Doorbekeren
maart 31, 2019
OZW 2 – HFC’15 2
maart 6, 2019

We komen nog goed weg

 

Peize 3 - OZW 3

24 maart 2019

Het belooft een mooie dag te worden. Het voorjaar gaat van start, lekker weer, en de vogels fluiten op ons mooie sportpark te Peize. Wat is het toch een fijn sportpark. Onze team manager Jan heeft er zin in. “Vandaag gaan we de gasten (OZW 3) proberen te ontregelen en speciaal die drie spelers die zijn overgelopen uit Peize”.

Voor een van die spelers: Jeroen H. is het maar beter dat hij is vertrokken uit Peize, want geen spelersvrouw was nog veilig in ons dorp. Ik geef ze het te doen daar in Groningen op hun clubavonden, want dat was in Peize altijd een verhaal apart met Jeroen H.
Erik B. komt al helemaal niet opdagen vandaag: die durft zeker niet. Dan heb je nog Stille Wimpie. Welbespraakt, maar het komt er niet snel uit. Wat een stel, gelukkig spelen ze in Groningen. We missen ze helemaal niet.

 
 
 
 

De warming-up is kort en we beginnen 10 minuten eerder. Best apart om te zien dat OZW op dit niveau, in de 4e kelderklasse, nog aan de groepshug doet. Ze denken schijnbaar dat het hun helpt. Wat een stel en die keeper laten ze niet toe aan de hug. Dat zal raar voelen voor zo’n keeper. Ze staan er trouwens met een 2e plek in deze competitie nog best goed voor. Eens kijken of ze vandaag overweg kunnen met ons te kleine veld.

 
 
IMG_4329
 
 

Vanaf de aftrap is het duidelijk dat we echter onder komen druk staan. OZW speelt met veel pressie naar voren. De vele diepteballen komen echter nog niet aan. En dan komt de bal uit een voorzet plots voor ons doel en de opgekomen linksback neemt de bal in 1 keer op zijn slof en ja hoor 0-1. Hoe komt die linksback hier en wat lijkt hij trouwens op een van onze ereleden van de club zeg? Nou ja, we moeten nog 82 minuten dus kans genoeg om het weer goed te maken.

Voorin hebben ze een wat lange slungelige spits. Ze schijnen hem TJ te noemen. Bij het minste of geringste doet hij al moeilijk. Hij huilt al snel …haha…daar kunnen we lekker een beetje op los gaan. Dat komt goed vandaag! En dan loopt er op rechtshalf ene PK en de mid-mid heet Teb. Wat zijn dit voor gasten? Kunnen ze niet gewoon een normale naam krijgen. Diezelfde Teb scoort trouwens wel na 20 minuten de 0-2. Met zijn lange benen loopt hij er zo iedereen uit. In de gaten houden dus. En dan is het beurt aan de Stille, die vandaag zal uitgroeien tot man van de wedstrijd. 2 minuten na de goal van Teb scoort hij met een verwoestend schot vanaf de 16 meter lijn. Shit, dat was best mooi! Onze verdediging is niet best vandaag. We krijgen de bal maar niet echt weg. Als dat maar goed afloopt.

 
 
 
 

Een slechte bal van Jeroen H. zorgt ervoor dat hun laatste man Keulen (hoe verzin je het?) zich verstapt en geblesseerd het veld af moet. Sneu om te zien hoe Jeroen H. zijn medespelers zo in gevaarlijke situaties brengt. Een wat bonkige speler wordt vervolgens het veld in gebracht. “Kom op Bitje”; horen we vanaf de kant. Bitje? Wat is dit? We horen hun coach Dick (haha) nog zeggen dat ze een wisselspeler missen. Ene Bram was niet op komen dagen vandaag, zonder zich af te melden. Het gaat lekker daar in Groningen. Wat een team spirit zeg! Daar kom je in Peize niet mee weg.

Onze aanvoerder is inmiddels ook gewisseld. Hij snapte er zelf niets van. Ben je aanvoerder en dan word je na 30 minuten al gewisseld. En ja hoor, het resultaat van die wissel van team manager Jan komt hem duur te staan. Plots staat die linksback weer bij ons doel en legt de bal via een boogballetje terug op hun huilspits TJ. Hij haalt uit en tja dan is het 0-4. Met die stand gaan we de rust in.

 
 
 
 

Jan doet een van zijn bekende ‘pep talks’ en we zullen en willen terugkomen in de wedstrijd. We kunnen het! We hebben gewonnen van Forward en TLC, dus we houden de moed erin. We zetten druk op hun verdediging en spelen plots een stuk beter. En dat levert resultaat op want de 1-4 is gemaakt. Zo zie je maar. Er vol in zonder schroom en dan komt het goed. Ze worden slordig bij OZW.

Maar dan is het moment aangebroken van de Stille. Via 2 weergaloze lobs vanaf de 16 meter wordt het binnen 15 minuten 1-5 en 1-6. We kunnen het wel vergeten verder.

Die linksback scoort ook uit een vrije trap nog bijna via de onderkant lat. Het is over. Fluit maar af scheids, maar nee daar is die linksback weer. Hij komt via het middenveld op. Zijn medespelers lopen slim naar buiten en trekken onze verdedigers mee, waardoor de linksback alle ruimte krijgt. Vanaf 20 meter schiet hij de bal strak in de hoek. Onze keeper had hem bijna, maar ach wat maakt het nog uit. Eind stand 1-7.

We kijken uit naar onze volgende wedstrijd tegen Stadspark. Als we zo spelen als vandaag, in het begin van de tweede helft, dan kunnen we van ze winnen.