Pedro
juni 16, 2018
Robert
juni 16, 2018
Waarom speel je bij OZW?
Mooie club om op niveau te blijven ballen; er loopt altijd wel kwaliteit om je heen die het eigen falen zou kunnen compenseren.
Waar liggen jou roots?
De klei van Het Hogeland, heerlijk.
Heb je een bijnaam?
Tox, vernoemd naar de achterneef van de grondlegger van de toxbar.
Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
Mijn carrière is begonnen bij de f-jes van GRC, maar daarna was er snel een career move naar Godlinze met echte klei als ondergrond; daarna een transfer naar de destijds roemruchte club Neptunia in Delfzijl. Helaas was de 1e klasse te hoog gegrepen, maar wel mooie tijd. In de studieperiode een lange tijd bij Helpman in de 3e en 4e klasse en daarna afbouwen bij Oranje Nassau om daarna weer iets op te bouwen bij OZW.
Wanneer ben je ontdekt?
Ergens rond de dertig door aandachtig toeschouwer en bekende scout Pedro Terpstra; zag als enige in de voetbalwereld wel iets in mijn spel en miste destijds een dergelijk type bij OZW.
Wat was je mooiste wedstrijd? 
Een invalbeurt tijdens Neptunia- Appingedam voor 1500 toeschouwers was wel speciaal; geen bal geraakt maar dat gold ook voor de tegenstander. Daarnaast was de recente bekerwedstrijd van 7-6 tegen Sneek wel bizar; ze praten er in sneek nog over, met name het scoreverloop.
Waarom ben je wel doorgebroken?
Goede wedstrijdmentaliteit en gouden beentjes.
Heb je nog ambities?
Mij zelf nog 1x meten met de clubs uit de reserve 1e klasse; ik voel dat we er weer klaar voor zijn om de schande van 3 jaar geleden weg te poetsen.
Met welke bekende voetballer vergelijk je jezelf?
Gordillo en hans peter briegel hadden wel iets van mijn spelletje en johnny lo bello had gelijkwaardige looks. Een mooie mix.
Wie is je favoriete voetballer allertijden?
Zinedine Zidane; always in control.
Wat kunnen andere spelers leren? 
De pauze heet de rust om te genieten van je spel en te mijmeren met een kopje thee. Sommigen zien dit als het moment eens gezellig bij te kletsen met oude bekenden.
Wat is er uniek aan OZW?
Zoveel talent , soms zo weinig gogme
Waar kun je van genieten tijdens de wedstrijd?
Alle acties van verdedigers, middenvelders, aanvallers die ik niet even goed beheers. Elke keer dat een assist nog lukt; elke keer dat we winnen tegen de jeugd en van elke aanvaller die een wereldactie heeft.
Waarin wordt jij overschat?
Mijn snelheid op de eerste 10 meters; enige rugdekking is altijd wel gewenst.
Waarom ben je zo fit?
Ik ben gezegend met het mooiste stel benen van het noorden, maar dit was iedereen al wel opgevallen neem ik aan.
Wat wil je verder nog kwijt?
Ik beloof dat als ik de bal van je krijg, je hem ook gelijk weer terug krijgt.