Comeback van de oude meesters
september 23, 2019
De kop is er af!
september 8, 2019

De eerste keer…

 

Gomos 3 - OZW 3

22 september 2019

De seizoensouverture. Alleen het woord is al om van te likkebaarden. En dan Gomos-uit als affiche. De mannen van OZW 3 hadden met een interne nederlaag om de Jan Seiffers bokaal al vroeg in het seizoen wat recht te zetten. De eerste sportieve revanche dus.

Maar ook de andere eerste keren kwamen weer voorbij in Norg. Te beginnen met de eerste warming-up op veld 3 zonder tegenstander aan de overkant. De onzekerheid sloop direct in de ploeg. Gelukkig verscheen daar uit het niets de jarige Nico Raiola. Zonder nieuwe protégé maar wel met een kraamcadeau voor de buiten het veld scorende Richard.

 
 
 
 

Binnen veld was de eerste goal van het seizoen vanzelfsprekend voor topscorer van het afgelopen seizoen: TJ. Op dezelfde voet verdergaan heet dat. In dit geval schommelt die voet tussen maat 45 en 47, zoals dat soms gaat met de aanschaf van nieuwe voetbalschoenen. Het hoofd volgde de voeten nog niet bepaald, want dan had TJ de eerste hattrick van het seizoen direct aan laten tekenen.

 
 
 
 

Het eerste huilie-huilie moment liet ook dit seizoen niet lang op zich wachten. Maximaal een helft spelen bleek voor Koert gelijk te staan aan minimaal een helft spelen en dus werden de tissues onder luid gejuich tevoorschijn getoverd. De strijd om eerste uitvaller van het seizoen was heviger. Lars had nog geen seconde in het zonnetje plaatsgenomen in de dugout (lees: een betonnen houder met twee planken) toen Rick zijn eerste(!) competitiewedstrijd voor de Oude Meester moest staken wegens staking in de kuit.

 
 
 
 

Eerste overwinning van het seizoen? Ook een feit! TJ maakt er nog één met de voeten, PK joeg de bal in het dak van het doel en Bram rondde een counter boogballend af. Eerste tegendoelpunt dan? De spaarzame doelpogingen waren aan Dré wel besteed en zo werd het jeugdige Gomos 3 vakkundig met 4-0 aan de kant gezet. Zoals altijd begon de eerste keer wat onwennig, maar was het al snel weer als vanouds!

De redactie.