Complimenten
september 12, 2020
Met 0-0 winnen bestaat echt!
maart 12, 2020

Herstart van een graafmachine

 

OZW 3 - GRC 3

16 augustus 2020

De voorbereiding op de eerste oefenwedstrijd van seizoen 2020-2021 -mocht die ooit aanvangen- liep tot aan de laatste alles bepalende training niet bepaald gesmeerd. Pas toen GRC spontaan als tegenstander opdoemde, verscheen nagenoeg de voltallige selectie op het trainingsveld. Niets zo motiverend als het vooruitzicht van officieuze speelminuten. Want eeuwige glorie ligt op elk moment en niveau binnen handbereik. Bij zijn is meemaken!

Over gesmeerd gesproken: in de analogie van aanvoerder Jan Tebbens, opgedaan tijdens zijn voorafgaande nachtelijke escapade in Stad, vormt OZW 3 de graafmachine die volgens ene Evert (lang verhaal) net zo geolied is als zijn team. Hoewel Jan ongetwijfeld goed in de olie is geëindigd vrijdagavond, bleek het in vergelijking met de pandemische omstandigheden weinig besmettelijk.

 
 
 
 

Stroef en enigszins onwennig ging het ‘eerste blokje’ van 11 van start op het warmte absorberende kunstgrasveld. De temperatuur was hoog, ruimtes waren groot, conditie was laag en techniek moest even weer opgerakeld worden. Het resulteerde in een eerste derde van de wedstrijd die weliswaar kansen bood, TJ en Herman schoten over na knappe individuele acties, maar het was nog flink graven in het geheugen om de automatismen van een half jaar eerder naar boven te halen.

Na 30 minuten traden een nieuwe speler-scheids en speler-grensrechter aan, gecompleteerd door hun collega vlaggeniste die goed gekleed was op de weersomstandigheden. Ook de andere spelers maakten plaats voor een vijftal reservespelers, waaronder debutant Arjan ‘Pukkie’ van Hulzen (graag gedaan Google) die plaatsnam in de spits. Zijn eerste actie eindigde met een bal op de paal..

 
 
 
 

Na een kwartier volgende nog een korte rustpauze, waarna het eerste doelpunt zich zou aankondigen. Debutant Arjan werd weggestuurd door Lars, de vlag ging omhoog, maar de leidsman wou wel eens een goal noteren en liet Pukkie de honneurs (beheerst) waarnemen: 1-0. Het bleek een gouden zet want GRC ging nu enigszins getergd op zoek naar sportieve revanche en dat deden ze uiterst effectief met een boogbal achter de laatste OZW-linie: 1-1.

Niet veel later ging het laatste blokje van start, zodat iedereen (op Koert die nog semi terugkomt van een slepende reeks aan blessures na) een uur speeltijd in de benen gepropt kreeg. Het spel verliep inmiddels wat soepeler, maar om van WD-40 achtige praktijken te kunnen spreken zal er nog iets meer trainingsarbeid verricht moeten worden. Hoewel TJ, geïnspireerd door Sterling de avond daarvoor, de bal na wederom een knappe individuele actie van dichtbij nog op de paal wist te krijgen was 1-1 een uitslag waar beide ploegen prima mee konden leven. Eeuwige glorie bleef voorlopig uit, maar een week later volgt een nieuwe kans om de onderlinge Jan Seiffers bokaal.

Lars