Driedubbel disciplinair gestraft
februari 21, 2023
Tradities
januari 29, 2023

Loon na werken

 

OZW 2 - Loon 2

12 februari 2023

Eindelijk was het zover. We mochten weer rondrennen op de velden. Een zwaar trainingskamp achter de rug. Ik had graag gezegd, lichamelijk zwaar. Alhoewel voor sommigen ook wel, ik noem geen namen, Tox, Mario, Adje, Mark. Op hun na was het met name een geestelijke uitputtingsslag, met Rob Abbringh in de gelederen. Maar iedereen heeft het overleefd, met name Rob, want het had niet 1 dag langer moeten duren.

 
 
 
 

Onder leiding van Tieme gaat het los. Ozw start sterk en scoort bijna in de 2e min. Jan ten Brinke even onwennig in het begin, leidt balverlies en de snelle voorhoede van loon straft het af, 0-1. Even terugkomen op Jan, hoe geweldig is het dat hij er weer staat. En hoe soeverein stond hij in de achterhoede, tot hij er helaas met een spier blessure af moest. Bonne neemt zijn plek in.

Ozw pakt de draad op en met een geweldige steekbal, bedient Marnix Jasper en die legt breed op Herman, 1-1. Vervolgens wederom een onoplettendheid in de achterste linie, afgestraft 1-2. Desondanks geen onrust bij de leiding, optimisme zelfs. Errol zegt: 'deze pot winnen we, tegenstander kan ons niveau niet aan'.

 
 

Het begin van zijn gelijk is daar. Jasper wordt neergehaald door de keeper en Marnix verzilvert de strafschop. Een ongelukkige val van Herman, betekent een wissel vanwege een gekneusde rib. Zonder enig overleg en toestemming van de leiding rent Gerrie het veld in. De leiding laat het voor wat het is. Meerdere kansen leiden nog niet tot de 3-2, maar een rebound van Mario op een schot van Ad zorgt voor de verdiende 3-2. De rust wordt gehaald, de 1e ronde gehaktballen zijn aan de beurt. Fabian en Jerrel zijn al iets eerder vertrokken richting kantine.

Het begin van de 2e helft neemt Loon het heft in handen. Kort overwicht, maar geen noemenswaardige kansen. Prachtige pas van heugie op Marnix, die terug legt op Paul. Geplaatste schuiver in de hoek, 4-2. Ozw houdt het heft in handen en loopt nog 1x uit.

 
 

Loon neemt een vrije bal en schopt die tegen de rug van Marnix. Die reageert snel en lanceert Gerrie, die Jasper vrij zet voor de keeper. Deze wordt neergelegd en de bal ligt weer op de stip. Boze reacties van Loon, maar een stoïcijnse Tieme, blijft bij zijn beslissing. 5-2 Marnix. De eerste punten zijn binnen.

De leiding van Loon, accepteert het verdiende verlies sportief met de woorden: 'als je bij OZW voetbalt, sta je al met 1-0 achter'. Dan smaakt deze overwinning des te lekker. Leve OZW

PS. mochten de assists niet kloppen, dat kan. Fabian is zijn boekje kwijt.Errol