oktober 10, 2018

De druiven zijn zuur!

OZW 2 - VAKO 2

14 oktober 2018

Na de kleine nederlaag tegen Be Quick zijn grote nederlagen geïncasseerd uit bij Hoogkerk (4-0) en vorige week zondag thuis tegen Roden (1-6). De uitslagen zijn zo schrijnend dat geen enkele speler of supporter zin had om zijn vingers te branden aan een verslag… Het enig vermeldenswaardige van laatstgenoemde wedstrijd is dat captain Henk Blaauw ons in ieder geval het eerste doelpunt van het seizoen heeft bezorgd.

Voor de echte punten wordt vandaag afgereisd naar het altijd zonnige Vries. De grasmat ligt er schitterend bij en de zon is op deze 14e oktober bezig om de temperatuur misschien wel opnieuw boven de 25 graden Celsius op te stuwen en daarmee de 56e zomerse dag van 2018 te registreren. De voetballers van OZW zijn ook gebrand, gebrand op punten wel te verstaan. Toch spat dit er in de openingsfase niet vanaf.

Na 10 minuten spelen moet zelfs al de 1-0 voor VAKO genoteerd worden. Een VAKO-VV (VeteraanVerdediger) kopt een corner ongehinderd binnen en weet niet wat hem overkomt. OZW is vanaf nu wat scherper en zoekt de aanval vooral door spits Marcel Roode zo snel mogelijk aan te spelen. Achterin draait Lesmond Prinsen regelmatig weg bij de spitsen die hem vast proberen te zetten en opent dan cross op Marcel Kuipers langs de rechterflank. Vandaar moet het spel naar Roode: óf direct óf via het middenveld. Dat laatste gaat stroef, maar toch krijgt Roode wel een paar halve kansjes.

Dan, een kwartier na de openingstreffer: VAKO pikt de bal op halverwege het middenveld van OZW, de geel-rood gestreepte man mag doorlopen en schiet halfbakken van een dikke 25 meter. Kansloos schot, ware het niet dat het via de hakken van Lesmond compleet van richting verandert en clean langs keeper Roland Beuvink gaat. Dit is een dikke streep door de rekening van OZW: 0-2.

In de rust enkele omzettingen en de eerste twintig minuten na de pauze zijn best hoopvol, met Robert Drost in de spits erbij. Toch wordt er niet gescoord en dit begint een patroon te worden: ook uit bij Hoogkerk (1-0 achter in de rust) en vorige week (zelfs een zwaarbevochten 1-1 op het bord tijdens de thee) kwam OZW heel behoorlijk uit de kleedkamer, spelend op de helft van de tegenstander, maar niet verder komend dan zogenaamde “druk op de goal” en wat halve kansen.

Hier valt wel degelijk winst te behalen en OZW wanhoopt dan ook niet. Vandaag valt het doek in de 71e minuut met een penalty voor VAKO. Wedstrijd gespeeld met 3-0 en het wordt zelfs nog 4-0. André, bedankt dat je ons een helft wilde versterken! Beuvink had verplichtingen elders de tweede helft. Dit geldt trouwens voor meer van de vedetten, wij hopen dat ze goed gerend hebben met de 4 mijl. Over twee weken weer rennen op het veld, heren!