De kop is er af!
september 8, 2019
Berlijn: voor al uw mislukte titelaspiraties
mei 20, 2019

Jubileumroes van stad tot wad

 

Jubileum

15 en 22 juni 2019

Een 85-jarig bestaan mag gevierd worden. Misschien zelfs wel twee keer. De Oude Meesters delen hun passie voor kameraadschap met daarnaast wat voetbal, graag met hun families en medeliefhebbers van buitenaf. Om die reden werd het jubileumtoernooi een week later opgevolgd door een jubileumtrip naar Schiermonnikoog.

Laten we beginnen bij het voetbal. Want daar draait het toch enigszins om op zaterdag 15 juni. Uiteindelijk reizen er 9 teams en inclusief bont gezelschap aan volgelingen af naar sportpark West End. Voorbereidingen zijn getroffen in de vorm van partytenten, luchtkussens, biertap, luidsprekers en twee groene velden met bescheiden belijning.
 
 
DSC_0972
 
 

Argwanend worden afwisselend de voorbijtrekkende lucht en een breed scala aan weerapps gecheckt. Uiteindelijk komt het voor de eerste wedstrijden gewoon neer op een beste plons regen. Wat kan het ook schelen, de bal rolt! En die heeft nog altijd een enorme aantrekkingskracht, zo blijkt wel uit de aanwezigheid van Ajax uit Oegstgeest. Dichterbij huis treedt ook korfbalclub en clubhuisgenoot Club Brothers aan met een gelegenheidselftal.

 
 
 
 

De 25 minuten durende wedstrijden hebben in sportief opzicht weinig om het lijf. Het zijn vooral de momenten van nostalgie die menig toeschouwer in vervoering brengen. Zo dartelt OZW-voorzitter Wouter Warnaar als oudgediende gewoon weer over het veld, terwijl zijn kameraden van vroeger zich reuniëren langs de zijlijn. Tezamen zien zij hoe de Oude Meesters de kunst nog altijd verstaan en de toernooiwinst na het nemen van penalty’s naar zich toe trekken.

 
 
 
 

Genoeg over voetbal: tijd voor de feestelijkheden. Waar het dak van de partytent er eerder op de dag nog afwaaide, zet rasartiest Jôn het dakje terwijl de zon definitief is doorgebroken toch nog maar even op de ‘o’. Behalve zijn eigen lijflied brengt hij een breed scala aan oude en nieuwe hits ten gehore. Het is alsof er 85 jaar muziekgeschiedenis voorbijvliegt. Het uitmuntende vakmanschap van Oud Zwart Wit krijgt nog even wat extra glans met een weergaloze barbecue, aangeboden door een selecte groep fantastische en onbaatzuchtige jubileumsponsoren.

 
 
 
 

Amper bekomen van het feestgedruis is het een week later exclusief voor de Oude Meesters en hun vrouwen tijd om het jubileumjaar af te sluiten op Schiermonnikoog. Het eiland, vernoemd naar de grijze pijen van de monniken, staat symbool voor wat zwart en wit samenbrengt. En wat een samenkomst wordt het! Onder de aanstekelijke leiding van Henk de Haan trekt het 70 koppen tellende gezelschap in een gelukzalige roes over het eiland. De beelden spreken voor zich.

Leve OZW!