In de basis!
december 6, 2019
Noviteitenfestival op West-End
november 5, 2019

De noppen van Gruno

 

Gruno 4 - OZW 3

10 november 2019

Zo rond de 70e minuut van de wedstrijd liggen ze daar ineens verlaten op het veld. Een klein tiental plastic noppen, met nog een laag plastic vastgehecht aan een rubberen lap. Een paar minuten geleden hielden ze nog een middenvelder van Gruno op de been op het glibberige veld aan Sportpark West End. Maar zodra de schoen haar mond opentrok, werden de noppen afgedankt. Ongetwijfeld na jarenlange trouwe dienst. De middenvelder neemt zonder schoenzool plaats in de dug-out.

Zijn vervanger brengt het aantal noppen onder de 22 veldspelers weer op peil. En dat is nodig op deze herfstige zondagochtend. Niet alleen om staande te blijven, maar ook om de tegenstander van een -soms blijvend- souvenir te voorzien. De gelukkige ontvangers van deze vleesstempels zijn dit keer De Oude Meesters van OZW 3. Met 4 overwinningen uit 4 wedstrijden soeverein aan kop en dus rijp voor de slacht.

 
 
 
 

Het moet gezegd: OZW begon weifelend aan de West End-derby. Minder balbezit dan voorgaande wedstrijden en geen antwoord op ballen die achter de verdediging vielen. Tijdens één van die situaties kwam doelman Dré iets te ver uit zijn comfortzone om het luchtduel aan te gaan. De bal plofte voor de voeten van Gruno en werd tergend langzaam via de paal binnengeschoven. Ook de 2-0 kwam uit een afvallende bal binnen de 16, al werd die goal iets overtuigender binnengeschoten.

 
 
 
 

Op een schop in de grond van Wim en afstandsschot van Marcel op de kruising na, had OZW tot dat moment nog niet veel gevaar kunnen stichten. Wel kregen ze meer grip op het spel én het veld, wat Gruno natuurlijk minder goed kon bekoren. Het device 'geen sliding, geen duel' werd ongenuanceerd in de praktijk gebracht om het voetbal de das om te doen. Zo toonde Gruno de multifunctionaliteit van noppen aan. Een gestrekt been op ongepaste hoogte, maakte in de persoon van Wim het eerste slachtoffer.

 
 
 
 

In de rust bleek ook Leen bezaaid met nopafdrukken, waarna hij als grensrechter de wedstrijd uitstrompelde. OZW kwam vastbesloten uit de kleedkamer om de aansluitingstreffer te maken. Een stevige schouderduw werd echter al snel tot penalty gepromoveerd, waardoor de schier onoverbrugbare 3-0 direct op het scorebord stond. Vele pogingen, vleesstempels en nog een frikandel speciaal op de knieschijf van Marcel later, moest OZW genoegen nemen met één schamele eretreffer: 3-1. Met de nopafdrukken werd er in de kleedkamer nog fanatiek vier op een rij gespeeld.

Lawe