De noppen van Gruno
november 12, 2019
Comeback van de oude meesters
september 23, 2019

Noviteitenfestival op West-End

 

OZW 3 - SC Stadspark 4

3 november 2019

Een heuse OZW-3 podcast, koek bij de koffie, spelen in reserveshirts en winnen na de ALV. Het kon niet op bij het derde afgelopen zondag. Dat het dit seizoen nog heel mooi gaat worden werd al eerder en misschien wel in de sterren geschreven. Ik ben blij dat deze profetische woorden nog hard nagalmen.

Vrijdag was het weer als vanouds tijdens de ledenvergadering in de Sleutel. Daar waar sommige leden langer aan het woord zijn dan de voorzitter. Daar waar het gerstenat rijkelijk vloeide. Daar waar oprechte liefde voor het spel in alles doorklinkt. En daar waar de afgelopen jaren de basis werd gelegd voor (duur) puntverlies op de daaropvolgende zondag. Met ook een prachtige Herman & Lars-terugblik op het vorig seizoen. Van Passie, Humor en Plezier tot Incasseringsvermogen, Kracht en Saamhorigheid. Kernwaarden zonder een directe verwijzing naar maar door voetbal. Gooi dat ook dit jaar in de snelkookpan en we mogen de boot in. Maar dan pas eind april, begin mei graag!

 
 
 
 

Om de beproeving deze zondag na de ALV nog iets groter te maken had Marcel trouwens bedacht een feestje aansluitend op de vergadering te organiseren zodat menig OZW’er zich nog tegoed kon doen aan Beer-pong en overige activiteiten. Lachwekkende taferelen. “Een fijn stel”, werd her en der rond de Grote Markt zelfs al gefluisterd.

Zaterdag stond afgezien van bouwmarkten, babywinkels en klusjes op zolder dus in het teken van herstel, aanstel en mannengriep. Vroeg op bed en zondag op tijd uit de veren voor de vrienden van Stadspark (nu zonder Hugo). En de eerste OZW-3 podcast voorafgaand aan de wedstrijd. Het doornemen van de opstelling, wat is nog een topclub, een voorspelling, ”we gaan loskomen” en andere voetbalkolder in 2 minuut 21. (onder aan de pagina red.) Mooi man. Tot ieders verbazing ook koek op de bar voor bij de koffie. Binnen nog geen 48 uur na de ALV voor elkaar. Het kan dus wel, hoorde je Nico denken.

 
 
 
 

De kleedkamer in, de voorbereidende speech. Maar waar was Lars? Net toen ik me dat afvroeg kwam hij triomfantelijk de kleedkamer in met de nieuwe reserveshirts. “Dit is om af te rekenen met de geesten uit het verleden. In deze shirts hebben we nog nooit verloren na een ALV”, aldus onze woordbal-kunstenaar. En zo geschiedde.

Zonder TJ, die nog steeds met zijn trofee op de bank lag, werd menig kans om zeep geholpen maar door Herman, Tebbens en PK werd wel doeltreffend afgerond. Verdedigend werd afgezien van een verdwaalde en doeltreffende counter nagenoeg niets weggegeven zodat na 90 minuten een volwassen 3-1 op het scorebord stond. Leen z’n finest-hour brak toen aan; hij kreeg het felbegeerde speldje in verband met zijn 25-jarig lidmaatschap uitgereikt. Gefeliciteerd! Koert werd in de tussentijd door zijn geliefde afgevoerd vanwege een zweepslag. Net toen hij ‘druk’ wilde zetten en dat in woord en gebaar uitte ging het gruwelijk mis. Beterschap en de fruitmand is onderweg!

 
 
 
 

Vervolgens een drankje en goede gehaktballen. Dat smaakte steeds beter, zeker toen de andere uitslagen bekend werden. Als enige dit seizoen nog zonder puntverlies. Lekker. Daarna eindelijk weer een leuke FC-middag en ’s avonds voorafgaand aan Studio Sport met Jeroen Helder langs de chinees. Het leven is niet zo ingewikkeld.

Bram