Des voorzitters
september 14, 2018
BPZ in the spotlights
oktober 27, 2018

Auteur

Jan A. Van der Veen

Nico veel te zwaar

H Midden vorige week ging ik op zoek naar het programma van OZW. Helaas bracht de site geen opheldering. Goede raad was duur. Nico G. maar even gebeld. Hoorde hem vaag aan de draad. 'Lig je op het strand in Barbados', vroeg ik gekscherend. 'Nee Jan ik ben in Londen. Je moet de groeten hebben van Eva. We hebben al heel wat beleefd'. 'Vertel', drong ik netjes aan. 'Nou, we zijn hier voor 30 Euro, maar op vliegveld Eelde bleken onze koffers te zwaar. 108 Euro bij betalen. Het is me wat'. 'Ach Nico geld maakt niet gelukkig', was m'n antwoord. Nico meldde dat OZW 3 zondag thuis moest acteren voor de beker tegen VVG. Ik bedankte hem voor de informatie.

Zondag danste Nico de kantine binnen. Zoals altijd was hij op zijn manier drukkiedruk. 'Hoe was het in Londen?', vroeg ik. 'Gezellig, biertje hier, biertje daar en een beetje rond geneust', zei hij met een gelukzalige glimlach. 'Hoe ging het verder met die 108 Euro?', zei ik schalks. 'Uiteindelijk hebben we 54 Euro extra betaald. In Londen deed ik net of ik gekke Jopie was. Ik heb de extra bagage niet gemeld'. Nico danste verder de kantine in. Korte tijd later vroeg ik aan Wouter W. 'Liggen de balletjes al in de pan?'. 'Dat weet ik niet. Ik zal het vragen aan Nico'. Weer enige tijd verderop bleek dat er helemaal geen balletjes waren terwijl Nico G. toch echt verantwoordelijk is binnen de OZW-familie. 'Ach hij is nog een beetje in de war van die extra kosten Londen', merkte ik droogjes op.

Even later nog meer onheil. Een enigszins oververhitte OZW'er verschijnt vlak voor de aftrap van de bekermatch met de halfzachte wedstrijdbal in de kantine. 'Waar is de pomp. Iedereen staat te wachten'. De verantwoordelijke oppomper Nico G. was in geen velden of wegen te bekennen. 'Nico is toch erger in de war dan ik dacht', riep ik naar preses Wouter. 'Ik ga even met hem praten', was z'n antwoord. Nico G. schijnt tijdens de 'preek' van z'n baas het hoofd gebogen te hebben en heeft beterschap beloofd. Voor wat het waard is. Na afloop van de door OZW met 4-1 gewonnen bekermatch was er alom vraag naar de roemruchte balletjes.

Wouter W. moest zich telkens verontschuldigen. 'Wie is hier eigenlijk verantwoordelijk voor die balletjes', vroeg een pokdalige VVG'er aan mij. 'Als zoiets bij ons zou gebeuren klappen we er even op'. Ik wees besmuikt naar Nico G. Hij ws weer bezig met een dansje. Oh', zei de enigszins geschrokken VVG'er, ' die gozer is me een beetje te groot en te breed'. Het schijnt zo te zijn dat er op 23 september weer balletjes zijn in de kantine van OZW. Tenminste als Nico G. weer bij de les is. LEVE OZW!

Jan A. Van der Veen.