De topper van de 4e klasse – G (zondag)
november 11, 2018
We staan er nog steeds goed voor!
oktober 31, 2018

OZW dendert over Gruno heen

 

Gruno 3 - OZW 3

4 November 2018

De West End Derby staat op het spel. In een gelijk opgaande competitie, is dit niet zomaar een derby, maar tevens een gevecht om de 2e plaats. De 3 punten zijn belangrijk met het oog op volgende week, wanneer we thuis de koploper zullen ontvangen. Met een laagstaande zon en geen zuchtje wind is dit een prachtige ochtend om te voetballen.

Al voor half 10 stroomt de kleedkamer vol. Dick en Herman deden nog wat laatste aanpassingen in de opstelling. Het al ruim na half 10, wanneer we ons toch wat ongerust beginnen te maken. Bram, die André vandaag in het doel zou vervangen, is nog niet aanwezig en blijkt onbereikbaar te zijn. Twitter Nico komt met het bericht dat er een veertiger in de Lage Der A is beland en raakt lichtelijk in paniek. Het blijkt uiteindelijk om een vrouw te gaan, maar Bram is nog altijd in geen velden of wegen te bekennen. We besloten dat Leen, wat geen onverdienstelijke keeper bleek, de handschoenen tot zich zou nemen. We startten in de volgende opstelling:

Leen

Koert, Erik Bakker, Herman, Erik Daling

PK, Rik, Tebbens, Richard

Wim, TJ

Wissels: Lars, Lart (gastspeler) en Bram

 

Naast het feit dat Bram nog niet boven water was, maakten we ons zorgen over de vele overeenkomsten die de shirts van Gruno en OZW vertoonden, maar de scheidsrechter gaf aan dat er gewoon afgetrapt moest worden. Na een balcontact of 3 benaderden een aantal spelers van beide ploegen de scheidsrechter (terwijl het spel gewoon door ging), omdat dat de vergelijkbare outfits toch wel heel verwarrend bleken. De scheidsrechter reageerde hier niet op. Waar Gruno in alle commotie wel bleef voetballen, was OZW 3 nog niet bij de les. Vrijwel ongehinderd combineerde Gruno, totdat een van hun aanvallers de bal van rond de 16 in de hoek kon schuiven. Binnen een minuut keken we tegen een achterstand aan tegen deze fit ogende jongens. Voordat er afgetrapt werd, wisselde Gruno van outfit en een geprikkeld OZW ging op jacht naar de gelijkmaker.

Ondertussen werd Bram met een uitgeslapen hoofd een sporttas waargenomen langs het veld. Een politieke carrière vraagt blijkbaar veel van een man. Gruno bleek een goed voetballende ploeg, maar kon het de uitstekend functionerende verdediging van OZW3 niet echt moeilijk maken. Onze middenvelders wisten het spel goed te verdelen en OZW werd met regelmaat gevaarlijk via de zijkant. Dit resulteerde in enorme kansen voor Wim, Rik en TJ, maar de vizieren van deze heren stonden nog niet op scherp. Ook aan de andere kant kwam Gruno af en toe gevaarlijk door. De aloude voetbalwet: ’’als je zelf niet scoort…’’, begon ons inmiddels al een beetje te jeuken. Een uitstekend spelende Erik Daling brak echter de ban. Zo een aanstaand huwelijk geeft blijkbaar toch vleugels! Hij legde de bal met een geweldige voorzet achter de verdediging, waardoor TJ de bal langs de keeper kon koppen.

Met 1-1 gingen we de rust in. Daling in de vorm van zijn leven, moest zijn tas pakken om de verjaardag van zijn vrouw te gaan vieren. Lart kwam voor hem in het veld. Niet veel later zou Bram zijn opwachting maken, door Koert te vervangen. Lars was nog achter de hand in geval van nood, maar spaart vooralsnog zijn hamstring voor de topper van volgende week.

 

OZW 3 kwam furieus uit de kleedkamer; vastberaden om door te drukken en de 3 punten binnen te slepen. Een afgemeten voorzet van Koert belandt voor de voeten van TJ, die simpel kon afronden (1-2). Daarop kon een getergde PK (Hij werd kort hiervoor van achteren neergehaald) doorstomen aan de linkerkant en de bal in de lange hoek prikken (1-3). De wedstrijd leek binnen, maar 10 minuten voor tijd wist Gruno na een goede combinatie toch de aansluiting te vinden (2-3). Ozw liet zich echter niet van de wijs brengen. Er kwam ruimte, waarna gastspeler Lart vanaf het middenveld op avontuur ging, waarna hij de bal vanuit een schier onmogelijke hoek langs de doelman in het net wist te deponeren (2-4). Daarna was het verzet geboden. Een prachtige bal van Wim, die hij van ver over de keeper schoot, werd onterecht afgekeurd. OZW verdiende nog een penalty, die door TJ werd benut (2-5).

Met aardig voetbal, veel strijd en een goede teamsfeer kunnen we met vertrouwen uitkijken naar de kraker tegen stadspark 4 volgende week.
TJ