk persoonsgebonden zijn. Eind van het verhaal is dat Arjan Blaauw op zijn falie krijgt: hij werkt niet hard genoeg. Hij accepteert dit niet alleen, maar is het er ook volledig mee eens. Lesmond Prinsen wil de hele boel omzetten om Landers dieper op de helft van HFC in balbezit te krijgen en Pedro Terpstra ook vaker… dit is echter helemaal niet nodig, want Terpstra heeft doorgaans aan 1 of 2 balcontacten voldoende om tóch beslissend te zijn!

 
 
IMG_3978
 
 

Prinsen zelf wijkt uit naar de linkerflank en Terpstra “covert” dus naast Brinkie het centrum van de defensie. Mede door keihard werken van het hele OZW-team (minus Blaauwtje dus) resulteert dit vlak voor rust in een kiezelhard schot van Prinsen wat door de keeper van HFC gepakt maar ook weer gelost wordt. Arjan Blaauw is attent en tikt zijn tweede binnen.

Nu zult u denken dat OZW met een voorsprong gaat rusten… niets is echter minder waar: HFC heeft vrij snel na de gelijkmaker ook nog 1-2 gemaakt – waarbij het HFC spitsenduo hun kans heel goed uitspeelde, maar OZW er achterin niet goed uitzag. Dus beide doelpunten van Blaauw zijn gelijkmakers: 2-2 bij de thee

 
 
 
 

Met Wim Timmer van het vrije 3e voor Roland Beuvink en Henk Blaauw voor Alexander Landers gaat OZW op jacht naar de winnende, want HFC lijkt rijp voor de sloop. Dit pakt toch anders uit: er zijn kansen voor onder andere Timmer en Mario Dalman, maar ook nog een schot op de paal van HFC. Verder redt Ed “de Goey” Dieterich twee keer fanTAStisch en houdt het punt dus zeer verdiend in de tas.

De redactie

 
 
IMG_3993