Ad
juni 16, 2018
Marcel
juni 16, 2018

Wat is je bijnaam en waarom
In mijn jonge jaren toen ik nog de gehele linkerflank bestreek was mijn bijnaam “El Butre” vernoemd naar de oud Real Madrid voetballer Emilio Butreguino. Tegenwoordig noemen ze me “Rechtse Terp” aangezien ik ook op rechts uit de voeten kan.

Bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?
SC Stadskanaal.

Op welke leeftijd werd jij ontdekt?
Ik ben nooit ontdekt. Ik heb alles op eigen kracht moeten doen.

Wat was je mooiste wedstrijd tot nu toe?
By far de wedstrijd Gronitas (nu SC Stadspark) – OZW in 2007. In de stromende regen stonden we bij de rust met 4-0 achter en onze leider Yerrel Zandgrond zag het niet meer zitten en zei “jullie zoeken het maar uit”. Ik moest noodgedwongen keepen en tikte een bal uit de bovenhoek in de 2e helft waarbij er diverse passagiers vanaf de ringweg begonnen te klappen (er stond een file). Wedstrijd werd in de 94e minuut gewonnen, eindstand 4-5. Iedereen door het dolle en als kleine kinderen bovenop elkaar in de modder. Kippenvel.

Waarom ben jij wel doorgebroken en anderen niet?
Dat heeft zo veel redenen dat het te ver gaat om dat hier allemaal toe te lichten. Belangrijkste reden: ik ben een liefhebber van het spelletje.

Waarom speel jij bij OZW?
Liefde voor het voetbal, kameraadschap, sociaal, gezellig.

Heb je nog ambities?
Ik heb nog zeker ambitie! Zo lang mogelijk actief blijven als voetballer bij OZW.

Met welke bekende voetballer vergelijk jij jezelf?
Ik vergelijk me het liefst met Matt Le Tissier. Net als ondergetekende een clubman, authentiek en honkvast. Le Tissier speelde zijn hele leven bij Southampton. Gouden linkerpoot en hij wist met een klein bierbuikje altijd te excelleren.

Wie is je favoriete voetballer allertijden en waarom?
Ik heb niet echt één favoriete voetballer. Types als Cantona, Barry van Galen, Van de Broek-Humprey en Le Tissier hebben mij altijd kunnen bekoren. Begenadigd met mooie linkerpoot, af en toe dwars en authentiek.

Wat kunnen andere spelers van jou leren?
Ik kom hier graag in een uitgebreider interview op terug.

Waar kun je van genieten tijdens een voetbalwedstrijd?
Ik kan genieten van een gewone lekkere pot voetbal op zondagochtend. Dauw over de velden, de mannen van OZW die de kicksen weer onderbinden en er weer voor gaan. Samen er weer voor gaan en als het tegenzit mekaar helpen in plaats van te schelden. Een poortje kan ik ook altijd wel van genieten.

Wat is er zo uniek aan OZW?
Familieclub waar iedereen elkaar met respect bejegend. Stuk voor stuk voetballiefhebbers met oog voor de puurheid van het voetbal. Daarnaast is het uniek dat wij ons redelijk weten te handhaven met tegenstanders die gemiddeld 20 jaar jonger zijn.

Waar liggen jouw roots?
Mijn roots liggen in Stadskanaal. Hardcore Oost Groningen.

Waarin wordt jij overschat?
Vind ik heel moeilijk om antwoord op te geven aangezien ik echt geweldig ben.

Hoe houd jij je lichaam zo fit?
Naast het feit dat ik elke woensdag probeer te trainen loop ik ook regelmatig de Kardingerberg op.

Wat wil je verder nog kwijt?
Geniet van het leven, het voetbalspel, je kameraden en het vrouwelijk schoon op deze aarde. Haal het maximale eruit. Geniet van de dingen die er toe doen: kameraadschap, bier, voetbal en je familie.