Week van de waarheid
april 29, 2019
Doorbekeren
maart 31, 2019

Do or die

 

OZW 2 - Helpman 2

14 april 2019

Na verliespartijen tegen Siddeburen en Forward staat er vandaag, zondag 14 april, een belangrijk potje op het spel: Evert Zwaagman noemt het een zes-punten-wedstrijd, maar in de wandelgangen en op de app gaat het heel populair over een do-or-die wedstrijd. Gelukkig kan hier in de kleedkamer hard om gelachen worden. De tegenstander is de nummer laatst Helpman. Dit zegt echter niks, want OZW heeft op de Esserberg vlak voor de winterstop een flinke oorwassing gekregen van de blauw-witte brigade.

 
 
 
 

Vandaag staat er een iets jonger team aan de start bij Helpman. OZW is in de bijkans sterkste opstelling begonnen, maar al binnen 5 minuten heeft Kaj Drost een gaatje gevonden en leidt Helpman met 0-1. Ondanks aardig veldspel en de eerste kans voor Roode, is het Helpman dat uit de rebound ook 0-2 maakt… donkere wolken pakken zich samen boven West-End. OZW geeft echter niet op en na een mooie actie van Lesmond Prinsen (vandaag op linkshalf) schiet hij voorlangs. Kort erop is het wel raak: Gerrie van Lingen zet vanaf rechts voor, Arjan Blaauw legt met het hoofd terug en Jasper Riddersma kopt de aansluitingstreffer binnen: 1-2. Vlak voor rust mag Roode een makkelijk gegeven penalty benutten: 2-2.

 
 

De tweede helft worden oudgedienden Tox en Van den Boom opgeroepen; Paul van Duuren kan doorschuiven en dit levert al snel resultaat op. Nadat hij zelf de bal afhandig maakt van de back, zet Paul vanaf de achterlijn voor en Gerrie maakt via een verdediger de 3-2. Robert Drost komt binnen de lijnen en OZW gaat nog beter spelen. Na een mooie één-tweetje met Robert zet Ad voor en Gerrie kopt koel 4-2 binnen.

 
 

OZW blijft domineren en na een aanval over vele schijven, geeft Robert vanaf links een voorzet die uiteindelijk bij Jasper komt en die kapt vanaf buiten het strafschopgebied z’n mannetje heerlijk uit en schiet in de lange hoek zijn tweede goal binnen: 5-2. Helaas moet OZW nog wel een tegentreffer incasseren: assistent Terpstra houdt vol dat het buitenspel is, maar Helpman mag door en bepaalt de eindstand op 5-3. Overigens wordt dit verslag te lang als ook alle 100 procent kansen voor met name Marcel Roode nog beschreven moeten worden. Marcel is momenteel vooral sterk vanaf de stip… en OZW stijgt met stip!

De redactie