Met 0-0 winnen bestaat echt!
maart 12, 2020
In de basis!
december 6, 2019

Winderig

 

Forward 6 - OZW 3

15 December 2019

Het is winderig vandaag en de kou snijdt door je kleding heen. Tot op het bot. Forward 6 staat op het programma deze zondagochtend. Een echte topper in de middenmoot. Ja ja ‘de middenmoot’. Daar staan we nu op de ranglijst zo tegen het einde van de eerste helft van het seizoen. En volkomen terecht ook trouwens, want na een flitsende start loopt het de laatste tijd niet helemaal lekker. Dit gezegd hebbende, het blijft toch elke keer weer mooi om te zien hoe we er tegenaan gaan en de blik naar boven houden. Ook vandaag!

Jermaine staat in de goal bij afwezigheid van DRE en we hebben gastspelers Mats en Robert erbij kunnen halen. Het valt wel op dat we de laatste tijd steeds moeilijker een team op de been krijgen. Hopelijk zijn we vanaf februari weer helemaal compleet, want dat hebben we wel nodig als we leuk bovenin de middenmoot mee willen doen.

 
 
 
 

Altijd leuk trouwens tegen die studentjes. Verschillende kleuren sokken, een scheidsrechter zonder vlaggen, een team dat niet compleet is als we moeten beginnen om 10:00 uur, omkleden in de dugout en ga zo maar door. Met de haren wild op de kop, Nico en mezelf daargelaten, beginnen we aan de wedstrijd. Stuiter, stuiter, stuiter! De bal is maar niet onder controle te krijgen door die wind. Keer op keer komt de bal net niet aan. Het lijkt slordig, maar het is vooral die pokkenwind. Hoge en verre ballen komen sowieso niet aan. Dan maar kort en laag. Stuiter, stuiter, stuiter! Daar gaan we weer. We komen er daardoor maar moeilijk doorheen en dan krijgt Forward natuurlijk ook kansen en na 23 minuten komen ze met 1-0 voor. Goed, we zijn wakker en dringen gelijk na de aftrap aan.

En twee minuten later is het 1-1 door een intikker van topspits Robert. Fijn dat hij er vandaag bij is. Een ervaren spits van weleer! Hij is overigens zijn streken nog niet verleerd uit de periode dat hij met Marcel Roode bij Appingedam voetbalde. Slim weet hij allerlei vrije trappen te versieren en maakt daarbij oergeluiden die de scheidsrechter niet ontgaan. Net voor de rust krijgt Forward overigens een vrije trap op 25 meter van het doel. Ondergetekende zegt nog vanaf de kant: “take a couple of steps backwards, Jermaine!”. Maar door de wind hoort hij het niet goed. De balt vliegt vervolgens over Jermaine op de lat. Via de lat stuitert de bal weer terug het veld in. En daar komt zo’n blond studentje aan sprinten en wil de bal in doel koppen, maar hij krijgt een voet van een OZW speler tegen zijn hoofd. De scheidsrechter besluit een strafschop te geven en de bal gaat vervolgens beheerst het doel in.

 
 

Met 2-1 achter gaan we de rust in. We drinken warme thee uit bierpullen. Geen grote speeches dit keer, maar gewoon even bijkomen van die wind. We hebben het gevoel dat we makkelijk kunnen winnen vandaag. Met veel vertrouwen beginnen we aan de tweede helft. Robert gaat eruit en ondergetekende komt er in.

 
 
 
 

Stuiter, stuiter, stuiter. We gaan weer verder waar we waren gebleven. Net steeds niet en we proberen en proberen. Tjerk krijgt de bal voorin net niet onder controle. De wind zit Lars, doorgaans balvast, ook nog niet lekker. Mats en Erik komen inmiddels wel regelmatig als links- en rechtsachter mee naar voren. We worden echt gevaarlijker. Het begint beter te voelen! En dan zo maar uit het niets krijgt een student de bal op de hand in hun strafschopgebied. De bal komt op de stip. De scheidsrechter heeft het goed gezien. Fijne kerel! Ondergetekende loopt naar de bal en denkt deze bal gaat in de linker onderhoek. Marcel komt naar me toe en vraag of hij hem kan nemen. ‘Ok prima doe maar’; want helemaal zeker ben ik nou ook weer niet (zwaar weekend achter de rug en net hersteld van een rugblessure). Marcel wil een aanloop nemen en dan is er weer die wind. De bal rolt weg. Marcel raakt in de war en is uit zijn concentratie. Ondertussen corrigeert zo’n studentje mij omdat ik niet met mijn voet binnen de 16 meter lijn mag staan. Al snel is het E. woord is eruit! Heb direct spijt. Emoties! pfff... Marcel neemt ondertussen weer een aanloop, schiet, en bal vliegt nogal ver over. Je ziet hem balen en denken: Hoe kan dit? Het is de wind, Marcel!

We gaan door! Dit gaat goed komen en we voeren de druk op. Dan krijgen we een corner. Dit keer van rechts. Strak komt de bal voor. Rik staat bij de stip zo maar vrij en schiet de bal strak in de goal. Het is gelukt: 2-2 We zijn de wind even vergeten en gaan vol voor de winst. We krijgen nog diverse kansen. Het is helaas te laat. De stand blijft 2-2. We blijven leuk meedoen bovenin de middenmoot. In februari kunnen we weer los met de blik omhoog! Fijne kerst allemaal!

HW