OZW dendert over Gruno heen
november 6, 2018
De druiven zijn zuur!
oktober 27, 2018

We staan er nog steeds goed voor!

 

OZW 3 - Asser Boys 3

28 oktober 2018

Na een succesvol bekerweekend in Zuidbroek, werd de competitie hervat op het koude maar zonnige sportpark van Oud Zwart Wit. Het eerste verlies in de competitie was een gevoelige, maar speler/coach Herman wist zijn manschappen constant gerust te stellen met de woorden 'we staan er nog steeds goed voor'.

 

Maar hoe goed teams er voor staan op de ranglijst, bleek ook tegen Asser Boys weinig uit te maken. Al snel werd duidelijk dat de gasten uit Assen elkaar goed wisten te vinden en een ware pinchhitter in huis hadden. Aanvallen werden geduldig via de zijkanten opgezet, gevolgd door afgemeten voorzetten op de kopsterke spits. De eerste corner was dan ook bijna raak.

Toch kwam OZW als eerste aan een goal. Een rasechte diagonale van Bram kwam bij Wim voor de voeten, die rustig door kon lopen en de bal in de lange hoek schoot. Daarmee opende hij niet alleen de score, maar ook de jacht op topscoorder TJ (7 goals in 3 wedstrijden). Die zat namelijk een weekendje van z'n sterrenstatus te genieten in Krakau. Wim stond tot op vandaag nog droog vanwege een trip door Amerika. De spitsen van OZW nemen het er maar van.

 

Helaas bleek de spits van de tegenpartij nog steeds goed te kunnen koppen en bij de eerstvolgende corner was het alsnog raak: 1-1. Vanaf dat moment had Asser Boys het meeste balbezit en kwam OZW er af en toe gevaarlijk uit via Herman en Wim. De eindpass was van beide kanten niet optimaal en zo bleef de stand tot de rust staan.

 

In de tweede helft barstte het spektakel weer los zoals aan het begin van de eerste helft. Wim snapte dat hij er met 1 goal nog niet was, nam een slim genomen vrije bal van Jan soepeltjes mee en rondde weer af in de lange hoek: 2-1. De geschiedenis herhaalde zich dus en dat zou het verhaal van deze zondag blijken. Zodra Wim scoorde, maakte Asser Boys gelijk. Aangezien dat vier keer gebeurde eindigde de wedstrijd op 4-4. Voor de tweede keer op rij geen winst voor OZW 3, TJ voelt de hete adem van Wim in zijn nek en we staan er nog steeds goed voor volgens Herman.

Lars Wendel