De 6 punten wedstrijd
januari 30, 2024
Loon na werken
februari 12, 2023

Driedubbel disciplinair gestraft

 

OZW 3 - Farmsum 2

19 februari 2023

Het was weer een spannend weekend voor OZW. Drie thuiswedstrijden (FC Groningen meegerekend), waar het er bij één pas echt om ging (FC Groningen nog steeds meegerekend). Na weer een teleurstellende zaterdagavond in Euroborg was de spanning echter nog niet helemaal van tafel. De weergoden hadden het wederom op West-End voorzien en dus waagde wedstrijdsecretaris en part-time groundsman Fabian zich zaterdagavond op de gehavende en doorweekte grasvelden. Zijn verdict: één grasveld bespeelbaar. En dus week OZW 3 in goed overleg uit naar kunstgras. Weekend gered!

 
 
 
 

Over naar de wedstrijden. OZW 3 had het K-woord nog niet in de mond genomen of er werd (pas voor de tweede keer) verloren van koploper Forward 14 (net zoals de eerste keer). Een maatje te jong, laten we het daar op houden. Verder werd er twee keer (onverdienstelijk) gelijkgespeeld en zes keer (terecht en met enige hulp van het 1e) gewonnen. Marnix staat bovenaan in ons teamklassement, laten we het daarop houden.

Eén van de twee onverdienstelijke gelijke spelen vond plaats in Farmsum tegen de plaatselijke VV. Aangezien zij op bezoek kwamen was er ondanks het uit beeld geraakte kampioenschap geen motivatie nodig voor deze verrassend zonnige zondagochtend. Tenminste: een zekere wisselbeurt van een zekere van een griep herstelde vedette had toch een laatkomer en omkleedbeurt in de dug-out tot gevolg. En dan hing de disciplinaire donderwolk nog boven OZW 3...

 
 
 
 

Na een zeldzaam moment van kortsluiting die onze captain trof in de K-wedstrijd tegen Forward, besloot hij de aanvoerdersband over te dragen aan afzwaaiend keeper Dré. Noem het bijgeloof (Dré hield bij Kwiek op fenomenale wijze de nul), noem het diepgeworteld schuldgevoel, maar de band zat tegen Farmsum wederom om de arm van onze trouwe sluitpost.

Eenmaal ingetrapt en afgetrapt ging OZW door waar het maanden geleden in Farmsum gebleven was. Rondspelend, vrijlopend, duellerend, spelverleggend, dichtlopend, kansen creëerend en ga zo maar door. Maar ook: kansen missend. Zowel de buitenkant voet van Michiel, dakpan van Arjan en lob met buitenkant voet van Wim mochten niet baten. Ook de enige vrije bal die Lars maximaal per seizoen maakt was vorige week al verbruikt. Kortom: met een onverdienstelijke 0-0 de rust in.

 
 

Zoals dat gaat bij gezamenlijke thuiswedstrijden van OZW werden de tussenstanden op beide velden in het voorbijgaan kort medegedeeld en werd al duidelijk dat OZW 3 dit weekend de eer van heel Groningen moest gaan redden. Gezien het spel zou dat geen probleem moeten zijn, maar Farmsum is vaker een onberekenbare ploeg met onverschrokken sluitpost gebleken. Toen in de rust de disciplinaire schaduw even weer een om de hoek kwam kijken werd de boel nog even goed op scherp gezet. In een vlammend betoog werd schuld bekend, ongenoegen uitgesproken, begrip getoond, toch weer geprotesteerd, bijna gecapituleerd en uiteindelijk toch aangemoedigd om Farmsum nu toch echt eens aan de zegekar te binden. En zeker op dat laatste viel niets in te brengen.

In de tweede helft ging OZW 3 door waar het in Farmsum en die ochtend gebleven was. En het was juist een roei naar voren (soms moet je wel) waarop Pukkie weergaloos anticipeerde en dan eindelijk de verlossende 1-0 liet aantekenen. Ketchup uit de fles zou je zeggen. De kansenregen hield aan maar doorpakken was nog steeds niet aan OZW besteed. En dan gaat de eeuwenoude voetbalwet (geldt dat ook bij een 1-0 voorsprong?) toch weer op. Misschien werd OZW wat gemakzuchtig, misschien stonden we wat 'hoger' dan de stand eigenlijk toeliet maar na zeldzaam balverlies op het middenveld was het na één dieptepass raak: 1-1.

 
 
 
 

Waar de gedachten gelijk uitgingen naar eerdere Farsum episodes en de jacht op de 2-1 volop werd ingezet, stond het na nog twee keer knipperen ineens 1-3. Waar de Noord-Groningers het elke keer vandaan halen mag Joost weten en dat mag Joost dan aan OZW komen vertellen voorafgaand aan de volgende revanche. Mentaal gebroken en gedesillusioneerd kan de K-hoop definitief de ijskast in en zal de meest onnodige nederlaag van de afgelopen jaren nog wel even na sudderen. Laten we hopen dat we nu wel voldoende disciplinair gestraft zijn en het seizoen nog een mooi vervolg krijgt.

En die wedstrijd van OZW 2 aan de andere kant van de kantine? We laten de foto met rechtsback Tox als lijdend voorwerp voor zich spreken...

Hartelijke groet,

Lars Wendel